Eylül her zaman çekicidir ama İstanbul’daysanız işin rengi değişiyor. Taşlar yerine oturuyor, sezon açılıyor, plan projeler artıyor. Yavaş yavaş kışa girdiğimiz bu ay içinde gidilecek, görülecek, yapılacak, okunacak o kadar şey var ki


1- TADIN: PERİLİ KÖŞK’TE DİL BALIĞI
Heybeliada’daki Perili Köşk aslında bir butik otel ama caz/lounge konseptli bahçesi, tatlı bir akşam yemeği veya akşamüstü içkisi için çok keyifli. İstanbul manzarası ve cuma-cumartesi akşamları canlı caz eşliğinde denemeniz gereken leziz bir mönüsü var: ‘Ahtapot carpaccio’, ‘şefin özel soslu dil balığı’, ‘bir kadeh beyaz şarap’ ve ‘karışık meyve kup’tan oluşan mönünün fiyatı kişibaşı 80 TL. www.perilikosk.com.tr

Haberin Devamı

2- GİDİN: AÇIKHAVADA MÜZİKAL GECELER
Geçen sezon Şehir Tiyatroları’nın en çok konuşulan oyunları ‘Şark Dişçisi’ ve ‘Lüküs Hayat’, birer geceye mahsus Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Bu özel gecelerin hangisini daha çok kaçırmamanız gerektiği konusunda kararsızım. Şahsen iki geceye de biletim var!
16 ve 17 Eylül akşamları için plan yapmayın. Biletler, bilet.ibb.gov.tr adresinde...

3- DİNLEYİN: LEONARD COHEN EFSANESİ
Şefkate ihtiyacınız olduğu anlarda yanınızda kimse yoksa, Leonard Cohen vardır. En umutsuz gecenize, en mutsuz, en huysuz anınıza eşlik eden bir Cohen şarkısı bulunur mutlaka. Bu konser, ‘geçmişi yad etmek’ anlamına geliyor benim için. Geçip giden zamanı onurlandırmayı seven Cohen’in hatırına... 19 Eylül’de, Ülker Sports Arena’da...

4- OKUYUN: AFRODİZYAK ETKİLİ KİTAP
İngiltere’deki kadınların kocalarıyla daha ‘sıkı fıkı’ olma sebebi olarak gösterilen erotik kitap ‘Grinin Elli Tonu’, ay içinde Pegasus Yayınları’ndan çıkacak. Otobüste, parkta, vapurda, bu kitabı okuyan insanlar görmeye hazırlıklı olun. Çok satanlar listesine gireceği kesin.

5- İZLEYİN: WOODY ALLEN’IN YENİ FİLMİ
Uzun zamandır yolunu gözlediğimiz Woody Allen’ın filmi ‘Roma’ya Sevgilerle’, 28 Eylül’de vizyona giriyor. ‘Paris’te Geceyarısı’ nasıl ki Paris’e bir saygı duruşu niteliğindeyse, ‘Roma’ya Sevgilerle’nin de Roma’yı onurlandıran bir film olacağı düşünülüyordu ama yorumlara bakılırsa, pek öyle olmamış. Yine de işin içinde W.A. varsa, kaçmaz.

Haberin Devamı

6- SEÇİN: DUMAN&BÜYÜK EV ABLUKADA İKİLİSİ Mİ YOKSA BEIRUT MU?
Çoğunuz, “Bunda düşünecek ne var ki?” deyip Turkcell Kuruçeşme Arena’daki Beirut konserinin yolunu tutacak, biliyorum. Ama ben hâlâ düşünüyorum... Duman ve Büyük Ev Ablukada’nın bir araya gelişiyle oluşacak konserin ‘efsane’ olmama ihtimali var mı? Bence yok... Ama bir yanda da Beirut gibi, dinleyene mutluluktan başka bir şey hissettirmeyen bir grubu nasıl kaçırırım? Neden iki konser de 21 Eylül’de yapılıyor ki sanki?

7- EĞLENİN: CIRQUE DU SOLEIL TEKRAR İSTANBUL’DA
Daha önce başka bir gösterisiyle İstanbul’a gelen, dünyanın en ünlü sirk grubu Cirque Du Soleil, ‘Alegria’ adlı gösterisiyle yeniden İstanbul’da... 22 Eylül-14 Ekim arasında bir akşamınızı mutlaka bu gösteriye ayırın. ‘Alegria’, eleştirmenler tarafından topluluğun en etkileyici şovu olarak tanımlanıyor.

8- GÖRÜN: DOT’UN YENİ OYUNU
DOT’un bu sezonki ilk bombası ‘Sarı Ay’la, ay sonunda tanışıyoruz. 26-29 Eylül akşamları sahnelenecek oyun, “Çağdaş bir Bonnie and Clyde masalı” olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

9- TAKİP EDİN: ‘KAYIP ŞEHİR’ KANAL D’DE
Senaryo ekibiyle hayranlık uyandıran yeni dizi ‘Kayıp Şehir’, Yıldırım Türker, Murat Uyurkulak, Hakan Bıçakcı ve Seray Şahiner tarafından yazılıyor. Üstelik müziklerini de Demir Demirkan yapıyor. Yeni sezonda konuşulan diziler arasına gireceğine kesin gözüyle bakmak için her şart oluşmuş durumda. Takipte kalmak şart!

10- YAZ HAVASINI UNUTMAYIN: FESTİVALLERİN SONU GELMEZ
Eylül geldi diye açıkhava festivalleri bitecek değil. Radyo Eksen’in düzenlediği ‘Eksen on Fair’, 15 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta Bombay Bicycle Club, The Stranglers ve Space’i ağırlayacak. 30 Eyül akşamıysa Lounge FM tarafından yaratılan, İstanbul’un ilk şehir temalı festivali Urban Festival düzenlenecek. Röyksopp ve Trentemoller aynı sahnede olacak...