Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Seçim sonuçlarını takip ettim, balkon konuşmasını izledim, şiştim. Bilgisayarı açıp bir şeyler dinleyeyim dedim, bakın neler oldu

Seçim sonuçlarını izledim, canım sıkıldı. Bilgisayarımı açtım, bari neşeli bir şeyler dinleyeyim dedim. Her zaman kullandığım dijital platforma girdim ve Daft Punk iyi gelir şimdi dedim, Daft Punk radyosunu ayarladım. İlk şarkı tamam, zaten Daft Punk. Ama sonradan gelen öneriler öyle saçma şeyler ki. Bu nasıl Daft Punk radyosu...
“Pöf” diye yerimden kalktım. Kafamıza göre Daft Punk moduna bile geçemiyoruz artık diye anlamsızca söylendim.
Zaten her şeye, herkese çatasım var. Balkondan baktım kargaların, çatıda böğüren martıların umurunda bile değil seçim meçim. Rafa doğru yürüdüm, tam plaklara elimi atacaktım ki dijital teknolojiye bir şans daha vereyim dedim. Bir diğer dijital platformu açtım. Gene olmayacak şeyler. İnsaf yahu paranızı neye harcıyorsunuz siz kuzum? Bunlar nasıl algoritma?
Bu dijital platformlar annemiz gibi olmuş. Bizim az çok ne sevdiğimizi bir yerden öğrenmişler, “Yavrııım sen rock seviyormuşsun bak sana rock kaset yaptım, içine Bon Jovi koydum” diyorlar sanki. Niyet iyi ama sonuç?
Kafayı taktım ya, ulaşabildiğim ne kadar platform varsa hepsini denemeye başladım. Seçim ertesi sinir buhranı deneyimin sonuçları şöyle...

Deezer’ın Daft Punk radyosu
1. Game of Love - Daft Punk
2. You Gonna Want With Me (dance mix) - Tiga
3. Vuvuvu - MSTRKRFT
4. The Idiots Are Winning - autoKratz
5. Too Good To Be True - Modjo
Kağıt üstünde mantıklı görünüyor olabilir ama ben Deezer çalışanlarına bu şarkıları art arda dinlemelerini öneriyorum ve soruyorum: A) Cidden Daft Punk radyosu dinlemek isteyen birinin ihtiyaçları sizce bunlar mı? B) Kapatmadan, şarkı atlamadan dinleyebildiniz mi?

Spotify’ın Daft Punk radyosu
1. Instant Crush - Daft Punk
2. Golddust - DJ Fresh
3. Crack a Bottle - Eminem, Dr. Dre, 50 Cent
4. Good Luck - Basement Jaxx (feat. Lisa Kekaula)
5. One - Swedish House Mafia
Valla şarkıların akışı daha makul. En azından “n’oluyo ya” diye yerimizden zıplamıyoruz. Basement Jaxx isabetli ama Daft Punk isteyen birine önermezdim ben olsam.

Grooveshark’ın Daft Punk radyosu
1. Rock’n Roll - Daft Punk
2. Time To Get Away - LCD Soundsystem
3. Jeffer (Modeselektor remix) - Boys Noize
4. House Keeping - Cibo Matto
5. Repair Machines - Vitalic
Kötünün iyisi. LCD Soundsystem tamamdır ama Cibo Matto alakasız. Yine de hem Deezer hem Spotify’ın önerilerinden daha makul.

Last FM’in Daft Punk radyosu
1. D.A.N.C.E - Justice
2. Rhumba - Le Knight Club
3. I Remember - deadmau5
4. Nightcall - Kavinsky
5. 11h30 (datA remix) - Danger
Hoşuma gitti. Gerçi Daft Punk ile girmedi ama olsun. Daft Punk bekleyen birine Justice vermek iyi. Hele
Le Knight Club yani Daft Punk’tan Guy-Manuel De Homem-Christo’nun eski elektronik müzik projesini bulup çıkarmak çok iyi. Kavinsky şahane, Deadmou5 ve Danger 12’den vurur. Last FM’in algoritmasına kurban.
Sonuç: Algoritmaların gideceği daha çoook yol var. Kusura bakmasınlar ama henüz 80’lerde Akmar Pasajı’nın önünde karışık kaset satan Metin abiden daha iyi değiller öneri konusunda...

Haberin Devamı

Pixies ve Lady Gaga İstanbul’da

Haberin Devamı

PIxIes 24 Haziran’da İstanbul’da olacak. Bu yıl hem yeni albüm hem de turne geldi 90’ların efsane ekibinden. 25 Haziran’daki Hırvatistan konseri öncesi İstanbul’da da çalacaklar. Pozitif organize ediyor. Mekan henüz net değil. Aynı şekilde
Lady Gaga da eylülde bekleniyor. Meraklısına ve hayranlarına duyuralım, üzerimizde kalmasın.

Haberin Devamı

Suriye yüzünden başvuruldu, Atatürk yüzünden kapatıldı!

TİB (yani Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, yani internetin RTÜK’ü) gerekçeli kararını açıkladı. Youtube neden engellenmiş? Atatürk yüzünden.
5651 sayılı yasada yer alan, erişimin engellenmesini düzenleyen 8’inci maddenin 1’inci fıkrasının (b) bendinde diyor ki, 1951 tarihli 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununda belirtilen suçlar işlenirse, kapatın siteyi. Bu bendi işletmiş TİB.
Ne alaka? Bilmiyoruz.
Suriye’yle ilgili ses kaydından dolayı başvuruldu. Atatürk yüzünden engellendi.
Başbakan bayraklı seçim reklamına yasak gelince “Bir formül buluruz” demişti. Burası formüller ülkesi, gene bir formül bulmuşlar.

CD

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

“This is What
I Do” - Boy George
Hayır sadece DJ’lik yapmıyor, hayır bütün zamanını Twitter’da da geçirmiyor. Kendisi müziğe devam ediyor. Yeni şarkılarını merak ediyorsanız reggae, blues, country, pop her tarza göz kırpıyor George. Haftanın albümüdür.

“Teeth Dreams” The Hold Steady
Rock seviyor musunuz? O halde okumaya devam edin. Peki Van Halen tarzı pop sever miydiniz zamanında? Hayırsa ayrılın, azıcık bile evetse devam.
Peki indie seviyor musunuz? Evet mi? O halde albümünüz bu. Hayır mı? Geçmiş olsun, 10 saniyeniz çöpe gitti.