Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2018’de dikkat çeken 20 albümü incelediğimiz serinin ardından buyrun bu da 2018 playlist’i. Yıl biterken fonda çalsın, yeni keşiflere vesile olsun.

“All For You” - FEMME: 2016 tarihli “Debutante” adlı albümünü not ettiğimiz FEMME’in, bu yıl içinde yayınladığı “2.0” adlı EP’den nefis bir party starter.

“Gonna Love Me” - Teyana Taylor: The Delfonics sample’ıyla giren ardından şahane bir vokalle kalpleri fetheden bir şarkı. Yepyeni gözde soul vokalimize merhaba diyelim.

2018 playlist’i

“Nobody” - Mitski: Yılın en iyi şarkısı listesini sıralı yapmadım. Ama illa sıraya zorlansam ilk üç içinde olurdu “Nobody”. Yer aldığı albümün ötesinde etkileyici, duygusal açıdan çok güçlü bir şarkı.

Haberin Devamı

“Love You So Bad” - Ezra Furman: 2018’de ‘80’ler usulü rock’n roll’un nereden geleceği hiç belli olmadı. Bakın Furman’ın hayli renkli albümünden güldür güldür geliyor mesela.

“Don’t Wanna” - Washed Out: Güneşin altına yat, suya yakın bir yer olsun. Elinin altında bir kokteyl ve etrafında ilgini çeken birileri. Biliyorum klişe ama güzel bir klişe. Her zaman çalışır.

“AlIen”- Beach House: Yılın en şahane shoegaze şarkısı adayım. Biraz fazla My Funny Valentine bulabilirsiniz. Olsun güzel her yerde güzel.

“Your True Name” - The Radio Dept.: Bu sene yayınladıkları iki yeni şarkıdan biri. Albüm haberi gelmese de beni heyecanlandıran şahane hüzünlü / pozitif şarkılar. Bunu becermek büyük iş.

2018 playlist’i

“MIdsummer Gırl” - Razorlight: Güzel bir geri dönüş, 2000’ler rock revival’ın en güncel habercisi oldu Razorlight’ın sanki 2010’lar hiç yaşanmammışçasına gelen albümü. Dünya fazla ciddi bir yer olmaya başlamışken iyi geldi.

“La Marcheuse” - Christine & The Queens: Fransızcanın popa çok yakıştığını düşünenlerdenim. Albümdeki “The Walker”ın Fransızca versiyonunu o yüzden aldım buraya.

“Nostalgıa”- MO: Danimarkalı pop şarkıcısının bu yıl gelen ve içinde pek çok hit şarkı barındıran albümünden benim kişisel hit’im.

“Kong” - Neneh Cherry: Four Tet’in prodüktörlüğünü yaptığı ikinci Neneh Cherry albümünden nefis bir trip hop şarkısı. Dinleyince Massive Attack’ın ilk zamanlarını hatırlayan sanırım sadece ben değilim.

Haberin Devamı

“Between The Lınes” - Robyn: Yılın en başarılı pop albümlerinden biriydi “Honey”. Bu albümün en özel dans anlarından biri işte tam da bu şarkıya denk geliyor diye düşünmekteyim.

“Trıbe” - Bas, J. Cole: Hip hop’ın caz ve Latin ile buluşması çok eğlenceli olabiliyor. Eğlenceden de öte bemberrak bir müzikal estetik var burada.

“Pıck Up” - DJ Koze: Alman DJ’in mis gibi ‘90’lar French electronica nostaljisi. Benjamin Diamond’ı, “Music Sounds Better With You”yu anımsadık.

“I Can’t Stand It” - Blossoms: Ekibin 2018 albümü “Cool Like You”dan new wave esintili şahane bir pop şarkısı. Brit pop şöleni gibi albüm.

“thank u, next” - Ariana Grande: Stadyum/arena dostu büyük popta (ben buna guilty pleasure kontenjanım diyorum) bu yıl güzel işler gördük. Ariana Grande bir LP yanında yılın son çeyreğinde single’lar yayınladı.

“Electrıcıty” (Dua Lipa) - Diplo, Mark Ronson: Yıl sonuna doğru gelen pop bombalarından. Kaliteli işbirliği. Dua Lipa bu yılki performansıyla kendine has uzun soluklu bi pop star olduğunu kanıtladı.

Haberin Devamı

“Ultımatum” - Disclosure, Fatoumata Diawara: Dans dendiğinde bugün çok geniş bir spektrumda işler görüyoruz. Alternatif, ana akım, rock, soul, funk ayırmadan yoluna devam eden ikili Disclosure’dan nefis downbeat vuruşlar.

“Wıthorwıthout” - Parcels: Bir süredir Berlin’de takılan Avustralya çıkışlı ekibin retro / pop / elektro sularındaki sakin, sessiz, hayli stressiz, temiz şarkılarından.

“You” - Mk.Gee: Gösterişsiz groove ağırlıklı ev yapımı müziklerden çok var biliyorum. Gene de iyisini buldum mu bir yerlere yazıp önermeden edemiyorum. Üzerinize rahat bir şeyler alın.

50 şarkılık playlist’in tamamını Spotify hesabım altında “Best of 2018 (All For You) başlığı altında bulabilirsiniz.