Harun Uysal

Harun Uysal

harun.uysal@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sizlere yarın başlayacak olan bir etkinlikten söz etmek istiyorum. Etkinliğin adı “10. Sağlık Halk Kongresi”. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından düzenlenen etkinlik 1 ve 2 Mart’ta (yarın ve yarından sonra) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirilecek.
Üniversitenin değerli bilim insanları tarafından verilecek bilgilerle donatılacak olan yedi panel ve iki oturumda, halkın beslenme ve sağlığını ilgilendiren bir çok konu işlenecek. Zaten onun için de adı halk kongresi.
Beslenmede güncel tartışmalar, obezite ve kanser, tiroid ve siz, tuz ve biz, stres ve yaşam, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ekmek, kefir, gıda içerikleri, çevre ve radyasyon gibi konular etkinlikte anlatılacak olanlar.
Ayrıca katılımcılara diyet uzmanı tarafından egzersiz ve beslenme ile ilgili bilgiler de
sunulacak. Yine etkinlikler sırasında, folklor gösterileri ile Ege Etnografya Müzesi gezisi de bulunuyor.
Katılacakların kongreden yararlı bilgiler alacaklarını biliyorum ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz başta olmak üzere kongreyi düzenleyenlere başarılar diliyorum.
önceki dokuz halk kongresine bazı yıllar dinleyici, bazı yıllar da konuşmacı olarak katılmıştım. Her ikisinden de büyük keyif almıştım. Şayet konuşmacıysanız insanların büyük ilgisine mazhar oluyorsunuz. Gelenler o kadar meraklı ki, süreniz doluyor ve görüşmeler araya sarkıyor. Bu da tabii ki bizlere, halka bir şeyler verebilmenin hazzını yaşatıyor.
Kongreye izleyici olarak katılanlar, yaşamları boyunca kullanacakları çok önemli bilgileri alıyorlar. Örneğin sağlık ve tükettikleri gıdalarla ilgili olarak yanlış bilinen doğruları, doğru bilinen yanlışları öğreniyorlar.
Sonuçta bu, İzmir’de yapılan önemli organizasyonlardan bir tanesi. Bu yıl ile birlikte on yıldır yapılıyor. Bundan sonra da daha nice on yıllarda yapılacağını düşünüyorum. İnşallah herkes sağlıklı olur ve hep bir arada konuşur, izleriz. “Her şeyin başı sağlık” çünkü.