Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli trafik dostlarım, geçen yıl 5 Ocak’ta, Karşıyaka Soğukkuyu Camii önünde toplanan kalabalık gözümün önüne geliyor. Şehit kahraman trafik polisimiz Fethi Sekin için sessizce saf tutan gruba, huzur timleri de özel kıyafetleri ve motorlarıyla katılmıştı. Resmi kıyafetli ve sivil polisler, iğne atsan yere düşmez denilebilecek bir ortamda, dualarıyla yeri göğü inletti. Öğle tatilinde gelenler de kalabalığı hareketlendirdi.

Lokma dökülürken şehit polisimiz Fethi Sekin için toplanan arkadaşları, onun iyiliği ve cesaretinin yanında beyefendi bir polis olduğuna da vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Hatıralar anlatıldı, hepimiz onu layık olduğu şekilde anmaya çalıştık. Fethi Sekin gibi aşkla, cansiparane şekilde çalışan bir başka trafik polisimiz Sabri Emir de, görevi başında şehit oldu. Hem Sekin hem de Emir, hepimizin yüreğini yaktı. Bizler, üzüntünün etkisiyle “Ah be kardeşim! Yazık oldu size. Bizi, ailelerinizi üzüntüye boğdunuz” desek de onlar kendilerine, mesleklerine yakışanı yaptı.

‘Trafik teröristinin kurbanı’

Şehitlerimiz silah arkadaşıydı. Şehit Sabri Emir, 1 Haziran 2016’da Türkiye’de her saat başı bir insanımızın ölümüne sebep olan; trafik kazalarından birinde, görevi başında can verdi. “Dur!” dediği fakat kurtulmayı tercih eden bir motosiklet sürücüsünün çarpması sonucu şehit oldu. Emir, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Şehidimizin mesai arkadaşları ve ailesi de acı kaza sonrası üzüntüye boğuldu. Çok sayıda polis hastaneye koştu, gözyaşları sel oldu. Olay sonrası dönemin İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yine o dönemde İzmir Emniyet Müdürü olan Celal Uzunkaya da hastaneye geldi. Uzunkaya, “Maalesef bir trafik şehidimiz daha bugün listeye dahil oldu. Genç bir kardeşimizi trafik kazasında kurban verdik. Görevi başında insanların güvenliği için; canı, malı için hizmet eden, aslan gibi bir kardeşimiz maalesef trafik teröristinin kurbanı oldu. Terörist diyorum, terörist olmak için illa elinde silah olması gerekmiyor” dedi.

Sekin ve Emir’i unutmayacağız

Bizim için can verdiler

Şehit Fethi Sekin, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi baskınında; son derece güçlü yapım, ölüm makinesi silaha karşı, tek başına ve beylik tabancasıyla meydan okudu; hem önemli bir faciayı hem de nice ölümlerin olabileceği bir olayı önledi. Sekin, orada silahı elinde şehit mertebesine ulaştı.

Haberin Devamı

İzmirimizin kahraman ve cesur iki dost insanı ve iki trafik polisi, Türkiye’yi ve bizleri koruma pahasına canlarını verdi.

Polislerimizin ölümüne neden olanlardan biri, silahlı teröristti; diğeri de ölümlü trafik kazalarında can almıştı. Ne olursa olsun... Canavarlar sadece kan kokusuyla beslenir! Katiller unutmasın ki; kanları yerde kalmayacak bu vatansever dost kardeşlerimizin.

Soğukkuyu Camii’nde yapılan anmada hep bir ağızdan ant içmiş ve dualarımızı yollamıştık Fethi Sekin kardeşimize.

Kahramana yakışan anmada emeği geçen, vefa örneği gösterip nice silah arkadaşlarına duygularını ulaştıran Emniyet görevlilerini kutluyorum. Aynı şekilde görevi başında şehit olan Sabri Emir’i de rahmetle anıyorum.