Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

       YAKLAŞIK elli yıldır bayrak yarışını sürdüren gazeteniz Milliyet'te yeni bir görev değişikliği gerçekleşti. Derya Sazak ayrıldı, Yalçın Doğan Genel Yayın Yönetmeni oldu. Umur Talu Genel Yayın Koordinatörü olarak göreve başladı.
       Umur Talu ve Yalçın Doğan'ı siz okurlarımıza tanıtmaya gerek duymuyoruz. Onları zaten tanıyorsunuz. Yıllardır köşelerindeki yazılarından tanıyorsunuz. Kitaplarından tanıyorsunuz. "Gazeteci hak ve sorumlulukları"na ilişkin ilkelerinden tanıyorsunuz.
       Onlar da sizi tanıyorlar.
       1992 - 1994 yıllarında iki arkadaşımız yine Milliyet yöneticileri olarak görev yapmışlardı. Talu, Genel Yayın Yönetmeni; Doğan, Yayın Koordinatörü sıfatıyla Milliyet'e parlak bir dönem yaşatmışlardı. O dönemde Milliyet, rekor tirajlarla Türk basınına hareketlilik getirmekle kalmamış, çok daha önemlisi saygın, ilkeli, tarafsız, dürüst gazeteciliği dünya basın tarihine armağan etmişti.
       Yeni dönemde yeni yönetimle yine siz okurlarımızla el ele olacağız. "Basında güven"in simgesi Milliyet'i aynı kaliteyle sizlere sunmaya devam edeceğiz.
       Bu arada bizim de sizlerden bir ricamız var.
       21'inci yüzyıla girerken, haberleşme olanaklarının bu kadar çoğaldığı ve hızlandığı bir dönemde katılımın önemini biliyoruz. Bize daha çok katılmanızı bekliyoruz. Milliyet'i okumakla kalmayın. Bize yazın. Mektup yazın, faks çekin, telefon edin, e - mail gönderin. Görüşlerinizi, fikirlerinizi, önerilerinizi dile getirin. Daha çok kucaklaşalım.

       Ramazan ayı dün başladı. Halkımıza ve tüm İslam alemine kutlu olsun. Bu kutsal ayda, bir yandan ölüm kusan füzelerin bir yandan liderleri Saddam'ın zulmü altındaki Müslüman Irak halkı için üzgünüz. Acılarının bir an önce dinmesini diliyoruz.
       Bu Ramazan'da da okurlarımız için armağanlar hazırladık. Önce üçlü bir paket. Prof. Süleyman Ateş'ten Kur'an - ı Kerim Evrensel Mesaj, seccade ve ezan okuyan çalar saatten oluşan set, sadece 21 kupona Armağan gazetesiyle okurlarımızın olacak. Okurlarımıza il il imsakiyeyi sunduk. Ramazan Köşesi'nde ilim adamlarından dini bilgiler, İslam eserlerinden örnekler, hadisler, kıssadan hisseler her gün Milliyet'in Ramazan Köşesi'nde. Ve her gün Ümit Usta'dan Ramazan Sofrası Yemek Kitabı veriyoruz. Her gün yeni bir kitap, her gün yeni tarifler...

       İyi haftalar dileğiyle...




Yazara E-Posta: h.bila@milliyet.com.tr