Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hep siyaset, hep analiz bir yere kadar değil mi? Geçen hafta şehirde neler oldu, kulislerde neler konuşuldu? Buyrun...

* Cihangir’e taşınmayı bekleyen ünlüler geçen hafta sonu Sıraselviler girişi ve Defterdar Yokuşu’nu trafiğe kapattı. Mahallenin giriş ve çıkışlarında uzun kuyruklar oluşurken Fındıklı eteklerinde bekleyen bir grup yarı ünlünün sloganlar atarak Cihangir Caddesi’ne doğru yürümek istemesinin ardından polis gaz ve suyla müdahale etti. Yaralanan olmazken, yer yer ıslananlar görüldü. Bebek Kahve’ye yürüyüp burada çay keyfi yaparak yorgunluk atan ünlüler “Cihangir’e, bir bodrum katına bile olsa taşınmamız engellenemez, seneye bu zamanlar inşallah Firuzağa Kahvesi’nde çayımızı içeceğiz” diye konuştular.
* Jay Jay Johansson ve Shantel’in ardından Pink Martini üyelerinin de Beşiktaş, Fulya’da ev tuttukları açıklandı. Konuyla ilgili görüşü alınan Johansson
“Çok mutlu oldum, mahallede yeşillikler içinde kupon bir daire daha var, Metallica isterse emlakçı tanıdık. Bu sene dördüncüye geliyorlar, uçağa in bin zor oluyor, Fulya çok güzel” diye konuştu.

Dandik şarkıları yollayın

* Basında yılın “işte bu yazın hit şarkısı” sezonu törenle açıldı. Açılışta konuşan Bodrum ve Çeşme Kazıkçı Beach Club’lar Dernekleri Federasyonu Başkanı sezona hazır olduklarını bildirirken, “Elinizde ne kadar dandik şarkı varsa yollayın, hepsini çalıyoruz, nasılsa anlamıyorlar” dedi. Törene Demet Akalın, Hande Yener, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl gibi isimlerle bazı plak şirketlerinin yetkilileri katıldı.
* “Tilda Swinton’sız festival filmi de yapılabilsin” kampanyası İstiklal’in Galatasaray-Tünel arasındaki kısmı, Çukurcuma, Kadıköy’ün sahil bölümleri ve Cihangir’in bazı sokaklarında ses getirdi. “Her türlü sanatsal filmde, bağımsız olsun kısa olsun uzun olsun hep aynı nursuz yüzü görmekten bıktık, ikinci dakikada filmden kopuyoruz” diye konuşan Festival
Filmi Seyircileri Platformu Başkanı haklı taleplerinin uluslararası camiada ses getireceğine yürekten inandıklarını söyledi.

Yumurtaya çullandılar

* Havaların ısınmasıyla birlikte kahvaltı için Boğaz hattına akın eden İstanbullular zor anlar yaşadı. Masa beklerken kan şekeri düşen 16 kişi çevredeki hastanelere kaldırılırken, Rumelihisarı’nda meydana gelen olayda sucuklu yumurtasını yavaş yiyen bir çift ile sırada bekleyen akşamdan kalma grup arasındaki ağız dalaşı kavgaya dönüştü. Olayda iki kişi hafif yaralanırken sucuklu yumurtasını yerken darp edilen E.A.
“Bir anda yumurtama çullandılar, oysa ben o masaya oturmak için üç saat bekledim, kimsenin kimseye saygısı kalmamış, dava açacağım” diye konuştu. Öfkeli grup bakkaldan alınan yarım ekmeğe eski kaşar ve kolayla sakinleştirildi.
Hep siyaset, hep analiz bir yere kadar. Hafiften tırlatmadan biraz gülmekte rahatlamakta fayda var. Cümleten iyi hafta sonları, iyi eğlenceler...

Haberin Devamı

CD

Haberin Devamı

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

“It’s album TIme” - Todd Terje

Disco revival denen yeni nesil disko sularında gezinen adamımız kendine Ibiza kulüpleri ile Alman diskoları arasında şahane
bir yer bulmuş bana kalırsa. Dünyanın en yenilikçi albümü
değil. Ama ben bunu umursamadım.

Haberin Devamı

“Everyday” - The Adana TwIns

Hamburglu house ikilisinin Türkiye’yle alakası Adana kebapla sınırlı. Mahallelerindeki kebapçıya hayranlarmış, isim ararken de neden Adana Twins olmasın demişler. House sevenler bu cover ve remiks albümü dinleyebilirler.