Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Seni Görmem İmkansız’ın iki üyesinden Gaye Su Akyol, ikinci solo albümünü yayınladı ve indie alemdeki şöhreti artık Türkiye sınırlarını da aşıyor hafiften. Peki diğer üye neler yapıyor diye merak ediyorsanız, Tuğçe Şenoğul da hazırlıklarını neredeyse tamamlamış durumda. Bu albümden ilk şarkı bir kliple birlikte paylaşıldı. Bu performans videosunda Görkem Karabudak (Bubituzak) gitar, Mehmet Demirdelen (KES) davul, Okan Kaya (Gevende) basta yer alıyor. Dolayısıyla kadro sağlam, çıkış tarihi henüz net değil. “Onun Karanlık Huyları” adlı şarkıyı şimdiden yılın en iyileri listelerinde görebiliyorum.

Haberin Devamı

2017’nin ilk albümleri

Albümün ruhu

Memleketin en şık prodüktör / beatmaker’larından Da Poet’in yeni albümünün eli kulağında. 2013 tarihli “Beattape”, adı üzerinde bir birikmiş kayıtlar / beat’ler derlemesiydi. Bu defa konuk isimler albümde yer alacak. Plak formatında Tektosag etiketiyle yayınlanacak bu albüm için Da Poet, Bant dergisine “İlkine göre daha elektronik ve benim için daha yenilikçi diyebilirim” açıklamasını yapmıştı aralıkta. Çıkar çıkmaz klasik olacak, çok renkli, müzikal arka plan bakımından zengin çalışmalardan biri.

2017’nin ilk albümleri
The Away Days’in 17 Şubat’ta Pasaj Müzik etiketiyle çıkacak albümünün adı “Dreamed at Dawn”. The Away Days yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da kendine hatırı sayılır bir çevre edinmek için çok çalıştı ve bunu başardı. Bu albümün ilk single şarkısı “World Horizon” adını taşıyordu. “Places To Go” da ikinci single olarak şu ara kulaklığımızdan eksik olmuyor. The Away Days’in Avrupa çapında büyük başarı kazanacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyorum.

2017’nin ilk albümleri
Gevende’nin yeni albümü 17 Şubat’ta geliyor. “Kırınardı”, Baykuş Müzik’ten önce dijital olarak, ardından mart ayında Shalgam Records altında plak formatında yayınlanacak. Gevende albümün ruhunu “Gitmek ve kalmak arasındaki ikilemden, yaşadığımız mekanda üretmeye ve aslında mücadele etmeye odaklanarak bir çıkış yolu arama hali” cümlesiyle anlatmış resmi açıklamalarında.

2017’nin ilk albümleri
Ceylan Ertem “Yine de Amin” adlı çalışmasını tamamladı. Şubat ayında bu albüm de piyasaya çıkmış olacak. Can Güngör, Volkan Öktem, Alp Ersönmez, Cenk Erdoğan gibi isimlerle çalıştı Ertem. Can Güngör’den de bu yıl yeni albüm gelecek. Sony Müzik ile anlaşan Güngör “Yalnız Ölmek” adlı şarkısını geçenlerde bir video ile birlikte internete koymuştu. Şu anda stüdyoda albüm kaydında.

Haberin Devamı

Şu ara dinlemeniz gereken 5 şarkı

2017’nin ilk albümleri

“I Give You Power” - Arcade Fire: Kanadalı ekip 2013’ten bu yana ilk kez ses verdi. Yıl içinde gelecek albümün habercisi bu soul blues renkleri içeren şarkıda ünlü soul vokali Mavis Staples konuk.

“Away From Today” - Dan Croll: Genç İngiliz indie popçu yeni şarkısını geçenlerde paylaştı. Yeni bir albümün intro’su gibi durmakta, henüz ufukta böyle bir haber olmasa da.

2017’nin ilk albümleri
“Enter Entirely” - Cloud Nothings: Ohio çıkışlı ABD’li indie rock ekibinin dördüncü LP albümü geçen hafta yayınlandı. 90’lar usulü bol gitarlı kolej rock’a “nostaljik” diyeceğimiz günler de gelecekmiş demek ki.

“Carry Me To Safety” - Mew: Danimarkalı ekip yeni albümü “Visuals”ı nisanda piyasaya çıkaracak. Single (albümün kapanış şarkısı), synthe ve gitarlarla zengin ve görkemli düzenlenmiş dramatik, tipik bir Mew bestesi. Açılışı değil, dramatik kapanışı önden verdi Mew.

Haberin Devamı

2017’nin ilk albümleri

“Two Wildly Different Prospectives” - Father John Misty: Joshua Tillman (aka Father John Misty) şu ara indie folk piyasasındaki en gözde sanatçı. 30 Ocak tarihli single’ı piyano / vokal ağırlıklı bir balad. Albüm Sub Pop’tan nisan başında çıkacak.