Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yaz hitimiz ne olur bilemem; buna karşılık yaz konserleri şimdiden belli. Gündem karışık biliyorum ama şu iki konser ihmale gelmez

* Aerosmith, 14 Mayıs: Steven Tyler hayatı boyunca kokaine 20 milyon dolar harcadığını ama artık temiz olduğunu gözyaşları içinde anlatmıştı “American Idol”ın jüri üyesi olduğunda. İnsanlar nedense böyle durumlarda katarsis yaşamalara, kendiyle barışmalara doyamıyor. İtiraflar, itiraflar...
Ben de kendisine hakkımı helal etmediğimi, parasını verip aldığım albümlerinin kokaine yatırılmasını kınadığımı, sırf bu sanatçılar bu lüksü yaşasın diye albümlerin bu kadar pahalı olmasının adil olmadığını yazmıştım.
14 Mayıs’ta İTÜ Stadyumu’na geliyorlar. Kalabalık olur, güzel olur, klasikler havada uçuşur, eski halinden pek eser yok Aerosmith’in ama yazın kaçırılmaması gereken konseridir. Vatandaş hit şarkıya doysun.

Konserlerinde klasiklerle yeni şarkıları güzel harmanlıyor
* Neil Young, 15 Temmuz: Bugün sevilen birçok sanatçının, Eddie Vedder’dan
Dave Grohl’a, Jack Johnson’dan Jack White’a birkaç nesil müzisyenin idolü. Crosby, Stills, Nash and Young’ın efsane üyesi, rock müzik tarihinin hayattaki az sayıda tanığından biri.
Neil Young ve Crazy Horse konseri şüphesiz yılın bir numaralı konseridir. Keşke bir muhabbet olsa da Ahmet Ertegün’lü Atlantic yıllarını, o yılların rock âlemini anlatsa (adamın başka işi gücü mü yok sanki benmki de laf). Young sık albüm yapan bir sanatçı. Konserlerinde klasiklerle yeni şarkıları güzel harmanlıyor. Biletinizi almaya bakın.

Haberin Devamı

Hayallere sığmayan dev proje!

“Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemin bir hediyesi olarak açıklayacağım. Yer yerinden oynayacak...”
Hayalimizin yetişmediği şey açıklandı: Haliç’te artık köprü olmayacakmış, trafik denizin altındaki tüp geçitten akacakmış.
İstanbul’un yüzde 80’i hayatında denizi görmemiş, biz onların sesiyiz diyenler bir anda deniz kıyısındaki azınlığa çılgın proje hediye etmeye girişti.
“Ayının kırk türküsü varmış, kırkı da ahlat (armut) üzerineymiş” derler.
İşte bunlar hep inşaat lobisi...

Haberin Devamı

Vatandaş hit şarkıya doysun

İtiraf ediyorum...

* 65 yaşındaki Bruce Springsteen’in şu neşeli, hayatı takmayan üstelik gayet sağlıklı haline pek özeniyorum. Darısı hepimizin başına. (Mekan Avustralya, tarih geçen ay.)
* Faslılar ve Tunuslular aynı bizim gibi. Onlar da her müzik duyduklarında topluca halay çekmeye girişiyor ve onlar da aynı bizim gibi bir türlü ayakları birbirine uyduramıyor, sağa sola sallanıp duruyorlar.

CD

MASA ÜSTÜNDEN NOTLAR

“Night Time, My Time” - Sky FerreIra

“Elektro pop punk yapan Katy Perry” demiş Guardian. Aslında ne dediği değil, bir şey demesi önemli. 21 yaşındaki genç ve asi kız Mile Cyrus’ı sığ bulan ama o kadar da punk “olamam” diyen genç asilere önerilir.

“Toujours” - Sabina

Brazilian Girls solisti Sabina Sciubba bir solo albüm yaptı.
Adı Fransızca. “Her zaman” demek. Her dilde sözler... Favorim “Sailor’s Daughter”. Sabina’yı yazın bir kenara. Size gönül rahatlığıyla önerebileceğim albüm bu.