Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MTV ödül töreninden ne öğrendim



l Avrupa’nın en iyi sanatçısı Manga... Performansı ve şarkılarıyla dikkat çeken bir grup. Ödülü hak etti, tebrikler. Ve bence bekliyorlardı ki konuşmalarını da hazırlamışlar. Ama “yalnız ve güzel ülke”ye yeni laflar lazım. Sözüm kardeşçe... Peki önemli bir soru: Neden beş kişilik Manga Berlin’e iki kişi gitti? Yanıtı merak ediyorum.



Berlin O2 Arena’daki MTV Avrupa Müzik ödüllerinde neler oldu? Tören sonrasındaki partide kimler vardı? Beyonce mi daha seksi Shakira mı? “Hafif Müzik” farkıyla...



MTV ödül törenine gidiyorsanız bir kere mümkünse siyahından şöyle yeni modellerden bir “merso” olması lazım altınızda. Tabii minibüsler, limo’lar falan standart. Yani benimki “en azından” anlamında. Giyim kuşamda ise bir kural falan yok. Lady Gaga gibi dolaşan tipler de gördüm, kot kazak takılan da.
VIP’deydim. Tam sanatçıların ve ünlülerin bulunduğu lounge şeklinde düzenlenmiş sahnenin tepesinde yani. Burası çok komik, sanki gözetliyormuş gibi sürekli tepeden adamlara bakıyorsunuz. “Aaa Jay-Z geldi” falan durum bu yani... Bakın böyle bir törende olaylar şöyle gelişiyor...
- Bir kere her şey çok hızlı. Mesela kafanı yana çevirdin iki laf ettin. Önüne bir dönüyorsun sahne değişmiş. Bir bakmışsın rock sahnesi, bir bakmışsın kocaman bir ayakkabı duruyor ortada, bir bakmışsın Katy Perry salıncakta sallanıyor. Organizasyon 10 numara.
-10 demişken, buradaki kadınlarda standart bacak boyu 110 santim galiba.
-Asia Argento bulduğu herkesle sevgilisiymiş gibi öpüşüyor. Domuz gribinden korkmadığı belli.
-Green Day çok neşeli ve fazla sevimli. Julliette Lewis ile muhabbetleri iyiydi...
-U2 en iyi sahne sanatçısı ödülünü almaya geldi. Tam önümdeler. Duvarın yıkılmasının 20’nci yılı kutlanıyor Berlin’de. Özgürlük mesajları veriliyor. Salon yıkıldı.
-Beyonce’ye düzülen övgüler boşuna değilmiş. Kadın sahneye çıkınca herkes nefesini tutuyor. Üzerindeki elbise de ha kaydı ha kayacak. Zayıf değil, manken vücudu yok. Yaşlı gözlerim beni yanıltmıyorsa selülit melülit de var. Fakat star mı, star.
-Oh my god, aman tanrım, Katy Perry çıplak. Pardon değilmiş. Bu ten rengi şeyler de amma yanıltıyor adamı yahu... Shakira klibine dadanan RTÜK gibi oldum iki dakikada...
-Shakira çok seksi. Beyonce de seksi ama Shakira sahneye sevişmeye çıkmış gibi davranıyor.
-Lounge’daki kuyruklu piyanoya içki döküldü. Siyahlı kadınlar deliriyor şu anda. İşte “selebriti”lerin fırça yediği an...
-Jay-Z ve Beyonce birbirlerini çok seviyorlar. Sürekli sarılıp öpüşüyorlar. Jay-Z dünyanın en cool adamlarından biri. Adamın milyar doları var, prodüktör, hip hop ve R&B alemin kralı Def Jam’in sahibi. Paraysa para, güçse güç, Beyonce’yi kapmış, ödülü almış... Adamın yürüyüşünden el hareketlerine kadar yansıyor bu özgüven.
-U2’nun Brandenburg kapısı önünde kurulan sahnede verdiği konserin mesajı duvarın yıkılışının 20’nci yılı kutlu olsun. MTV ödül töreniyle aynı haftaya denk gelmesi heyecanı artırmış. Naklen bağlanılıyor, “One” ve muhtelif U2 şarkıları coşkuyla dinleniyor. Sonradan Jay-Z de onlara katıldı.
-Ve şu an Tokio Hotel’in solisti önümde en iyi grup ödülünü alıyor. Hayatımda gördüğüm en zayıf insan bu. Bacakları benim bileğim kadar. Şöyle bir tepeden tırnağa süzdüm, sorunları olabilir bu çocuğun...
-Bir ara Vodafone talihlilerini gördüm. Mutluluktan uçuyorlardı.
-Katy Perry lounge’daki piyanonun üzerine yatmış sırasını bekliyordu anons için. O ne hareketler yahu. Kalçalar iniyor kalkıyor, mikrofona penis muamelesi yapmalar falan... RTÜK görse oyar Allahıma...
-Foo Fighters ve Tokio Hotel sahnede şahaneydi. Alevlerin sıcaklığını 100 metreden alnımda hissettim...
-Tören bitti, kalabalık dağıldı şimdi başka bir mekanda “after” parti var. Ortam Asmalımescit dizayn. Herkes sigarada.
-Partide içki su gibi akmakta, bacak boyu 120 cm sınırını aştı, parti kızları fantastik kıyafetlerle dolaşıyor.
-DJ Fatboy Slim. Evindeki partide çalıyor gibi gelmiş. Elinde bir de canavar düdüğü, maçlardakinden. Arada veriyor gazı.
-O ne? Küçücük bir sahnede ve Backstreet Boys şarkı söylüyor. Tutun ki Babylon’a gelmişler öyle bir ortam.
-Kalabalık kapının önünde sosyalleşip sigara içerken mançiz olanlar için iki adet dev döner kurulmuş, bana mı öyle geliyor? Tam Taksim meydanı kafası. Usta kes bir pide...
The gecenin sonu... MTV ödül töreni şahane, Berlin O2 mükemmel, şehir eğlenceli, Ritz Carlton’ın önü ünlüleri bekleyen fan’larla dolu, şoförümüz Tim “Fener bu sene dokuzda dokuz yapmış abi doğru mu?” tadında bir muhabbet açmakta ve korkarım bu pide döner acı! Hepinizi sevgiyle selamlıyor, yeni bir macerada buluşmak üzere yatağıma çekiliyorum.
Sonuçta MTV ödül töreninden ne mi öğrendim?
Televizyon büyülü bir dünya. Ve bu dünyada iki türlü insan var. Televizyonda iyi görünenler ve görünmeyenler. İyi görünmüyorsan ağzınla kuş tutsan nafile. Gerisi detay.


MTV ödül töreninden ne öğrendim


Beyonce sahneye çıkınca herkes nefesini tuttu.
Bu ödüllere itirazım var!
-En iyi yeni isim Lady Gaga’yaLa Roux da bu ödülü hak ediyordu. Gerçi aday olması bile olaydır. O ayrı...
- En iyi rock grubu Green Day’e Sevmiyor değilim ama itirazım var. Kings of Leon’a haksızlık yapıldı. Bu yıl çok başarılı bir turne geçirdi, şahane bir albüm yaptı, bu ödülü hak etmişti.
-En iyi alternatif müzik sanatçısı Placebo’ya
Placebo’nun seveni çok, tamam.
Ama bu ödül Muse’un hakkıdır.
-En iyi erkek sanatçı Eminem’e
Orada duralım. Eminem çok başarılı bir geçmişe sahip olabilir ama geri dönüşü muhteşem olmadı. Orijinal, farklı, çığır açan bir iş de yapmış değil. Ödül Jay-Z’ye yakışırdı.