Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

GEÇEN Cuma günü Milliyet'in manşeti şöyleydi: "Her şey şimdi başlıyor." Bu üç sözcük, aslında Susurluk olayının artık geri dönülmez noktaya ulaştığını ifade ediyordu.
Yakın tarihimizde bugüne kadar birçok kaza, suikast, cinayet, yolsuzluk örtülü kaldı. Tartışıldı, yazıldı, çizildi ama dosyalar tozlu raflarda çürümeye terkedildi, zamanla unutuldu gitti. Her şey, yapanın yanına kar kaldı. Dünyada nice demokrasiler, nice diktatörlükler "temiz toplum" dalgalarının önünde sürüklenip parçalandılar; sadece Türkiye'de, ülkeyi saran kiri söküp atmaya kimsenin gücü yetmedi.
Belki de, "yetti artık" dediği için, kamuoyu, bu kez işin peşini bırakmıyor. Susurluk olayını sonuna kadar götürme kararlılığını gösteriyor. Yıllarca aptal yerine konmanın hıncını, "Bu sorun ya çözülecek ya çözülecek" diyerek almak istiyor.
Medyaya yansıyan ve medyayla güçlenen bu kamuoyu baskısı olmasaydı, Susurluk, kırk gün kırk gece gündemde kalır mıydı? Araya sokuşturulmak istenen tüm "gündem saptırma" çabalarına rağmen... Türban tartışmalarına, hatta İstanbul Üniversitesi'nde patlatılan tabancaya rağmen...
Susurluk örtbas edilemez, çünkü kökü derindedir. Türkiye'yi yıllardır kanatan yara Susurluk'ta deşilmiş ve irin akmaya başlamıştır. Neşter vurulmaz, yara deşilmezse, bugüne kadar olduğu gibi üstü kapatılırsa, irin içeri akacaktır. İşte asıl felaket de o zaman yaşanacaktır.
Türkiye için tarihsel bir temizlenme fırsatıdır bu.

Milliyet Dergi Grubu, okurlara üç yeni dergi sunuyor: "Country Homes", "Options" ve "Çocuğum ve Ben". Her kesimden her yaştan yüz binlerce insana birbirinden güzel dergiler sunan Milliyet Dergi Grubu üç yeni ürünü daha okurlarımıza kazandırmanın mutululuğunu yaşıyor. Üç yeni derginin de, daha öncekiler gibi, Türk okurlarının beğenisiyle karşılanacağına inanıyoruz.

Milliyet'te geçtiğimiz hafta "Pop Sektör" yazı dizisini okudunuz. Daha önce "Top Sektör" dizisine büyük ilgi gösteren okurlarımız, Pop Sektör'ü de büyük bir ilgiyle izlediklerini söylediler. 90'lı yıllarda Türkiye'ye damgasını vuran olaylardan biri "top"lumsal, diğeri "pop"lumsal patlama. Milliyet, bu iki yazı dizisiyle iliklerimize kadar işleyen iki gerçeği bütün boyutlarıyla gözler önüne serdi. Mine Kılıç'ın hazırladığı Pop Sektör, şarkılarıyla, besteleriyle, bestecileriyle, kasetleriyle, CD'leriyle, yıldızları, ilahlarıyla ve hayranlarıyla 13 trilyonluk bir dev sektörün öyküsü oldu.
Yeni yazılar, yeni projelerle hep karşınızda olacağız. İyi haftalar...