Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hikmet Bila


KARA haber bu kez Gaziantep'ten geldi. Devlet Bakanı Mehmet Batallı ve Tarım Bakanı Mustafa Taşar'ın gezisini izleyen gazeteciler, geçirdikleri kazada ağır yaralandılar. İnanılmaz kazada, otobüs üzerinde görev yapan arkadaşlarımız, aracın hızla hareket etmesi sonucu, cadde üzerindeki tabelaya çarptılar.
Milliyet Haber Ajansı muhabiri Kemal Bağcı, ne yazık ki, bitkisel hayata girdi. İki bakanın büyük ilgisi ve doktorların tüm çabalarına rağmen, arkadaşımızı hayata döndürmek mümkün olmadı.
Kemal Bağcı ölümle pençeleşirken, bu satırları yazmak o kadar zor ki... Ama, umudu kesmedik. Kemal için mucize bekliyoruz. Yaralı tüm arkadaşlarımıza şifalar diliyoruz.

Gazetecinin ömrü yollarda geçiyor. Dünya kazan biz kepçe. Bir grup arkadaşımız Gaziantep'teyken, Washington temsilcimiz Yasemin Çongar, Pasadena'daydı. Bir süre önce suçlanan Emniyetçi Bülent Orakoğlu ile aynı uçakta Türkiye'ye gelip haberini yazan Yasemin, ABD'ye döndü ve ayağının tozuyla NASA uzay üssüne gitti. Küçük dünyalı Kaşif, Mars'ta gezerken, tüm dikkatlerin toplandığı bu 21. yüzyıl üssünü bütün yönleriyle sizlere tanıttı. Mars'a akıllı robot gönderen NASA, ekimde Satürn'e yedi yıl sürecek yolculuğun hazırlıklarını yapıyor. Milliyet, başdöndürücü bir hıza ulaşan teknoloji devrimini sizlerle paylaşmaya devam edecek.

Onlar evimize giriyorlar. Her gün her saat. Binbir kılıkta. Onlar reklamcılar. Arkadaşlarımız Şule Yücebıyık, Nora Romi, Ceyhun Cambazoğlu ve Esra Okutan, reklamcıların dünyasına girdiler. Ve "Reklamşörler" yazı dizisini hazırladılar. Bu keyifli yazı dizimizi keyifle okuduğunuza inanıyoruz.

Kaç yıldır hükümet bunalımları arasında unutuldu Kıbrıs. Holbrooke'un özel temsilci atanmasıyla kendimize geldik. "Bu kez Kıbrıs sorunu çözülecek mi?" Şimdi bu soruya yanıt aranıyor. Kıbrıs savaşının 23'üncü yıldönümünde Ada'daki son durumu yerinde izleyen gazeteci, Milliyet muhabiri Örsan K. Öymen oldu. Adayı baştan aşağı gezen Öymen'in belirlemeleri, Kıbrıs'ın geleceğine de ışık tuttu. Gözümüz uzun bir süre daha Kıbrıs'ın üzerinde olacak.
İyi haftalar dileğiyle...

Yazara Email H.Bila@milliyet.com.tr