Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrumspor şampiyon olarak Türkiye Spor Toto 2. Ligi’ne yükseldi. Bodrumspor’u yürekten tebrik ediyorum. Bodrum’da şampiyonluğa inanmış yöneticiler, futbolcular ve taraftarların büyük özverisi, ligin bitimine 2 hafta kala karşılığını aldı. 5 hafta önce en yakın takipçisi Erbaaspor’a kendi evinde mağlup olunca, pazartesi toplantımızda “Bodrumspor sıkıntıya mı giriyor?” diye konuştuk.

***

Bodrumspor maçlarını yakından izleyen Fatih Tanfer abim, “Hiç korkmaya gerek yok, bunlar kadar rakibe önde baskı yapan, oyun anlayışı ve disiplini üst düzeyde bir takım yok. Böylesine agresif, ne yaptığını bilen bir takımın aldığı sadece bir yol kazasıdır” dedi ve ilave etti. “Çünkü futbol adına bütün doğrular, yani yönetim, teknik adam, futbolcu yapısı ve her maçta takımlarını yalnız bırakmayan vefakar taraftarı, Bodrumspor’u bu yıl şampiyon yapar. Bu doğru planlamanın gelecek içinde daha büyük hedefler tespit edeceğine inancım tamdır” demişti.

Haberin Devamı

Umarım Bodrumspor yükseldiği 2.Lig’de de yaptığı doğru hamlelerle yoluna devam eder. Ben şahsen Bodrumspor’un 2.Lig’de kalıcı ve başarılı olacağına inanıyorum.

Gelelim İzmir kulüplerine...

İzmir bir zamanlar Süper Lig’de beş takımla temsil ediliyordu.

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu, İzmirspor...

Her birinin yaşı Cumhuriyet’le eşittir. Kimisi daha da eskidir...

Tesis yetersizliği, maddi zorluklar, İzmirli yerel yöneticilerin ve işadamlarının ilgisizliği.

***

İzmir kulüplerinde gelinen nokta ortada. Bu yıl Göztepe ve Altınordu TFF 1. Lig’de, Karşıyaka, Buca, Menemen Belediyespor Spor Toto 2. Lig’de, Altay 3. Lig’de, İzmirspor Süper Amatör Lig’de mücadele ediyor.

Sezona Süper Lig hayaliyle başlayan Göztepe, ligin ilk yarısını lider bitirmesine rağmen, ligin ikinci yarısında puan kayıplarıyla bu hayalini maalesef Play Off’lara bıraktı.

Altınordu, sezon başında hedeflerinin bu ligde kalmak olduğunu vurgulamıştı. İstediği gibi oldu. Biraz daha sıksa dişini, rahatlıkla Play Off’a kalır. Daha geride 7 hafta var. Umarım Göztepe Süper Lig hayalini gerçekleştirir. Altınordu ise Play Off oynar.

Haberin Devamı

***

Spor Toto 2.Lig’de ise İzmir temsicilerimizden Karşıyaka sezon başından itibaren maddi sıkıntılar içinde boğuşuyor. Her türlü zorluğa rağmen Karşıyakalı gençler terlerinin son damlasına kadar mücadele ediyor. Karşıyaka’nın aldığı sonuçlar asla küçümsenemez. Transfer yasaklarına rağmen semtin çocuklarıyla çok iyi noktalara geldi.

Puan tablosuna baktığımız zaman Play Off’a en yakın takım Menemen Belediyespor gibi görünüyor. Bitime sadece 2 hafta kaldı. Her ne olursa olsun elindeki kadronun ne kadar güçlü olduğu hepimizce malumdur. Play Off yarışı sonrasında TFF 1. Lig’in en kuvvetli adaylarındandır.

***

Spor Toto 3. Lig’deki temsilcimiz Altay ise doğru yönetim, doğru teknik heyet ve kadro zenginliğiyle özellikle sezonun ikinci yarısında ligde fırtınalar estirdi. 20 maçlık bir yenilmezlik unvanı ile şampiyonluğa odaklanan siyah beyazlılar, Kızılcabölükspor ve Kozan BLD’den aldığı 4 gollü yenilgilerle, artık gözünü Play Off’a dikti. Bu yenilgilerin Altay’ın Play Off yarışında önemli dersler alıp, kendisine yakışır oyun tarzıyla Büyük Altay’ı hakettiği yere taşıyacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

***

Umarım sezon bitiminde İzmir kulüpleri aynı Bodrumspor gibi bu mutluluğu bizlere yaşatırlar. Yolları açık olsun.