Güneri Cıvaoğlu

Güneri Cıvaoğlu

ngunericivaoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

BODRUM’u Türkiye’ye tanıtan “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’dır.

Dünyaya tanıtan ise “Halikarnas Disco” diye anılan “Halikarnas The Club Bodrum...” Abartı değil.

HALİKARNAS EFSANESİ

Süleyman Demir’in 38 yıl önce kurduğu, kısaca “Halikarnas” dediğimiz mekândan nice dünya ünlüsü geçmiştir.

Birkaçını yazayım.

Mick Jagger, Michael Caine, Oscar de la Renta, Prenses Caroline, Rotschild, Rockefeller, Prenses Margaret, Valentino, Lady Sarah (Prenses), Blues Brothers, Richard Branson, John Franco Ferre, Armstrong, Phil Collins...

Haberin Devamı

Madonna’nın doğum gününü kutlamak için ünlü model Naomi Campbell gece lazerle “Happy Brithday Madonna, Love Naomi (Doğum Gününde mutluluklar... Sevgiler. Naomi)” yazmıştı.

Pamela Anderson Halikarnas’ın müdavimiydi. Amerikalı şarkıcı Kid Rock, üzerinde Türkiye yazılı tişörtle Halikarnas’ın DJ kabinine girerek binleri coşturmuştu. Sting ve Dustin Hoffman “Halikarnas” tişörtleriyle pistteydi. Hollywood’un ünlü oyuncusu Bette Midler Halikarnas sahnesinde Muazzez Abacı’nın şarkılarına ritimle eşlik etmişti.

......................

BU dünya yıldızlarını Bodrum’a getiren, onları yol yalısı evinde konuk eden ise ünlü müzik adamı (Atlantic Records’un sahibi) Ahmet Ertegün ve eşi Mika’dır.

HALİKARNAS EFSANESİ

Haklarını teslim edelim ki Türkiye’nin tanıtımına Ertegün çiftinin katkısı büyüktür.

Halikarnas öylesine ün yapmıştı ve öylesine hoş bir mekândı ki dünyaca ünlü fotoğrafçı John Kelly yıllarca küresel büyük dergilerin moda çekimlerini orada yaptı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal da sık sık geldiği bu mekân için “Türkiye’nin çağ atladığını görmek istiyorsanız, Halikarnas’ı görün” demişti.

HALİKARNAS elbette Türkiye ünlülerinin de vazgeçilmeziydi. Erol Simavi, Zeki Müren başta olmak üzere Halikarnas gecelerinde sürekli ünlülerle karşılaşılırdı. Aydın Doğan da uzun süre gazetelerinin yöneticileri için her yıl Halikarnas’ta davetler verirdi.

......................

YUKARIDAKİ satırlarda hep “di’li geçmiş” kullandım. Çünkü ne yazık ki 38 yılın sonunda artık Bodrum’un simgesi Halikarnas’ın ışıklarını göremeyeceğiz.

Haberin Devamı

Haftanın ortalarında Süleyman Demir bu kararını açıklamak üzere bir grup gazeteci dostu Soho’ya davet etti.

Önce yukarıda bazılarını sıraladığım isimlerin Halikarnas gecelerini yansıttığı bir kısa klip gösterildi. Akrep Nalan’ın mekânda söylediği “Halikarnas” şarkısı eşliğinde bu klip gerçekten etkileyiciydi.

Sonrasında Süleyman Demir’in buğulanmış gözleriyle kısa konuşması...

Sözlerini “Bu bir veda değil, Halikarnas başka coğrafyalarda yaşayacak” diye noktaladı. Şimdiden 3 ülkenin bu isim ve konsepte talip olduğunu belirteyim. Süleyman, Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıların oldu.

Teşekkürler kardeşim.

PRENS, PRENSES VE SiMGE

HALİKARNAS EFSANESİ

ŞEFFAF Oda’da bu haftaki konuklarım Azra Akın, Yetkin Dikinciler ve Simge Sağın.

“Her Şey Mümkün” adlı film 19 Mayıs’ta vizyonda... Başrol oyuncuları Azra Akın ve Yetkin Dikinciler bu romantik komedi türündeki filmi anlatıyor. Film, aldatılan kadınların hikâyesini eğlenceli bir dille işliyor. Mafya ihanet, kumpas, magazin...

Azra’nın en büyük isteği tiyatro sahnesinde olmak. Dünya klasiklerinden karakterleri canlandırmak istiyor. Azra hangi işi yapsa başarıyor. Dünya güzelimiz Azra dansta da, oyunculukta da başarılı.

Haberin Devamı

Müzikle de ilgili. Yan flüt çalıyor.

.......................

Yetkin Dikinciler’in röportajlarını keyifle okurum. Yaşam felsefesini yansıtan sözlerinin altı çizilmeli. Röportajlarından güzel bir kitap çıkar. Yetkin’in sesi de etkileyici.

Mavi Gözlü Dev filminde Nâzım’ı canlandırmıştı. “Nâzım’ı bir de şiirle analım” diyorum. “Salkım Söğüt” şiirini okuyor.

Onun etkileyici sesi ve yorumuyla Azra ve Simge’nin de gözleri buğulanıyor.

.......................

Simge’nin dönüm noktası Sibel Algan’ın sözlerini yazdığı “Miş Miş” şarkısı. Ardından “Yankı” ve şimdi de “Prens ve Prenses...” Simge yine milyonların kulaklarında, dillerinde... Her şarkısı

geniş kitleleri etkiliyor. Simge’ye

“Miş Miş senin soyadın” gibi oldu diyorum.

Şansı hep böyle sürsün...