Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çölde bir vaha: Cumba


Çok özel bir mekan... Cumba Restaurant; hem konumu, hem servisi, kendinizi doğayla bütünleşmiş hissedebileceğiniz yemyeşil bahçesi, akşamları ise ışıl ışıl İzmir manzarası ile gerçekten de cennetten bir köşe.
Kuruluş yılı 1997’den itibaren gerçek bir lezzet merkezi olmaya devam eden Cumba, İzmir’imizin sosyal hayatının ve iş yaşamının önde gelen derneklerine, ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Biz İzmirlilerin, dışarıdan gelen konuklarını göğsümüzü gere gere ağırlayabileceğimiz, bir gurme mekan burası.

40 kişi hizmet veriyor
Bünyesindeki değişik konumlarda salonlarında aynı anda 4 organizasyona ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip olan Cumba’da 40 kişilik bir ekip bulunuyor.
Cumba’nın bugünkü başarısını elde edebilmesini, lezzete verilen önem olarak tanımlayan Vehbi Güldoğan, konuklarına ikram ettikleri her spesiyalin 3-4 aylık bir alt yapısı bulunduğunu, mönüdeki her çeşidin lezzet testinin çok uzun zaman sürecinden geçtiğini belirtiyor.
14 yıldır mutfakta
35 yıldır aşçılık yapan Şef Abdullah Seven 14 yıldır, yani işletmenin açılışından itibaren Cumba’da. Bu uzun süreli çalışma da doğal olarak Cumba’da bir aile ortamı yaratmış durumda.
İşte herbir ayrıntısı üzerinde titizlikle çalışılmış, yıllar içerisinde, ilmek ilmek örülmüş bir başarı öyküsü, Cumba...
Atmosferi, temizliği, yeşil ile buluşturan harika manzarası ve enfesss yemekleri için tüm Cumba ekibine, yürekten ve kocaman bir alkış...


Kaliteden ödün yok
Cumba, dünya mutfağı ağırlıklı bir restoran. Mönüdeki enfes kebap çeşitleri, dışarıdan gelen misafirlere kendi kültürümüzden lezzetler sunabilmek amaçlı olarak muhafaza ediliyor. Porsiyonlarında en az 205 gram et servis edildiğini belirten Cumba yönetimi, tüm yemek çeşitlerinin et gramajlarının mönüde yazdığını, kullanılan malzemenin kalitesinden asla ödün verilemeyeceğini iftiharla belirtiyor.


Şefin tadım mönüsü
Parmesanlı Roka Salatası, Saray Kebap, Dana Buse, Kuzu Sırtı, Sorbe, Dana Sırtı, Hint Usulü Kuzu Pirzolası, Osmanlı Mutfağı’ndan Şeftali Hüdavendigar, Macar Mutfağı’ndan Gundel, Fransız Mutfağı’ndan Tartatin.


Hayır diyemezsiniz
Hint Usulü Pirzola, Şefin Bonfilesi, Dana Kaburga, Dana Antrikot, Mori Mantar Soslu Bonfile Plain Steak.

Çevre bilinci önemli
Cumba yönetimi, bulundukları alanı çölden vahaya çevirmiş. Kuruluşta çevreye dikilen bin çam fidanının, muz ağaçlarının, servi ve kumkuvat ağaçlarının şu andaki görüntüsü yemyeşil bir rüya.


Ödülü de var
Nezih bir eğlence ortamı ve bir o kadar leziz mönünün yer aldığı, özel bir atmosfer arayanların mekanı olan Cumba, Turizm Geliştirme Vakfı uzmanları tarafından yapılan gizli denetimler sonucunda, çevre koşulları ve sağlığa uygunluk şartlarında, yüksek
standartta bulunmuş.
Gerek ürün, gerekse hizmet kalitesinden hiçbir zaman
ödün vermeyen mekan, uzmanlar tarafından, turizm
normlarına göre konum, mutfak ve müşteri ilişkileri gibi esaslar dahilinde haklı bir ödüle layık görülmüş.