Gözde Yener Birman

Gözde Yener Birman

gozdeyener1@hotmail.com

Tüm Yazıları

Projelerini ‘müzik’ çatısı altında toplayan Muharrem Dayanç, 13 Eylül Çarşamba günü 35 kanaat önderi kadını ‘Karışamazsınız’ defilesiyle bir araya getiriyor. Dayanç, “Kadının özgürleşmesi, tüm insanlığın özgürleşmesi demektir” diyor

Bazı insanlar koşuyor. Arkalarına hiçbir destek almadan tek başlarına inandıkları yolda ilerliyorlar. Benim diyen derneklerin, belediyelerin bile altından kalkamayacağını düşündüğü yardım amaçlı organizasyonların en çarpıcılarını, kendi başına başarıyla yapıyor Muharrem Dayanç. Şiddete maruz kalan kadınlar için kolları sıvadı, 13 Eylül Çarşamba günü 35 kanaat önderi kadını ‘KARIŞAMAZSINIZ’ defilesiyle bir araya getirecek. Sevinç Pastanesi Pazar Sohbetleri’nde bu hafta Muharrem Dayanç’la yaptığımız bu samimi sohbette, toplumsal duyarlılıktan, bireysel çabalarla yapılan organizasyonların perde arkasından yaşanan dramlara kadar birçok şeyi konuştuk. Desteğiniz her şeydir... İyi pazarlar...

Haberin Devamı

Kadının özgürleşmesi insanlık için önemli

- Çok anlamlı organizasyonlar yapıyorsun. Asıl ne iş yaparsın? Kendinden bahsetmeni istiyorum...

Öncelikle çok teşekkür ediyorum Gözdecim sana ve Milliyet gazetesine duyarlılığınızdan dolayı. Ben İzmir’de doğdum büyüdüm, Balçova’da yaşıyorum. Müzik eğitmeniyim ve müzik eğitimleri veriyoruz çok uzun yıllardan beri Balçova’da. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır” sözü, çocukluğumdan beri kılavuzum olmuştur.

- Bu projelerde en bir araya gelmeyecek isimler, sahneye çıkıp şarkı bile söylediler. Bunda projeye mi inandın, kişilere mi, kendine mi?

Anlamlı ve toplumu ilgilendiren meselelerde insanlar bir araya geliyor. Bu zaten hepimizin duyarlılık göstermesi gereken bir konu. Doğal olarak konunun paydaşları olan herkese güveniyorum. Zaten tüm projelerimiz ortak bir akıl, kolektif bir bilinç ve geniş bir zemine yayılarak yapılıyor. Popülizmden uzak ve oldubittiye gelen çalışmalar değil kısacası.

- 13 Eylül organizasyonu...

İzmir’in 35 kanaat önderi kadınıyla birlikte bir podyumda şortlu başörtülü, isteyenin istediği gibi giyindiği, kıyafetlerinden dolayı şiddete uğramadıkları bir toplumsal mesajı hedefliyoruz. Kadının özgürleşmesi, tüm insanlığın özgürleşmesi demektir. Kadının aydınlanması demek, tüm toplumun aydınlanması demektir.

Haberin Devamı

- ‘Sevinç Pastanesi...

Herkes, İzmir’in tarihini bilmez ama Sevinç Pastanesi’nde mutlaka enfes limonatasını içmiştir.

Kadının özgürleşmesi insanlık için önemli

İkili Seçeneklerden

Yürüyüş-Koşu

Sıkılmak-Sabretmek

Susmak-Konuşmak

Dans Etmek-Oturmak

Klasik-Modern

Dobra-Politik

Samimi-Mesafeli

Uykucu-Uykusuz

Sakin-Heyecanlı

Kitap-Dergi

Doğa-Konfor

Kedi-Köpek

Güneş-Yağmur

Çay-Kahve

Et-Ot

Disiplinli-Rahat

Unutur-Affetmez

Tatlı-Tuzlu

Çin Yemeği-İtalyan Yemeği

Şarap-Rakı

Esprili-Ciddi