Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Akca, “Karareis ve Salman barajlarından Çeşme’ye yılda 3 milyon metreküp içme suyu pompalayacağız” dedi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Manisalılara verdiği müjdeli haberde Döğüşören Barajı’na su tutulmaya başlandığını ve 2023 yılında kentin içme suyuun yanı sıra tarımsal sulamada da kullanılacağını dile getirmiştik. Bugün de DSİ’nin Çeşmeliler için verdiği müjdeli haberi aktaracağız.

İçme suyu  derdine son

Arıtma tesisi de olacak

Tatil cenneti Çeşme’nin son yıllarda yaşadığı içme suyu sorununda sona gelindiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca yürütülen çalışmaları şöyle açıkladı: “Amacımız projeyi bir an önce bitirerek, Çeşmelilerin yaşadığı su sorununu sona erdirmek. 33 bin 668 metrelik toplam boru hattının şu ana kadar 29 bin metrelik kısmını döşedik. 55 sanat yapısından da 35’inin de imalatlarını tamamladık. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar tüm iletim hattı ile sanat yapısı inşaatlarını bitirmek. Proje kapsamında 3 adet depo, 2 terfi merkezi, bir de konvansiyel arıtma tesis inşa edilecek. Kazı çalışmalarını tamamlandık. Arıtma tesisinde günde yaklaşık 24 bin metreküp su arıtılacak. Çeşme’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa ettiğimiz Karareis ve Salman Barajları doldu. Proje tamamlandığında Çeşme’ye Karareis Barajı’ndan yılda 2,84 milyon, Salman Barajı’ndan 900 bin olmak üzere toplam 3 milyon 74 bin metreküp içme suyu pompalayacağız. Ayrıca Salman Barajı’ndan bin 700 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız.”