Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gani Müjde


TÜRKİYE'nin sağ ve sol ayağıyla birlikte iki kulağını en iyi kullanan futbolcularından biri olan Sergen, astronomik bir paraya İstanbulspor'a geçince, "Haliç'in dibinde Türkiye'ye yüz yıl yetecek kadar altın var" konu başlıklı halk geyikleri bir anda Sergen geyiklerine dönüştü.
Erkeklik organlarının sık sık yerlerini değiştirerek kahvede kağıt oynayanlardan tutun da, zeytinyağlı dolma saran ev hanımlarına kadar herkesin dilinde Sergen'in parası var.
* * * *
* Benim dayıoğlu hesaplamış abi... Bir trilyon lirayı 7 bin dolara bölersek, tam 992 ediyormuş... Yani Sergen abim parayı Sevda ablayla yese, tam 992 gece işi iş.
Lan kısmette Sergen olmak varmış be...

* Benim teyzeoğlu söyledi, sakallı Şevki var ya sakallı Şevki... Parayı duyunca Sergen'i aramış. "O paranın yarısını bana ver, Katolik manastırında keşiş olurum pevezenk Sergen" demiş. Sergen laik çocuk tabi. "Hadi ordan sahtekar" diye terslemiş adamı.

* Genelkurmay, Güneydoğu için ödenek bulamazken Sergen'e 1 trilyon verilmesine çok bozulmuş. Bir brifing de onun için yapıcaklarmış ama, benim halaoğlu "Yapmayın abi. Gariban çocuk" demiş vazgeçmişler.

* Sinir oluyorum şu Sergen'e... Adam iki topa vurdu bir trilyonu kaldırdı. Bizim amcaoğlu Susurluk çetesindeydi, ordan biliyorum. Adamlar aynı parayı kazanmak için bir sürü adam vurmak zorunda kaldı.

* Başlatma kolej sınavlarından Tarkan. Sınav mınav dinlemem, şu topa düzgün vurmayı öğrenene kadar eve girmek yok.

* Ah abi ah! Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, tüyü bitmemiş Sergen'e yedirdiler ya ona yanıyorum... Benim teyzeoğlu söyledi. O parayla 23 tane imam hatip açılırmış be... Tamam; para benim olsa belki birazını şeyederdim ama, en azından 10 tane açardım be...

* Abi, benim dayıoğlu yine hesaplamış abi, Sergen 100 dolarlık Rus karılarından tam 70 bin tanesini üst üste koyup yapabilirmiş o parayla... İki tane İnönü Stadı eder be abi; düşünsene...
Ah lan Sergen ah...

* İnsan "Bir işçi kaç para alıyor?" diye bir düşünür de reddeder, di mi abi? Ben olsam almazdım abi... Anam avradım olsun almazdım. Yok bu ağır oldu. Eşek olayım ki almazdım...

* Sergen'in babası paranın hepsini ertesi gece kumarda Hülya Avşar'ın annesiyle yemiş zaten...

* Benim amcaoğlu Veliefendi'de seyis, o anlattı. Sergen parayı aldığı gece atlarının yanına gitmiş. Sabaha kadar onları elleriyle beslemiş. Hem ağlamış hem beslemiş.
"Keşke babam sağ olsaydı da bu günleri görseydi" demiş.

* Benim halaoğlu söyledi; Sergen aldığı parayla kulaklarına estetik ameliyat yaptıracakmış. Sezen Aksu'nun doktoru ile görüşmüş.

* Ulan o parayı bana vereceklerdi bütün garibanlara dağıtırdım be...

* Benim teyze kızı söyledi abi. Sergen "Parayı nakit isterim" diye tutturmuş. Sonra almış parayı, şeker çuvallarına koyup arabasının bagajına doldurmuş. Bagaja sığmamış, torpido gözüne de bir kaç milyar sıkıştırmış. Bakmış hala dışarda iki çuval var, onları da İnterstar'ın kapısındaki güvenlik görevlilerine dağıtmış.

* Sergen hamileymiş abi. Benim dayıoğlu söyledi. Hülya Avşar da 1 trilyona İstanbulspor'a transfer olmuş.

----------

Sevgili Milliyet okurları...
Çok şükür ki brifing manyağı değilim... Son brifingler sırasında çok canım sıkıldı doğrusu... Şurda devletin temel taşlarından birinin temel taşıyım, yani eşiyim...
Hukukçuları çağırdılar, gazetecileri çağırdılar, bakkalar ve şoförler federasyonu bile gitti, bir tek beni çağırmadılar.
Benim suçum ne?
Güneydoğu ile ilgili brifinge patlamış mısırla katılmamın cezası bu kadar ağır mı olacaktı...
Hadi itiraf edelim ki, o gün alkolü biraz fazla kaçırmıştım. Zeli kampının bombalanması ile ilgili dialar gösterilirken "İyi muuuuuz" diye bağırmam bu yüzdendi...
Ama insaf beyler.
Ben de yarın, "Mutlu evlilik ve sahte Amerikan doları ilk bakışta nasıl anlaşılır" konulu bir brifing vereceğim ve hiçbirini çağırmayacağım. Hatta general üniforması giymiş sünnet çocuklarını bile...


* Bana da Şevki Yılmaz'a yaptıkları gibi komple yaptılar. Haklılığım anlatılacak.
* Bunun için silikon fiyatlarından dem vurulacak.
* Bir daha yakalanırsam "Süleyman Bey'in manevi kızıyım" denilecek.
* Artık hiçbir alışverişte para kullanılmayacak. Takas yöntemi ile iş görülecek. Takas herkesin ortasında olmayacak.


Yazara Email G.Mujde@milliyet.com.tr