Gizem Telci

Gizem Telci

gizemtelci@gmail.com

Tüm Yazıları

Yurtdışında verimli seyahat edebilmek de bir pratik ve yönlendirme ister. Hele ki bilen biriyle ya da bir tur rehberi eşliğinde gitmiyorsanız… Gittiğinizde şimdi nereye gitsek, zamanı nasıl değerlendirsek, ne yapsak da hiçbir şeyi kaçırmasak diyorsanız önceden mutlaka planınızı yapın ve seyahat sırasında size rehberlik edecek dijital bir arkadaş edinin kendinize. Mesela bir mobil uygulama olabilir bu. Bir de offline çalışıyorsa bu uygulama, en yakın arkadaşınız olabilir seyahat sırasında. Şimdi çoğu offline çalışan aşağıdaki önerilerimize bir göz atın derim.

Haberin Devamı

Tourist Eye - Lonely Planet

Ücretsiz ve offline çalışan bir uygulama daha. Lonely Planet gönüllüsü olan ve her seyahate gitmeden önce, gideceği şehrin kitapçığını alanlar olduğuna eminim. Ama belki bir seferliğine, uygulamayı indirip her şeyi telefon üzerinden keşfedebilirsiniz. Dünyanın popüler şehirleriyle ilgili birçok bilginin ve önerinin yer aldığı uygulamada yürüyüş rotalarını gösteren ses kayıtları da bulunuyor.

İndirmek için: Apple I

All Subway

Yurtdışında hayat kurtaran mobil uygulamalar

Avrupa, Amerika, Afrika, Asya ve Avusturalya kıtalarının tüm metro hatlarını telefonunuza getiren bir uygulama. En önemlisi offline olarak çalışıyor, haritaları görmek için internet bağlantısına ihtiyaç kalmıyor. Kullananlar için ipod touch versiyonu da var.

İndirmek için: Apple l

MyConvert

Yurtdışında hayat kurtaran mobil uygulamalar

Coğrafyalara göre farklılık gösteren ölçü birimlerini, kullandığınız birime göre karşılığını gösteren bir uygulama. Hava durumu, boy, kilo, beden ölçüsü gibi farklı kategorilerde seçenekleri var. Özellikle Amerika’dan alışveriş sırasında çok işinize yarayabilir.

İndirmek için: Apple I

City Guides Catalog

Tripadvisor’ın offline çalışan bir şehir rehberi uygulaması. Amsterdam’dan Washington’a, Bangkok’tan Barcelona’ya dünyanın farklı coğrafyalarından pek çok şehir var listesinde. Konaklayabileceğiniz oteller, yemek yiyebileceğiniz cafeler restoranlar, size en yakın duraklar, şehir rotaları gibi birçok zengin içeriğe bu uygulamadan ulaşabilirsiniz.

İndirmek için: I

Devamı için tıklayın.

Kaynak: sehirnotlari.com