Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Aslında Avrupa onu cami avlusuna bırakacaktı ama Avrupa'da önüne bebek bırakılacak cami bulamadılar ve Kenya'ya gönderdiler.
Kenya'da dost ve müttefik Yunanistan elçiliğinde ağırlanan Apo'nun Kenya'da canı sıkıldı. Safari'ye çıkarttılar eğlensin diye. İki tane aslanı ve bir zürafayı ısırarak öldürmesine rağmen keyfi yine de yerine gelmedi.
Yunanistan'ın Kenya Büyükelçisi Kostas Stupidis'in taverna geceleri yapması da kesmedi Apo'yu. Her gece uzo içiyor, buzuki dinliyor, Türkiye'den özel olarak getirilen Paşabahçe marka tabakları kırıyorlardı ama gene de morali yerine gelmiyordu. Yunan Büyükelçiliği sonunda Apo'ya televizyon seyredip eğlenmesi için bir çanak anten aldı bu çanak Apo'nun sonu oldu.

Apo Hanyayı Kenyayı gördü

Çarkıfelek'te Kenya'nın "K"si belli oldu

Bu arada MİT ve KİT (Komşu İstihbarat Teşkilatları) Apo'nun peşindeydiler.
Yunan istihbaratının "Apo'nun yerini tespit ettik. Grönland'daymış" açıklamasından anlaşıldı ki Apo Afrika'da...
Bir - iki gün içinde Apo'nun Afrika'da olduğu kesinleşmişti ama yeri tespit edilemiyordu. MİT, Fenerli Uche ve Mosheau'yi, Beşiktaşlı Amokachi'yi, Çanakkaleli Mapeza'yı devreye soktu, Afrika'ya gönderdi ama sanki yer yarılmıştı da Apo içine girmişti.
Her Türk vatandaşının (Apo da Türk vatandaşı bu arada) günde bir kez Çarkıfelek'i veya Turnike'yi arayacağını varsayan MİT, çalışmalarını bu konuda yoğunlaştırdı.
Sabri Güneş takma adıyla Çarkıfelek'e katılan Apo Kenya'nın "K"si deyince yakayı ele verdi.

Saray'dan kız kaçırma operasyonu nasıl başladı

Apo'nun Kenya'da ve Yunanistan Büyükelçiliği'nde olduğunu öğrenen timler Kenya'ya gittiler.
Bu arada operasyon için gerekli olan uçak Cavit Çağlar'dan temin edildi.
Uçağı iki ay önceden kiraladıklarını söyleyen ve operasyondan haberleri olmayan iki işadamı Kızıldeniz üzerinde aşağıya atıldı ve uçak içindeki timlerle birlikte Entebbe Havaalanı'na indi.
Bu arada Kürtçe bilen iki özel tim görevlisi Yunanistan Büyükelçiliği'ne giderek Kenya sokaklarında dolaşan dört Türk askeri gördüğünü söyledi.
Türk askeri lafını duyan Apo dayanamadı ve silahını alıp büyükelçilikten çıktı ve çıkar çıkmaz koluna girilerek uçağa getirildi.

Atta nasıl gerçekleştirildi.

Uçağa gelene kadar Avrupa'ya götürüleceğini sanan Apo uçakta kızılbereli Türk subaylarını görünce aşağıda yazılı fıkradaki salak kovboy gibi sevindi.
(Aşağıda yazılı olan fıkra: Kızılderililerin kafa derilerine iyi para verildiğini öğrenen salak bir kovboy kızılderililerin olduğu bölgeye doğru yola çıkar. Bütün gün aranır ama bir tek kızılderiliye rastlayamaz. Gece olur, uykusu gelir uyur. Sabah uyandığında etrafının 500'e yakın kızılderili ile çevrilmiş olduğunu ve bütün okların kendisine doğru yöneltildiğini görür, sevinir. "Lan şansa bak. Bi tane arıyorduk karşıma 500 tane çıktı iyi mi. Şimdi paraya para demiyicem" der. Başka da bişey diyemez.)

Uçakta neler oldu?

İşte bu duygularla uçağa binen Apo kelepçelendiğini görünce Hanya'yı ve Kenya'yı anladı.
Aponun uçağa bindirildiğini gören pilotun "Şunun kemerini ben bağlayayım. Hatta biraz da üstten bağlayayım" şeklindeki önerisi tim görevlilerince kabul edilmedi ve uçak havalandı.
Hostesin kaza anında gösterdiği çıkış kapılarıyla ilgilenmedi bile.
Sigara içilmeyen bölgeye oturduğu için sigara da içemedi.
Camdan aşağıya baktı uzun uzun.
Hostesin "Ne içersiniz?" sorusunu "kan" diye cevaplandıran Apo, uçak Türkiye üzerine geldiğinde Avrupa rüyasının bittiğini anladı.
Uçak Bandırma'ya inerken Apo "Bandıra bandıra ye beni" şarkısını mırıldanıyordu artık...

Apo'nun tost - iti

* Acele olarak İstiklal Marşı ezberlenecek.
* Çavuşlara komutanım denilecek. Abi deyince kızıyorlar.
* Adil yargılama istenecek. Bu kavgada yakınını kaybetmemiş bir hakim ve savcı aranacak.
* Yukarıdaki özelliklere sahip yargıç ve savcı bulunamadı, bari mübaşir bulunacak.




Yazara E-Posta: g.mujde@milliyet.com.tr