Mehmet Soysal

Mehmet Soysal

mehmet.soysal@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Afrin harekâtında şehit düşen sekiz yiğidimizi rahmetle anıyoruz...

Ve diyoruz ki başlangıç noktasını hafife alarak konuşanlar sonuçlarını göremeyecek kadar bin menzil uzaklarda geziniyor.

Bekaa Vadisi’nde üç beş çapulcuyla başlayan PKK eylemlerini hafife alanlar da bu ülkede yaşıyordu...

Aydın, yazar, gazeteci, sanatçı diye geçiniyorlardı...

Otuz yıl boyunca PKK’nın terör eylemlerinde binlerce askerimiz, polisimiz ve insanımız şehit düştü...

Ve bugün herkes üç beş çapulcu PKK hareketinin siyasallaştığını ve Ankara’nın göbeğinde de siyaset yaptıklarını görüyor...

Haberin Devamı

---

Bugün yine ayni koro Afrin’deki durumu hafife alarak “Savaşa hayır” sloganlarını atıyor ama İstanbul’un ortasında bombalar patladığında da aynı koro “Nerede devlet?” diye bağırıyor!

Özetle, biz bu koronun ne zaman hangi şarkıyı söyleyeceğini artık biliyoruz...

Hafife almak gibi bir lükse sahip olmayı da kim öğretmiş ve satmışsa bize, bu oyunu...

---

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise Türkiye’nin Afrin’deki eylemlerinin tek taraflı olduğunu, uluslararası koalisyonun operasyonlarıyla bağlantılı olmadığını ve Ankara’nın Suriyeli Kürtlere desteğin kesilmesi çağrısına uymayacaklarını da açıklaması oyunun ne kadar açık oynandığının başka bir göstergesi.

ABD’nin Kürtlere verdiği desteği yorumlayan Vyaçeslav Matuzov ise diyor ki:

“2003’te Irak’a düzenlenen saldırılar ve IŞİD aracılığıyla Suriye’deki iktidarı devirme girişimleri sonrası ABD’nin yeni ‘Kürt projesi’ Ortadoğu’da birbirini izleyen kaos zincirinin yeni halkası.”

---

ABD’nin Suriye’yi bölmek ve Kürt devleti kurmak için bilinçli adım attığını belirten Matuzov, “Kürtler bir araç olarak kullanılıyor. Washington Kürtleri ne kadar çok silahlandırır ve desteklerse, Ankara’nın Afrin harekâtı Rusya’nın gözünde de dâhil olmak üzere, daha meşru hale gelecek” diye konuştu.

Kürtlerin boş vaatlere kanmaması ve komşularıyla ilişkilerini bozmaması gerektiğini savunan Matuzov, Türkiye, Suriye, İran ve Irak Kürtlere kendi devletlerini kurma izni vermeyeceğini ve ABD’nin ise çıkarlarına hizmet etmemeye başladığı anda Kürtleri gözden çıkaracağını iddia ediyor.

Haberin Devamı

---

Anlaşılıyor ki müttefik yalanları büyük bir kırılmanın eşiğinde.

Yeni bir dünya mı kuruluyor, yoksa yıkılıyor mu hep birlikte göreceğiz...