Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye gibi çok kritik bir bölgede bulunan ülkenin hava savunma sistemine sahip olması zorunludur. Aksi halde, şimdiye kadar yaptığımız ve bundan böyle de yapacağımız yüz milyarlarca dolarlık yatırımlarımızın en ufak bir güvenliği olmaz.

Evet; Türkiye bir NATO ülkesi ama şimdiye dek, NATO’nun her türlü külfetine katlandı. Bunun yanında NATO’nun nimetlerinden istifade etmek şöyle dursun, en gerekli zamanlarda bile ya yüz üstü bırakıldı, ya da düşmanca (yanlış okumadınız) tavır gördü.NATO üyesi olan Türkiye onlarca senedir terörle boğuşuyor; NATO ülkesi olarak müttefik bildiğimiz ülkeler, bizimle savaşan terör örgütlerinin safında yer aldılar ve halen de almaya devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Terör örgütü mensupları (FETÖ-PKK) NATO ülkelerinde cirit atıyor; elebaşları, yine bu ülkelerde el üstünde tutulup, korunaklı malikânelerde yaşatılıyor.

15 Temmuzdaki darbe girişiminden sonra, NATO’da görevli subaylarımız, ülkelerine dönmedikleri gibi, dost ve müttefik (!) bildiğimiz NATO ülkelerine iltica ettiler.

Son olarak; Brüksel İddianame Odası, aralarında PKK’nın üst düzey yetkililerinin de olduğu 30’dan fazla kişi ve kurumun terörle mücadele kanunları çerçevesinde yargılanamayacağına hükmetti.

Türkiye, kendi hava sahasını savunmak için, ABD’den Patriot Füze Sistemini satın almak istedi. Tam 17 ay sonra cevap verdiler ve verdikleri cevapta da netlik yok.

Ortaklaşa yapım yok, yazılımı vermek yok; peki ne var?

Türkiye, Rusya’dan S-400 Füze Sistemini almaya kalkışınca; tehdit var!

Patriotları vermeyeceklerinin yanında; Türkiye ile ortaklaşa yürütülen (Türkiye 800 milyon dolar yatırdı) F-35’leri de göndermeyeceklerini çeşitli ağızlardan açıklıyorlar.

Hatta bir kısım ABD yetkilileri daha da ileri giderek, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını talep etti. Neymiş efendim; Türkiye NATO karşıtı bir ülkeden silah alıyormuş!

Aynı silahın S-300 modelini, aynı NATO üyesi Yunanistan yıllar önce aldı; neden ses çıkarmadınız?

Yahu! Bırakın ötesini berisini! Türkiye’nin savaş halinde olduğu terör örgütlerine (YPG-PYD) hava savunma sistemi veren ABD’nin Türkiye’ye hangi gözle baktığı belli değil mi?

Haberin Devamı

Benim düşmanıma parasız verdiğini bana paramla vermiyor!

Böyle dost ve müttefiklik düşman başına!

Belli ki, ABD, Türkiye’yi uydusu konumundaki Güney Amerika ülkeleriyle karıştırıyor.

Oysaki, Türkiye’nin ne tarihi, ne coğrafyası ne kültürü buna imkân vermez. Vermediği içindir ki, yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı’nı yapmıştır.

Nitekim şu anda içeride ve dışarıda verilmekte olan savaş da, tipik bir kendine geliş ve kurtuluş mücadelesidir.

Bu mücadelede kimseye boyun eğme durumunda değildir; kendisine gerekli silah ve mühimmatı istediği ülkeden temin etme hakkına sahiptir.

Türkiye artık bölgesel güçtür ve asla parmak sallayıp hizaya getirilebilecek bir ülke değildir.