Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hikmet BİLA

İSTANBUL İstihbarat Servisi Şefimiz Tunca Bengin'in açtığı "Halkın Kürsüsü"nü izleyiniz, halkın gerçek gündeminin orada olduğunu göreceksiniz. Milliyet'le birlikte verdiğimiz "Pazar Postası" ve "Yaşam" ilavelerinde aynı anda yayınlanan "Halkın Kürsüsü"ne ilgi o kadar büyük oldu ki, Tunca'nın masasında vatandaşlardan gelen mektup ve faks dağları oluştu.
Bu kürsüde neler var? Bu kürsüde, halkın içinde yaşadığı sorunlar var. Yetkililerin belki duyduğu ama hiç karşılaşmadığı gerçekler var. Vatandaş sesini çıkarmıyor diye, ilgililerin görmezden geldiği dertler var. Halkın kürsüsünde, günlük yaşamın her alanından ve her dakikasından kesitler var. Geçim derdinden trafiğe, spordan kültüre, piyasadan denetimsizliğe kadar vatandaşın her konuda yaşadığı çile ve çözüm yolları halkın kürsüsünde dile getiriliyor. Vatandaşın dilinden, Tunca Bengin'in kaleminden...
Siz de "Halkın Kürsüsü"ne yazın
Telefon: 5056290 - 91 / Faks: 505 62 18 / Elektronik Posta: tbengin*milliyet.com.tr

Halkın iç içe yaşadığı sorunları sürekli gündemde tutan Milliyet'in eğitime verdiği önemi zaten biliyorsunuz. Abbas Güçlü yönetimindeki Eğitim Servisimiz, yüz binlerce gencimizi ve ailelerini ilgilendiren bir olayı daha yetkililerin dikkatine getirdi. Üniversiteye girişte, eski mezunlara "ikinci sınıf aday" gözüyle bakan mevcut sistemin yanlışlığını gözler önüne serdi. Ardından CHP, konuyu Meclis'in ve siyasetin gündemine taşıdı. Her şeyden önce, Anayasa'ya ve "fırsat eşitliği" ilkesine aykırı olan bu uygulamanın düzeltilmesi olasılığı, artık daha yüksek.

"Her şeyin başı sağlık", "önce sağlık"... Bu sloganlar artık yediden yetmişe, nesilden nesile benimsediğimiz sözler. Ama acaba, gereğini yapıyor muyuz? Havasında, suyunda her türlü mikrobun cirit attığı ülkemizde, hastalıktan kurtulmak için daha fazla neler yapılması gerek? En son örnek, Hepatit - B. Uzmanlar bu hastalığın AIDS'ten de tehlikeli yayıldığını söylüyorlar. Ancak, bu konuda da yeterli bilgiye sahip olmadığımız anlaşılıyor. İşte bu nedenle "Hepatit - B Hattı"nı kurduk. Hattın Milliyet'teki ucunda iki değerli uzman, Prof. Atilla Ökten ve Prof. Orhan Arıoğul vardı. Diğer ucunda ise binlerce vatandaş. Onlar sordu, bilim adamlarımız yanıtlandı. Hepatit - B konusunda insanlarımız aydınlandı.

Washington temsilcimiz Yasemin Çongar'ın, Richard Holbrook'la yaptığı söyleşi, medyada birçok yazı ve yoruma kaynak oldu. Manşetten verdiğimiz bu söyleşide, ABD Başkanı'nın Kıbrıs Özel Temsilcisi Holbrooke, yeni bir tartışma başlattı. Deneyimli diplomatın, Türkiye'deki liderleri eleştiren "Size bir de Gaulle lazım" anlamındaki sözleri, göreviyle ilgili çaresizliğini de ifade ediyordu. Türk - Yunan gerginliği tırmanırken, Holbrook'un işi zor.
* * *
48 yurttaşımızın feci şekilde yanarak hayatını kaybettiği kazanın şokunu hala üzerimizden atamadık. Cahil ve acımasız insanlar direksiyonda, ilgisiz ve vurdumduymaz insanlar yetkili koltuklarda olduğu sürece, anlaşılan daha çok canımız yanacak. Bunun adı artık, trafik kazası değil, trafik katliamı. Hafta sonunu bu acı haberin ayrıntılarını elde etmekle geçirdik. Arkadaşlarımız Önder Yılmaz, Tevfik Pekçak, İrfan Donat, Levent Kalkan, Davut Güleç haberleriyle, Mustafa İstemi, Yıldız Durak fotoğraflarıyla olay yerindeydiler. Gözyaşlarını içlerine akıttılar, ancak sizlere olayı aktardılar. Bir daha olmasın diyoruz.
* * *
Bu hafta, Cumhuriyetimizin 74'üncü yılının coşkusu içindeyiz. Kutlu olsun.



Yazara Email H.Bila@milliyet.com.tr