Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD Başkanı Trump’la birlikte dünyanın gidişatına bakıp, yeni dünya düzensizliği demek daha doğru olacağından, başlıktaki ünlemi bilerek koyduk.

Aslında tüm dünyanın hayal kırıklığı, ABD’nin zenci başkanı Obama ile başlamıştı. Halbuki ne büyük umutlarla gelmişti! Meğerse, beklenti o yönde olduğu için, Obama’nın kişiliğinde, aranan prototip bulundu ve onun şahsında gaz alınarak, beklenti boşa çıkartıldı.

Dünya âlem cambaza baktırıldı.

İçimizdeki ve dışımızdaki Amerikalıların araştırmalarına göre, Türkiye’de de yükselen değer dindi ve milenyumla birlikte Türkiye’de (onlara göre) din(ci) (!) bir partinin iktidarı kaçınılmazdı.

Haberin Devamı

Bu hesabı elli yıl öncesinden yapmışlar ve ona göre de kendilerince önlemini almışlardı.

CIA yönlendirmesindeki MİT (Fuat Doğu), Diyanet (Yaşar Tunagür), CHP (Kasım Gülek) başlangıçta, daha sonraları ise başta DSP-Bülent Ecevit olmak üzere tüm siyasi partiler ve bunların genel başkanları-başbakanlar, asker ve sivil cumhurbaşkanları (RP-Necmettin Erbakan hariç) bilerek ve bilmeyerek FETÖ’nün Türkiye Devleti’nin kılcallarına değin, derinine yerleşmesine, yerleştirilmesine göz yumdular, yumduruldular.

Bu uğurda öylesine sınırsız mesafeler alınmıştır ki Türkiye’de irili ufaklı her kurum ve kuruluşta hangi taşı kaldırsanız altından FETÖ hortlar hale gelmiştir.

Türkiye’de, ABD’nin aksine, gaz almak yerine, üst üste yapılan darbelerle, sözde ‘balans ayarı yapılarak’ toplum gerilerek ayrıştırılmış, devletine küstürülmüştü. Hepsinden önemlisi, genç ve ışıltılı beyinler pırasa gibi doğranmış, gelecek karartılarak umutlar köreltilmiştir.

Milenyumla birlikte korkulan başa gelmişti; zira AK Parti tek başına iktidar olmuştu! O halde yarım asırdır kurgulanan proje hayata geçirilmeliydi. Bunun için denenmedik yol kalmadı; iktidardaki partinin kapatılmak istenmesinden tutun, üst üste yapılan darbe girişimleriyle Sayın Erdoğan ve AK Parti bitirilmek istendi.

15 Temmuz’da bu girişimlerin en alçakçasına pik yaptırılarak, Türkiye iç savaşın eşiğine getirildi.

İki şeyi hesap edemediler; bunlardan birincisi Türk milletinin bunlara karşı öfke patlaması içinde olduğunu, bir diğeri de Sayın Erdoğan’daki cesaret ve gözü karalıktı.

Haberin Devamı

Öyle anlaşılıyor ki Trump’la birlikte dünyadaki düzensizlik artarak devam edecek, özellikle bizim bölgemizdeki kargaşa ayyuka çıkacaktır ve çıkmaktadır.

Bugüne değin mikser görevleriyle neden oldukları bunca kan ve gözyaşı, ABD ile İsrail’in yanına hep kâr kaldı. Başta Türkiye ile birlikte, tüm ezilen ülkelerdeki uyanma, silkinme ve kendilerine geliş, zorba devletlerin uykularını kaçırdı ve daha da kaçıracak!

Kudüs kararıyla ‘değersiz yalnızlığa’ itilen ABD ile İsrail’in yeni çılgınlıkları dünyanın düzensizliğine tüy dikecek ve insanlık, tarihinin en büyük utancını yaşayacaktır.

Bunlarda ise, utanılacak yüz kalmadığından, tükürsen yağmur yağdı sanırlar!