Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği organizasyon gerçekten çok güzeldi.
Hakkını verelim. Derneğin Türkiye Genel Başkanı Sinan Vardar ve 2. Başkan Levent Erdoğan’ın, Altay ve Göztepe’nin şampiyonluklarını ödüllendirmek için yapılan davete büyük emekleri geçmiş. Ayrıca, TÜRFAD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Vreskala’nın da büyük emekleri olmuş.
Ödül töreninde şunu anladım. Altay ve Göztepe hala Türkiye’nin en büyük kulüplerinden ikisi. İki takım formasını giyen ve Göztepe’nin Efsane kadrosunda yer alan Nevzat Güzelırmak en baş köşedeydi. Altın Kafa Mahmut Evren, Bombacı Halil, Ayfer ve Ayhan Elmastaşoğlu kardeşler ödül töreninde birbirine sarılırken, ölümsüz dostluklarını da en iyi şekilde ifade ediyorlardı.

Sadece onlar değil. Bu önemli futbolcuların ardından forma giyen futbolcular da ordaydı. İmparator Orhan, Tahir Karapınar, Ramazan Torunoğlu da hala çok saygı gören isimler.
Tabii bir de organizasyonda en baş köşede oturanlardan biri de İzmir’in belki de en sevilen kişisi Kemal Zorlu’ydu. Kemal Bey’in İzmir ve Türk Futboluna katkıları çok büyüktür. Zorlu, İzmir futbolundan söz ederken özellikle, “Altay-Göztepe dostluğu bambaşkadır” mesajını verdi.

Göztepe’nin Başkanı Mehmet Sepil ödül töreninde büyük ilgi gören isimlerden biriydi.
Sepil, Altaylı yöneticilerle sohbet ederken “İzmir takımları birlikte hareket etmeliyiz. Birlikten güç doğar” sözünü duydum. İki ezeli rakibi, Altay ve Karşıyaka’dan iki üst ligde bulunmasına rağmen Sepil rekabetin başarıyı getireceğine inanıyor.
Sepil bu sezon transfere büyük bütçe ayırmak zorunda kaldıklarını belirtirken, Torbalı tesislerini bitirdikten sonra sarı kırmızılı kulübün çok büyük bir altyapı atağına geçeceğini de müjdeledi.

Altaylı yöneticiler ise kulübün zor günleri atlattığını, şampiyonluğa odaklanmaya çalıştıklarını vurguladılar. Açık ve net; Altay sezon başından bu yana çok iyi futbol ortaya koymuyor. Ama kötü oynarken de kazanıyor.
Ligin devre arasında yapılacak 2 veya 3 nokta transferlerle Altay 1. Lig’e yükselebilir. Bunu ben değil Altaylı yöneticiler de çok iyi biliyor. Ancak daha önceki dönemden kalmış sıkıntılar hala kendini hissettiriyor. Ödül töreni sırasında Başkan Özgür Ekmekçioğlu tesislerde yaşanan sıkıntıyla ilgileniyordu. Burada yazıp Altaylıların moralini bozmayayım.
Maalesef Altay Başkanı şu anda kulübün geleceğine yönelik projerlerle değil, ancak günü kurtarmakla yetiniyor.
Tabi burada Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nin hakkını vermem gerekiyor. Aybars Akoğlu başkanlığında şu anda çok güzel işlere imza atıyorlar.
Dikkatimi çekti. Sinan Vardar’a Altaylı ve Göztepeliler de çok saygı duyuyor. Vardar’ın, kimse bilmez ama 1999 yılında Göztepe’nin Süper Lig’e çıkışında emeği çok büyük. Vardar aynı zamanda Altay ve Altınordu’yu çok sevdiğini belirtiyor. Zaten her çıktığı kanalda ve yazdığı her yazıda sürekli Altınordu’yu ve kırmızı lacivertli kulübün başkanı Seyit Mehmet Özkan’ı örnek gösteriyor.

TÜRFAD’ın organizasyonunda şunu gördüm. İzmir Futbolu ayağa kalkıyor.
Ancak İzmir kulüplerinin daha çok desteğe ihtiyacı var. İzmirli işadamları, dernekler, kuruluşlar artık İzmir kulüplerini görmeli. İzmir kulüpleri hangi ligde olursa olsun, hepsi çok değerliler. Ama sanki başkan ve yöneticiler yalnız kalıyor.
Onların yalnız bırakılması ise İzmir’in ayıbıdır.