Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süper Lig’in 14 haftası geride kalırken, Karabük’ü deplasmanda tek golle geçen Göztepe, fark yaratmaya devam ediyor…

Karabük’ten 3 puan alan sarı kırmızılılar gözünü yeniden yukarılara dikti.

Düşme hattında kalan Kardemir Karabükspor’u da karanlığa itti!

14 yıl sonra Süper Lig’e yükselmeyi başaran ve lige fırtına gibi başlayan Göztepe, performansı ile rakiplerine adeta parmak ısırtıyor.

Otoriteler tarafından çok şans verilmemesine rağmen taraftarının da desteği ile beklenmeyen bir çizgide ilerleyen sarı kırmızılılar, istatistiklere de damga vurdu.

Haberin Devamı

Ligdeki deplasman performansı ile öne çıkan sarı kırmızılılar, konuk olduğu takımlardan tam 13 puan kopardı. Göztepe, 7 kez çıktığı deplasmanlarda rakiplerinden 7 gol yerken 10 gol attı. İstanbul ekiplerinden Fenerbahçe 12, Beşiktaş ve Başakşehir 11, Galatasaray ise deplasmanda çıktığı maçlardan 10 puan topladı.

***

Son üç haftadır suskun olan Jahovıc’in kaydettiği golle Karabük deplasmanından 3 puan ile dönen Göztepe’nin istikrarlı yükselişi sürüyor. Maçta Beto ve Castro yıldızlaşırken Jahovic, Traore, Gouffran da görevini yapan isimlerin başında geldi. Her takımın gizli bir kahramanı vardır. Göztepe’nin gizli kahramanı ise her geçen hafta üzerine katkı koyarak varlığını sürdüren TRAORE...

***

Tamer Hoca da eleştirileri dikkate alarak attığı adımlarla takıma azami katkıda bulunduğunu gösterdi. Maç sonunda Tamer Hoca, “20 şut attırıp, 14 korner kullandırdığımız ve 4 frikik verdiğimiz için değil ama buraya kadar gelen taraftara 3 puan armağan ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

Tamer Hoca karakteri ve oyun aklı ile hep kazanmak için oynayan bir takım yarattı. Önceleri Jahovic ve Ghilas’ı birlikte oynattı. Ama ısrarcı olmadı. Jahovic’i tercih edince Göztepe çok başarılı oldu. Tamer Hoca yapılan eleştirilerden rahatsız olmuyor ve olumlu eleştirilerden yararlanıyor. Şimdi toplanılan 24 puanla ilk yarı için hedefini yakaladı.

Göztepe 14 haftada topladığı 24 puanla, kalan 20 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik alırsa, büyük olasılıkla Süper Lig’de kalma hedefine ulaşmış olacak. Bizlere seyir zevki yüksek, keyif veren futbol izlettikleri için teşekkürler Göztepe...

Haberin Devamı

***

Sarı kırmızılı renklere gönül vermiş, Süper Lig’de çıkılan her maçın sonucu ne olursa olsun şehirlerinin takımlarına verdikleri destekle sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin sempatisini kazanmış Efsane Göztepe taraftarına da değinmeden geçemeyeceğim.

***

18 yıl alt lig dönemini yaşamış ve 2003-2007 dönemlerini görmüş insanlar için bugünlerin keyfini tarif etmek imkansız. Tribün anlamında o kadar inatlaştılar ki hayatla, bugünleri gördükçe daha da değerleniyor o koşturma.

Göztepe’nin Karabükspor karşısında aldığı galibiyetin ardından Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Sarı kırmızılı taraftarlar, maç sonu sahada bulunan polis amirinden üçlü çektirmesi yönünde tezahüratlarda bulundu.

***

Karabük emniyetinde görev yaptığı belirtilen polis amiri de taraftarların ricasını kırmadı ve galibiyet üçlüsünü çektirdi. Bizler o güzel görüntülere alışığız, tüm Türkiye’de alışacak...

Haberin Devamı

***

Göztepe güçlü yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve her maçta desteğini esirgemeyen o muhteşem taraftarıyla ‘EMNİYET’te. Yolunuz açık olsun İzmir’in gururları...