Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Herkes şampiyon olmak için yola çıkıyor ama biri ya da bir takım ipi göğüslüyor.
Zirveye uzanan bu yol, sizin muhteşem kararınızla başlıyor ve azminizle sonlanıyor. Hata yapmadan şampiyonluk yolunda, başarı yolculuğunda ilerlemek de imkansızdır. Bu yolda yanılgılarda vardır yenilgilerde...

TFF 3. Lig 1.Grup’tan bitime 5 hafta kala 2. Lig’e yükselmeyi garantileyen Manisa Büyükşehir Belediyespor, evinde Batman Petrolspor’u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından kupasına da kavuştu. Bu başarıların mimarları teknik heyetler, yöneticiler, vefakar taraftarları ve şampiyonlukları analarının ak sütü kadar hak eden futbolcu kardeşlerimizdir. Onların da haklarını teslim edelim.
Sağlam temellere dayanan yapılanmalar, kurum ve kuruluşları her zaman zirveye çıkartır.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geçen sezon başı başkan olan Mevlüt Aktan, yönetimiyle birlikte ilk sezonda birçok başarıya imza attı. Başta sporun ve sporcunun dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün destekleri ile tüm branşlarda büyük başarılar elde edildi.

Bir proje takımı olan Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımı, TFF 3. Lig’deki 3. senesinde fırtına gibi esti. Teknik Direktör Levent Devrim yönetiminde sahayı rakiplerine dar eden yeşil beyazlılar 3. Lig’e merhaba dedi. Manisa Büyükşehir Belediyespor, Manisa’nın takımıdır. Borçsuz ve şeffaf bir kulüptür. Başakşehir, Göztepe ve Kasımpaşa örneklerinde olduğu gibi şirketleşerek doğru bir model ile yönetilmeye devam edecektir. TFF 2. Lig’e hoş geldin Manisa Büyükşehir Belediyespor.

İzmirli ve Egeli futbol severleri şampiyonluğun arenasına davet ediyorum. Spor Toto 1. Lig’de mücadele veren ve son yıllarda alt yapıdan yetiştirtiği gençlerle tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya adını duyuran Altınordu Play Off mücadelesi veriyor. Hedef Süper Lig...
Spor Toto 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup’ta bu sene mücadele veren 4 İzmir temsilcilerimiz Altay, Karşıyaka, Bucaspor ve Menemen Belediyespor kıyasıya mücadele verdikleri sezonda sona doğru yaklaştı. Sadece son 2 hafta kaldı. Beyaz Grup’ta Karşıyaka gibi köklü bir kulübün geçtiğimiz hafta bir alt lige düşmesi hepimizin içini acıttı. Bir kez daha gördük ki küslüklerin, kavgaların, kulübün kuyusunu kazmanın, kendi menfaatlerimiz uğruna sorumsuzca davranmanın kimseye faydası yok. Tam tersine zararı var.
Aynı grupta mücadele veren Altay ise lider Gümüşhanespor’un 1 puan gerisinde adım adım şampiyonluğa koşuyor. Kırmızı Grup’ta ise görüntü aynı. Kıran kırana geçen bir sezon. Adeta Şampiyonlar Ligi gibi. Üst ve alt sıralar alev alev. Menemen Belediyespor lider Hatayspor’un 2 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bucaspor ise bir alt lige düşmemek için kurtuluş mücadelesi veriyor. Son 2 hafta kaldı. Bu takımlarımıza tüm İzmirlilerin birleşerek, kenetlenerek sonuna kadar tam destek vermesi gerekiyor.
Metin Oktay’ın, Gode Cengiz’in, Gürsel Aksel’in, Sait Altınordu’nun ve ismini sayamadığım İzmir futbolunun efsanelerinin ruhları, geleceğimizi aydınlatacaktır.
Birleşin, birleşelim. İzmir için İzmir futbolu için....
Seçim sizin!