Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

AKP: Bizi seçin çünkü ülkeye istikrar lazım. Ama bir dakika zaten 15 yıldır biz yönetiyorduk değil mi? Neyse, siz bize verin oylarınızı. Benim başörtülü bacım vs vs... Takibe takip, fav ve RT’ye anında geri takip, seri takip, Ak takip başlıyor, Osmanlı torunları takipleşiyor, takip edeni takip ederim, anında GT, takip konvoyu.
CHP: Biz Tayyip Erdoğan’a karşıyız. Diğer fikirlerimiz kullanılmaya kullanılmaya zamanla yok oldu. Ama zaten bu bize yeter. Size de yeter. Yettiği kadar.
MHP: Biz gelirsek barış süreci bitecek. Sonra ne mi olacak? Hımm, evet güzel soruymuş bu. Biz arkadaşlarla konuşup size geri dönelim.
HDP: Barış gelecek, demokratik ve özgür bir Türkiye olacak. Dağdaki silahlı kuvvetlerimiz ve Önder’imizin sözünden çıkamayız ama. O konuda anlayış ve empati lütfen.
RTE: Bana oy verin çünkü ben başkan olmak istiyorum, aksi takdirde sarayda çok sıkılacağım. Bana verilecek oylar ve kariyer imkânları için bkz ilk madde.

Haberin Devamı

Ateistlerle eşcinseller size ne yaptı?

Evinizi barkınızı mahallenizi mi işgal etti ateistler? Sizi binaların tepesine çıkarıp elini kolunuzu bağlayıp aşağı mı attı eşcinseller?
Kılıçla elinizi mi kestiler? Ağaca bağlayıp taşlaya taşlaya mı öldürdüler?
Kafanızı mı kestiler? Topluca kurşuna mı dizdiler?
Kameraların önünde türlü vahşiliklerle şiddet pornosu mu çektiler sizinle?
Kadınlarınızı, bacılarınızı, kız kardeşlerinizi, kızlarınızı mı kaçırıp sattılar? Hepsine ateizm adına eşcinsellik adına tecavüz mü ettiler? Ne yaptılar?
Ateizm için el âlemin ülkesini mi işgal etti ateistler? Yoksa eşcinseller onlar gibi olmadığınız için kafanızı taşla mı ezdiler? Ne yaptılar?
Bu nefret niye, bu korku neden? Tarihte hangi ateist ateizm için hangi eşcinsel “eşcinsellik” dünyaya egemen olsun diye vandallık yaptı, yakıp yıktı, insan öldürdü, katliam yaptı, bomba patlattı, masum öldürdü, çoluk çocuğun kanına girdi?
Hangi ateist hangi eşcinsel dünya ateist olsun her heteroseksüel eşcinsel olsun diye bir çocuğu, eline silah verip cellat yaptı ve bunu kameraya çekip dünyaya yayınladı?
Rahat bırakın ateistleri, eşcinselleri. Dönüp kendinize bakın, biz nerede yanlış yaptık diye kendinizi sorgulayın. Bir kere olsun şunu yapın, hâlâ insansanız ve hâlâ bir ruhunuz varsa yapın.

Haberin Devamı

İtiraf ediyorum

- En çok, “sevgili dostum” diye cümleye başlayan ve cümlenin sonunda laf sokuşturan insanlara karşı mesafeliyim. Ya sevgili dostum deme ya laf sokuşturma.
- Sürücüsüz araba Türkiye’de hayatta tutmaz. Kornaya basmak yok, kedi köpeğin üzerine sürmek yok, yayaları taciz etmek yok, makas atmak yok, emniyet şeridi yok. Böyle arabayı kim ne yapsın? Ayrıca “sürmemek” için kim araba alır?
- Tabletle eğitim diye bir şey vardı, adı Fatih Projesi miydi neydi? Ne oldu ona merak ediyorum. Cep telefonları boyut büyüterek tableti ezdi geçti, tablet yakında bir anı olacak, elde patlayanları da bize sokuşturacaklar diye korkuyorum.
- Sıradaki köprüye ya da tüp geçide “II. Abdülhamid Köprüsü” adı verileceğinden endişe ediyorum.

‘Neyin eksik’ diye soran tuzu kuru birine verilebilecek 7 yanıt
- Okeye dördüncümüz eksik.
- Çayın demi eksik.
- Kadayıfın şerbeti eksik.
- Çorabın teki eksik.
- Sağdaki speaker patladı, tizler eksik.
- Buzumuz bitti, buz eksik.
- Kuş sütümüz eksik.