Moda da artık Adana’da!

15 Haziran 2022

Geçtiğimiz hafta sonu Adana yepyeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Birçok özel kuruluşun da destek verdiği, Büyükşehir Belediyesi ve valiliğin de katkılarıyla organize edilen defile, Adana’nın moda sektöründe de iddialı olduğunu gösterdi. Bölgedeki moda tasarım evlerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelen katılımcılar da birbirinden şık koleksiyonları Adanalı moda severlerin beğenisine sundular. Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yaptığı organizasyonda Özge Ulusoy, Ece Gürsel, Wilma Elles gibi ünlü mankenlerin yanı sıra çok sayıda profesyonel manken de podyumda boy gösterdiler. Birbirinden şık tasarımların sunulduğu bu mükemmel defilenin koreografisini, moda dünyasının ünlü ismi Uğurkan Erez’in yetiştirdiği ve veliaht ilan ettiği ünlü koreograf Fatih Ömercikoğlu hazırladı.

Adana’da büyük bir AVM’nin etkinlik alanında hazırlanan podyumda yürüyen ünlü mankenler, taşıdıkları kıyafetlerle adeta izleyicileri büyülediler. Zengin mutfağıyla yerli yabancı tüm gurmelerin

Yazının Devamı

İçeriden dünyaya yansıyan görünüm: Spiritüel moda

4 Şubat 2022

Enerji, şifa çalışmaları ve mistik aleme ilgi duyan insanların modası olamaz mı? Elbette olur. Hatta onları stilinden, üzerinde taşıdığı küçücük bir detaydan bile kolayca tanırsınız. "Spiritüel yaşamın da modası mı olurmuş?" demeyin; olur ve şimdiye kadar yoksa bile bu yazıdan sonra artık olmalı!

Doğal Kumaşlar

Yaşama ve yaratılan her şeye tamamen ruhsal açıdan yaklaşan bir disiplini benimsediğinizde, yediğiniz içtiğiniz gıdalardan ağzınızdan çıkan sözlere kadar her şeyin hayatınızda büyük bir önemi oluşur. Mümkün olduğunca organik ve vücuda yararlı besinleri tercih etmek, sağlıklı bir uyku düzeni, meditasyon ve yoga gibi egzersizleri hayatınıza dahil etmek önemlidir. Doğal kumaşlarla tasarlanmış giyim ürünlerini bu işin dışında tutabilir miyiz o halde? Yün, pamuk, ipek ve keten dokulu kumaşlarla hazırlanmış rahat ve şık giysiler bence bir spiritüel için biçilmiş kaftan!

Rahatlık Ön Planda

Uğraşacak bir dünya konu varken kim giydiğinin ne olduğuyla ilgilenmek ister? O yüzden rahat, yalın ama zarif parçalar kurtarıcı olabilir.

Yazının Devamı

Yeni nesil moda davranışları

3 Ocak 2022

Dünyadaki enerji kaynaklarının giderek azalması ve bu azalmayla strese girmesi, tüm tüketim ürünlerinde olduğu gibi moda alanında da önemli bir tasarruf zorunluluğu getirdi. Dünyanın geleceğine katkı sunan sürdürülebilirlik düşüncesinden hareketle, eskiden rağbet görmeyen ikinci el kıyafet ve aksesuar ürünleri de doğru orantılı olarak daha fazla talep görmeye başladı. Hem dünyanın kaynaklarını tasarruflu kullanmaya katkı sunan hem de bireysel olarak ekonomik bütçeyi destekleyen ikinci el moda, aynı zamanda bir stil oluşturmanızı kolaylaştıracak önemli bir enstrüman haline de dönüşüyor. Sadece ucuz olduğu için aslında sizi ve stilinizi hiç yansıtmayan kalitesiz kıyafetlere ve aksesuarlara yatırım yapmak yerine, bu iş için hazırlanmış uygulamalar üzerinden tarzınızı yansıtan kaliteli, şık ve stil sahibi ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Bazı giysiler ömürlüktür; klasikler arasında yer alan desenler ve modası hiç geçmeyen stile sahip tasarımlar vardır. Bu ürünleri hangi sezonda satın

Yazının Devamı

Metaverse evreninde moda

23 Aralık 2021

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Metaverse, 2022 yılından itibaren istesek de istemesek de hayatımızın merkezine hızla yerleşecek gibi görünüyor. Şimdiye kadar sadece dünyanın sayılı teknoloji markaları değil, birçok farklı sektörden markanın da alt yapı çalışmalarını Metaverse’e göre düzenlemeye başladığını söyleyebilirim. Benim burada aktarmak istediğim konu ise aslında artırılmış sanal gerçeklik evreni Metaverse’ün hiç de öyle bir anda sürpriz olarak ortaya çıkmadığı ve alt yapısı için her alanda birçok tasarımcının da bu fikre uygun olarak şimdiye kadar fütüristik tasarımlar ortaya çıkardığıdır.

Örneğin dünyanın yenilikçi ve öncü moda tasarımcısı Hollandalı Iris Van Herpen, tasarımlarındaki fütüristik detaylarla aslında geleceğin sanal gerçekliğine uygun markalarından biri olduğunu çoktan bize bildirmişti. Sanat, 3D teknoloji ve modayı ustalıkla bir araya getiren tasarımcının çalışmaları, Lady Gaga gibi dünyaca ünlü pop ve sinema yıldızları tarafından da zaman

Yazının Devamı

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır?

7 Ekim 2021

Sonbahar mevsiminin kısmen serin ve kısmen de yazdan kalma sıcaklığına alışmaya çalışıyoruz. Tam da bu mevsimde yaz ve kış mevsimlerine oranla, üzerinize giyecek bir şey bulamıyor olabilirsiniz. Yaza göre kalın hissettiren ve henüz tam olarak başlamamış olan kış mevsimine göre de ince kalan kıyafetlerle ne yapacağınızı bilmiyorsunuz belki de... Tam da bu yüzden konuyu biraz daha kolay ve pratik hale getirmek için, rehber niteliğinde bir yazı hazırladım. Sonbahar mevsiminde ne giyilir? Geçiş mevsiminde nasıl kombin yapılır?

Sarı ve toprak renklerinin tüm tonlarını içinde barındıran sonbahar mevsimi, hüznün ve romantizmin en güzel zamanı olarak bilinir. Bu mevsimin olmazsa olmazları, trikolar, yumoş pelüş kumaşlar ve havadar yünlü materyaller… Bu malzemelerle tasarlanmış ürünleri gardırobunuza ekleyerek işe başlayabilirsiniz.

Trikolara önemle vurgu yapıyorum. Çünkü, geçmişten günümüze moda sahnesinden hiçbir zaman inmeyen trikolar, üst gruptaki kazak, bluz, hırka, süveter gibi parçaların yanı sıra artık pantolon,

Yazının Devamı

Modanın ayak izlerini tasarlayan genç koreograf: Fatih Ömercikoğlu

5 Temmuz 2021

Genç ve başarılı bir koreograf; onun öncesinde tasarımcı ve modacı Fatih Ömercikoğlu ile kendisine dair bilinmeyen yönleri ve moda yolculuğu hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdim. Ünlü koreograf Uğurkan Erez’in bir programda kendisini veliaht ilan etmesiyle birlikte, 20 yıllık moda kariyerinde daha da güçlü bir ivme yakalayan genç modacı, sorularıma son derece içten ve samimi cevaplarla yanıt verdi. Bu özel sohbeti keyifle okuyacağınıza inanıyorum.

F.H. Hoş geldiniz Fatih Bey, ilk sorumla başlamak istiyorum. En büyük çocukluk hayaliniz neydi? Şu an onu gerçekleştiriyorsunuz diyebilir miyiz?

F.Ö. Evet, aslında doğru… Çocukluğumda resim yapmayı çok seviyordum. Daha ilkokula gitmeden resimler yapıyordum. Daha 4-5 yaşlarındaydım. İlkokula gittiğimde ise öğretmenlerimin portre resimlerini yapardım; şaşırırlardı ve hayranlıkla bakarlardı. Zamanla belli bir yaşa gelince öğretmenlerimin de sayesinde kendimi keşfetmeye başladım. Modeller çizmeye ve onların üzerinde kıyafetler çizmeye başladım. Bir öğretmenimin dikkatini

Yazının Devamı

Işıltılı sneaker modelleri kaba ayakkabıların tahtını mı sarsıyor?

5 Nisan 2021

Pullu ve payetli spor ayakkabılar, ışıltılı duruşu ve birçok farklı kombine olan rahat uyumu sayesinde, uzun süredir sokak modasında sağlam bir yer edinen kalın tabanlı sneaker modellerini gölgede bırakıyor. Şık ve zarif duruşu, sportif aktiviteler dışında da rahatlıkla kullanılabilmesi, bu tip spor ayakkabı modellerini yükselen trendler arasına yerleştiriyor.

Kalın tabanlı sneaker ayakkabılar, aslında birer sportif aktivite ayakkabısı değil... Bu yüzden, uzun yürüyüşler veya salon sporlarında kullanılmaları, uzun vadede ayak ağrılarına neden olabiliyor. Etek, elbise, pantolon ve şortlar gibi birçok parçayı sportif bir görünümle tamamlayan kalın tabanlı sneaker ayakkabılar, sportif duruşunun yanı sıra giyen kişinin boyunu uzatması nedeniyle de tercih ediliyor. Bu tip spor ayakkabıların boyu uzatması ve rahatlığı, giderek yaygınlaşmasına ve topuk kalınlıklarının da giderek yükselmesine neden oluyor.

Son dönemlerde daha çok pullu ve payetli tasarımlar olarak karşımıza çıkan spor ayakkabılar, kalın tabanlı ve bir anlamda çirkin sayılabilecek silüete sahip ayakkabıların da yerini

Yazının Devamı

80'lerden günümüze mandal tokaların geri dönüşü

22 Şubat 2021

80'li yıllarda kabarık permalı saçlarını tepeden mandal tokayla toplamış kadın Yeşilçam karakterlerini hatırlar mısınız? O yıllardan kalma eski fotoğraflara baktığımızda da bu tokaların sokak modası trendlerindeki yadsınamaz yerini görmemiz mümkün. Büyük mandal tokalar, her ne kadar 90'lı yılların ortalarında modanın tozlu sayfalarında kaybolup gittiyse de 2021 yılı onların da geri dönüşü için yeniden kapıları araladı.

Retro trendler arasında ikonik bir yere sahip olan bu pratik ve kullanışlı aksesuar, saçları hemen toplayıp dışarı çıkmak için ya da rahat ve şık bir ense topuzu yapmak için de kullanılabilir. İncilisi, taşlısı, sadesi veya renkli modelleriyle mandal toka çeşitleri, bu yıl her yerde bolca karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Saçlarınız omuzda veya omuzdan aşağıya doğru uzanacak kadar yeterli uzunluktaysa, bu retro saç aksesuarlarından en az birkaç tane mutlaka edinmelisiniz.

Mandal tokayla yapılan saç modelleri, size günlük kullanımda büyük bir rahatlık ve çarpıcı bir zarafet sağlıyor. Maşayla ya da

Yazının Devamı