Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli trafik dostlarım, neredeyse her saatte bir insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu acı gerçeği her bayram yaşıyoruz, bir sonraki bayramlar da hepimizi korkutuyor.

Bayram tatilinde yola çıkanların dikkatli olmasını ve kendilerini sevdiklerinin beklediğini unutmamalarını istiyoruz. Tek dileğimiz, kazaların ve ölümlerin olmaması... Trafik polisinin olmadığı yerlerde kırmızı ışık uygulaması, sürücüler ve yayalar için dur ikazı anlamına geliyor. Düdük sesi de, trafik polisinin sürücülere ve yayalara ikazı ve uyarı komutu olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Kırmızı düdük ve bizler


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Ben de trafik polisiyim” diyerek, hatalı sürücülere ve trafik canavarlarına karşı uygulanan ‘Kırmızı Düdük’ projesi kapsamında karayollarında trafik denetim yol uygulamalarına bizzat katılarak desteğini esirgemedi.

Güven veriyor

Yolcuların çocuklarını, kırmızı düdük vererek trafikle ilgili olarak bilgilendirdi, yaşamın gereğini ve güzelliğini anlattı. Yollarda görev yapan ekiplerce denetlenen yolcu otobüslerine binen Bakan Soylu, sürücü ve yolculara hatır sorup onlarla bayramlaştı. Kırmızı Düdük projesi, çevre il ve ilçe karayollarında paylaşılıp destek gördü. Kampanya, çocukların büyüklerine karşı dikkat çekici davranışlarıyla hız kazandı. Bu örnek uygulamalar sürecinde, trafiğin efsane ismi Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da bir trafik dostu olarak, İçişleri Bakanımızı yalnız bırakmadı. Ben, trafikte Kırmızı Düdük ve benzeri projelerin yaygınlaşacağı inancındayım. Çocuklarımız için başlatılan bu uygulamadan büyüklerimiz de fazlasıyla yararlanacaktır. Bu çerçevedeki eğitim çalışmalarının artmasıyla özlenen noktaya ulaşılacağı düşüncesindeyim. Ülkemiz trafiğinde sürücü-yaya ve trafik polisinin hoşgörülü tavırları sevindirici. İçişleri Bakanı ile Emniyet Genel Müdürü’nün birlik beraberlik mesajları ve bunu davranışlarına yansıtması da hepimize güven veriyor. Türkiye, böyle yöneticilerimizin katkısıyla, trafiğin sevgi ve saygıyla aktığı bir ülke haline gelecektir.