Yazarlar İktidarsız aşık (2)

İktidarsız aşık (2)

02.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İktidarsız aşık (2)

İktidarsız aşık (2)


       Türk Siyasi Zümresi'ni "İktidarsız Aşık" olarak nitelemişdim. Ne kadıncağızı tatmin edebilen ne de üzerinden inmeyi akıl eden...
       Sormaya devam edelim: Başbakan olduğu günden bu yana Dalgın Bakışlı Sn. Ecevit'i tek bir Batılı mübadili ziyaret etmedi. Bu acaba kendisini hiç mi rahatsız etmiyor?
       Ve şimdi kendilerini sözümona "Türkçü" olarak ilan eden, yani yeryüzündeki "bütün" Türklerle ilgilenme iddiasındaki MHP'lilere de birkaç soru yöneltelim:
       Evlere şenlik Devr - i İktidarınız'da TİKA (Türk İktisadi Kalkınma Ajansı), Dışişleri'nin uhdesinden alınarak, adı birtakım darbe - i hükümet söylentilerine karışmış bulunan bir MHP'li bakana devredildi. Bütçesi de yılda 50 milyon Dolardan 5 milyon Dolara indirildi. Sırf TİKA'nın guya "sizde" olduğunu söyleyebilmek uğruna bu iğdiş edilme işlemini nasıl sineye çekebildiniz, ey Türkçüler?
       Kazak Halkı açlıkdan kırılırken, Kazakistan zor bela üretebildiği iki parça malı pazarlamakdan acizken gidip 25 milyon Dolara Ahmed Yesevi Türbesi'ni onardınız. Elbet yapılması gerekiyordu ama aslında sadece bir "prestij objesi" olan o onarımı zamana yayıp parayı Kazakların acil ihtiyaçlarına harcasaydınız incileriniz mi dökülürdü? Ey "Türkçüler"!!! Kosova'nın TEK TÜRK Köyü olan Mamuşa'da soydaşların hangi zulümlere maruz kaldığından haberiniz var mı? Bugüne kadar aranızdan kim Mamuşa'ya gitdi? Havalar ısınır ısınmaz yaylalara fırlayıp ayran içmekle yahut Meclis önünde Tophane bıçkınları gibi yumruklaşarak "Türklük Bilinci" oluşmuyor! Batı Trakya'da da bir Şahin Köyü vardır. "Ege'nin Batı Yakası'ndaki Kardeşlerimiz" burayı 1948'den beri bir "telörgüsüz toplama kampı" gibi tecrid etmekdedirler. Sizler ve beleş Uzo zıkkımlanıp sirtaki çekmek uğruna gözü Rodos'dan, Girit'den başka yer görmeyenler, aranızdan hanginiz Şahin Köyü'ne gitdi? Hiç olmazsa izin verip vermeyeceklerini bir denediniz mi? Seçilmiş Müftü Mehmed Ali Aga hapse atılırken hanginiz ağzını açıp da tek bir kelime söyledi? Bu sözlerim Müslümanlığı kimseye bırakmayan "Fazilet"lileredir de!!! Sizler Müslümanlığı sadece milletin arasına nifak sokmak diye mi bilirsiniz? Kosova Sahrası'nda bugün Sultan Murad'ın Türbesi mezbelelik halinde. Bu sizleri, ey "Türkçüler" ve ey "Müslümanlar", hiç mi rahatsız etmiyor? "Fazilet"(!) Bosna'yı "mercümek"lerken Sırplar Banya Luka'daki "Ferhad Paşa Camii"ni yerle bir etdiler. Şimali Rumeli'nin bu en güzel Camii'nden bugün tek taş kalmadı. Orası arsa ve şimdi bir "süpermarket" inşası planlanıyor. 1877'de Türkler ayrılırken Belgrad'da 28 cami vardı. Bugün bir tek "Çukur Çeşme Camii" kaldı. Onun da minaresi kırık ki ezan okunamasın! Ben ki Müslüman değilim, ömrümde namaz kılmadım. Benim ağırıma gidiyor!!! Ya sizin?
       Gözlerinizden öperim, sevgili "Türkçüler", aziz "Müslümanlar"...


Yazara E-Posta: yatsiz@milliyet.com.tr