Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2014 cennet vatanda müzik adına verimli bir yıl oldu. Kimileriyle yeni tanıştık, kimilerinin yeni işlerini ilgiyle izledik. Yıl sonu gelirken şöyle bir toparlayalım...

- The RIngo Jets:Aynı adlı albümleriyle güzel bir çıkış yakaladılar. Sınır tanımadılar, Avrupa şehirlerinden Anadolu barlarına her yerde müziklerini çaldılar. Çıkışları devam eder.

- Eskiz: Progresif, saykodelik, gitar müziği seven kesim için kafalar bozulunca sığınılacak güzel bir dağ kulübesi gibi grup. İyi müzisyenlik, iyi müzikal dil. Değerini bilin.

Haberin Devamı

- The Away Days:Uluslararası indie camiada tanınan ve giderek daha fazla adından söz ettiren ekip halen Avrupa turnesinde. Bu yıl çıkardıkları “Paris” ve “Your Color” adında iki single’ları var.

Performanslarını nezih kulüplerde izleyebilirsiniz

- TrIosome:Bu caz triosunun
en iyi yanı hiç cazcı gibi görünmemeleri. Bu tanımla kimseyi gücendirmek
istemem ama cazın bu halini çok sevdim ben. Henüz albümleri yok, İstanbul gecelerinde performanslarını nezih kulüplerimizde izleyebilirsiniz.

- Gaye Su Akyol:“Develerle Yaşıyorum” isimli albümüyle hayli popüler olmayı başardı. “Sanat musikisinden uzaya fırlatılmış bir muhtıra” şeklinde tanımladığı bu
albümle Akyol’un, açıkçası dünya umurunda değil. Kafasına göre takılmış, değişik boyutlara ulaşmış kendisi.
2015’te de merakla izlemeye devam. Mutlaka konserine gidin.

- Adamlar:Halimden Konan Anlar ekibinin dönüştüğü şey. Adamlar müzik âlemimizin “post Büyük Ev Ablukada” döneminin en parlak ismi. “Eski Dostum Tankla Gelmiş” adındaki albümlerini dinleyiniz .

- Bubituzak:Ortak geçmişlere sahip, tecrübeli, yetenekli müzisyenler
Ali Güçlü Şimşek, Görkem Karabudak
ile Emrah Atay’dan oluşuyor. Ekip
“Uzay Yolları Taşlı” albümüyle güzel
bir sayfa açtı kariyerlerinde. Performanslarını kaçırmayın.

Şehir hikayelerine her zaman ihtiyacımız var

- Yüzyüzeyken Konuşuruz:Söz yazarı, besteci, ozan geleneğinden gelen son iyi “şey”lerden biri Yüzyüzeyken Konuşuruz. Yılı neredeyse her gece bir yerlerde çalarak geçirdiler. 2013’ün sonunda çıkan albümlerini ezberlettiler .

Haberin Devamı

- Can Güngör:İncelikli sözler ve stil sahibi ifadelerle anlatılan şehir hikayelerine müziğimizde her zaman ihtiyaç var. Güngör gitarı ve kendine has bitkin sesiyle ihtiyacımızı karşılıyor. Takibe devam.

- PItohuI:“Boros” isimli EP’leri geçen yıl kasımda yayımlanmıştı. “Devin” adlı ikinci EP’leri geçenlerde geldi. Enstrümantal, progresif müzikleri seven, açık zihinli dinleyici anında sahiplenecektir. Kitlelerinin zamanla büyüyeceğini tahmin etmek güç değil.

PAZAR ALBÜMÜ

“Presenting the Gerry Mulligan Sextet” Gerry Mulligan

1955 tarihli bu albüm Gerry Mulligan’ın o dönem yeni ekibiyle icra ettiği şarkıları
bir araya topluyor. Hem o yılların caz anlayışının bir kaydı gibi hem de standart cazın en şahane, örnek olmuş icralarından bazılarını içeriyor. Emprovizasyonlarla dolu şahane hücum kayıtlar. İnsanın gün boyu fonda dinlemek isteyeceği türden bir albüm.