Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Futbolu’nun ulu çınarı Göztepe’nin 95 yıllık hasreti sonunda bitti. İzmir’in sarı kırmızılı ekibi, 20 bin kişilik yeni stadyumu Gürsel Aksel Stadı’na, Beşiktaş karşılaşmasıyla birlikte kavuştu.

Göztepe, Türkiye’ye örnek olan muhteşem taraftarının büyük desteğiyle evindeki ilk maçını 2-1’lik galibiyetle taçlandırdı.

Özlenen tablo bu

***

Böylesine harika bir atmosferde tarihe geçen ilk golün, Göztepe’nin altyapısından yetişen, Göztepe’nin çocuğu Halil Akbunar’ın ayağından gelmesi de herkesin daha fazla duygulanmasına sebep oldu. Her şey kusursuzdu.

Haberin Devamı

Amatöre düştüğü günlerde bile sevdalarını yalnız bırakmayan taraftarlar, sabah saatlerinde toplanıp yaklaşık 15 bin kişilik grupla kortej yürüyüşü yaptı. Mithatpaşa Caddesi’ni karnaval alanına çevirdi. 7’den 77’ye stada akın etti.

Öyle anlar yaşandı ki bunları kelimelerle ifade etmek çok güç. Atlético Madrid maçında attığı penaltıyla fileleri yırtan ‘Bombacı Halil’ lakaplı Halil Kiraz’ın evinin önünde yaşanan duygu seli ise, görülmeye değerdi.

***

Tüm Türkiye’nin gözünün İzmir Gürsel Aksel Sağlıklı Spor Ve Yaşam Merkezi’nde olduğu tarihi güne şahitlik etmek için hepimiz yeni statdaydık. Tüm İzmir’i kenetlenmiş olarak görmek ise en büyük sevinç kaynağımızdı.

Özlenen tablo bu

***

Siyaset ve futbol ayrı dünyaların kavramları. Biri sahanın içindeyse, öteki kale arkasında olmalı. Maalesef gerçekte öyle değil. İç içe geçmiş durumdalar.

Hem de futbolun Türkiye’de oynanmaya başlandığı andan itibaren. ‘Ne sağcıyım ne solcu, futbolcuyum’ cümlesi Türkiye’de bir zamanlar siyasi duruşu olmayanların kullandığı bir cümleydi.

 Futbol, siyaset üstü olmasına karşılık, çoğu zaman isteyerek veya istemeyerek futbol kulüpleri siyasetin bir tarafı konumuna geliyordu. Siyaset ve futbolun iç içe girdiği kulüpler hiç de az değil. Ancak gelinen noktada İzmir, bu konuda yepyeni bir sayfa açıyor.

***

Tüm siyasiler İzmir için güçbirliği yapıyor. Görkemli açılışta siyaset dünyasının önde gelen isimleri de yerlerini aldı. İzmir Valisi ve meclis üyeleri hepsi tek vücut oldu. Çok da güzel oldu. Her şey İzmir İçin. 

Haberin Devamı

Aynı zamanda İzmir’de önceki gün bütün renkler bir aradaydı. Karşıyaka, Altay ve Altınordu’nun başkanları da tribündeki yerlerini aldı.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten’in yanı sıra Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Göztepe’yi tarihi gününde yalnız bırakmadı.

Özlenen tablo bu

***

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, tüm başkanları karşılayıp yakın ilgi gösterdi. Sepil, “Biz hepimiz İzmiriz. Müthiş bir uyum içindeyiz. İzmir için ortak fayda peşinde koşacağız. Bu buluşma herkese örnek olsun” dedi. İşte hepimizin arzu ettiği tablo bu. Biz de İzmiriz.

İzmir’in olmadığı siyaset de futbol da renksiz oluyor. İzmir tribünlerinde sevgisini şiddete dönüştürmeyen bir şehir. Umut ediyorum ki İzmir’deki bu birliktelik, kenetlenme tüm ülkeye yayılır. Bu muhteşem stadı bize armağan edenlerin yüreklerine ve emeklerine sağlık.