Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hatırlaya-lım; Ak Parti’nin iktidara geldiğinde yaptığı ilk icraat, Güney-Doğu illerimizdeki OHAL’i kaldırmak olmuştu. Bundan dolayı da bölge halkının güvenini kazanmış, bu durum da sandıklara yansımıştı.
Avrupa ülkelerinin her hangi birisinde yalnızca tek bir terör olayı bile OHAL’e sebep oluyor; bundan dolayı da hiç kimse sesini çıkarmıyor. Üstelik Avrupa’da terör karşısında tüm ülkelerin iktidarları ile muhalefetleri kenetlenip ortak tavır sergiliyorlar.
Bizde ise, anlaşılması mümkün olmayan bir şekilde, muhalefet partileri sürekli olarak terör örgütlerinin yanında ve hatta bunlardan bir kısmı, içinde yer aldılar, alıyorlar. Terör örgütlerinin her türlü yıkıcı faaliyetlerinden medet umarak ve bunları dillendirerek iktidarları yıpratmak ve düşürmek istediler, istiyorlar.
Vesayet dönemlerinde ise, çok daha beterlerini yaşıyorduk. Asker ve sivil bürokrasinin içinde yuvalanmış bir kısım vatan hainleri, terörle mücadele edecekleri yerde, teröre arka çıkıp destek oluyorlar ve vatan evlatlarının şehadetlerine bilerek ve kasıtla sebep oluyorlardı.
Aynı odaklar, aynı silahlarla; sağı-solu birbirine kırdırıp ülkede OHAL, Sıkıyönetim ilan ettiriyor; bunlarla da yetinmeyip darbe yapıyor ve yönetime el koyuyorlardı.
Her darbe, ülkeyi onlarca yıl geri götürüyor; geri kalmışlığın sebebi de halktan, halkın değerlerinden biliniyor ve onların üzerine gidiliyordu.
O günler geride kaldı diyeceksiniz ama bürokrasinin içinde yuvalanmış mahut zihniyet mensupları, ellerinden geleni artlarına koymuyor ve vatandaşı canından bezdiriyorlar!
Sahip oldukları 657 sayılı kanun güvencesi ile vatandaşa zulüm etmelerine karşın hiç kimse bunlara gözünüzün üzerinde kaşınız var demiyor, diyemiyor. Niye? Çünkü 657 sayılı kanunun değiştirilebilmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor. O çoğunluk da hiçbir partide yok.
Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerinde bir tespit yaptı ve dedi ki: ‘Türkiye hafif bir gevşeklik yapsın, 15 Temmuz’u rahmetle anarız! FETÖ’nün yalnızca FETÖ’den ibaret olduğunu bilmeyecek kadar ahmak değiliz...’
Ayrıca ülkemize saldıran yalnızca FETÖ mü?
Güneyimizde savaş halinde bulunan Suriye ve Irak’ta devlet otoritesi olmadığından enva-i çeşit terör örgütleri kol geziyor.
Canlı bombalar şeklinde bireysel eylemleri gerçekleştirmek ve meydanları kan gölüne çevirmek için emir bekliyorlar! Türkiye’de yakalanan militanlar bu durumun acı habercileridir.
Türkiye dışarıdan ve içeriden terörün hedefinde olup bunlarla kıyasıya bir savaşı sürdürmektedir.
ABD’nin sözde DEAŞ’a karşı kullanılmak üzere PYD-PKK’ya vermiş olduğu binlerce TIR dolusu silah ve mühimmatın Türkiye’ye karşı kullanılmayacağını kimse garanti edemez. Nitekim aynı silahları etkisiz hale getirilen PKK militanlarında görmekteyiz.
OHAL kalksın da meydan yeri bu terör örgütlerine mi kalsın?