Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Andorra’da içiliyor. Avustur-ya’da içiliyor. Belçika’da içiliyor. Bosna Hersek’te içiliyor. Bulgaristan’da içiliyor. Hırvatistan’da içiliyor. Çek Cumhuriyeti’nde içiliyor. Danimarka’da içiliyor. Estonya’da içiliyor. Finlandiya’da içiliyor. Fransa’da içiliyor. Almanya’da içiliyor. Cebelitarık’ta içiliyor. Yunanistan’da içiliyor. Macaristan’da içiliyor. İzlanda’da içiliyor. İtalya’da içiliyor. İrlanda’da içiliyor. Liechtenstein’da içiliyor. Litvanya’da içiliyor. Lüksemburg’da içiliyor. Makedonya’da içiliyor. Malta’da içiliyor. Monako’da içiliyor. Karadağ’da içiliyor. Hollanda’da içiliyor. Norveç’te içiliyor. Polonya’da içiliyor. Portekiz’de içiliyor. Romanya’da içiliyor. San Marino’da içiliyor. Sırbistan’da içiliyor. Slovakya’da içiliyor. Slovenya’da içiliyor. İspanya’da içiliyor. İsviçre’de içiliyor. İsveç’te içiliyor. İngiltere’de, İskoçya’da, İrlanda’da,
Galler’de içiliyor.

Haberin Devamı

ABD’de içiliyor. Kanada’da içiliyor. Avustralya’da içiliyor. Yeni Zelanda’da içiliyor.

Arnavutluk’ta içilmiyor. Ukrayna’da içilmiyor. Rusya’da içilmiyor. Afrika’da içilmiyor. ABD’nin komşusu Meksika’da içilmiyor. İran’da içilmiyor. Afganistan’da Hindistan’da, Moğolistan’da, Nepal’de içilmiyor. Çin’de içilmiyor. Pakistan’da içilmiyor. Ortadoğu’da içilmiyor. Arap ülkelerinde içilmiyor. Filipinler’de Endonezya’da içilmiyor. Aslında Uzakdoğu’da ve Asya’da bir tek Japonya ve Güney Kore’de içilebiliyor.

Çocukluğu-muzdan beri duyarız. “Biz su ülkesiyiz. Çok suyumuz var.
İlerde su çok değerli olacak” vesaire vesaire...

Peki ama biz musluktan akan suyu neden içemiyoruz? Musluktan akan suyu içebilmenin medeniyetle, gelişmişlikle veya geri kalmışlıkla bir ilgisi var mı? Dünyada medeniyet haritasıyla musluk suyunun içildiği ülkeler haritası arasında bir örtüşme var mı yok mu?

Madem ekonomimiz harika. Madem aslanız kaplanız. Artık biraz daha az viyadük yapsak da onun yerine şu musluktan akan suyu içme konusuna biraz ağırlık versek fena mı olur?

Neden bizden kat kat zengin ülkeler içme suyuna para ödemek zorunda değilken, biz içtiğimiz suya yudum yudum para ödemek zorundayız?

Haberin Devamı

Yoksa Amerika’dan, İngiltere’den, Fransa’dan, Almanya’dan, İsveç’ten, Norveç’ten daha mı zenginiz?

***

Geçenlerde yurt dışından bir misafir geldi. Adam musluğa bardakla dadanınca, Aman yapma, canına mı susadın!” diye üzerine çullandık. Sonra tabii bir isyan. Bir sorgulama.

Sahi neden?

Merak ediyorum

Barcelona’ya bakıp, “Bak şiddet orada da var” deyince ne oluyor merak ediyorum. Daha uygar, daha çağdaş, daha özgürlükçü bir hukuk devleti mi oluyoruz bir anda Barcelona’daki dayak sayesinde?

Cool markalar!

Marketing Türkiye dergisinde yer alan cool markalar anketinden bazı markalar: Kahve Dünyası, Casper bilgisayar, Swatch, Algida, Burger King, Gratis, Arzum, Migros, TeknoSA, Nescafe, Hepsiburada.

Tamam bu markalar da değerli, tamam ben de bu markaların çoğunu kullanıyorum, beğeniyorum. İyi de “cool” mu bunlar? Bir yanlış anlama var sanki “cool”un anlamı konusunda.