Rus antrenör Karpol’un kadın voleybolculara etek önerisi, Türkiye’de geniş yankı buldu! 20 santimlik eteğin heyecanı basında dalga dalga yayılıyor! Sanki kadın sporcunun tek derdi ‘seksi’ görünmek, voleybol da bir nevi striptiz şov

Voleybolcunun etek derdi

Voleybolda kızlarımız peş peşe tarih yazıyor. Ağustos ayında Türkiye, Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonu oldu... Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaysa Vakıfbank TT, dünya ikinciliğini elde etti.
Vakıfbank TT’ye hak ettiği takdiri gösterdik mi, ayrı mesele... Tabii futbolcu olsalardı kesinlikle daha çok alkışlanırlardı!
Zaten voleybolun en ‘heyecan’ veren unsuru, sportif başarıdan ziyade, kadın sporcuların formaları. Çarşamba günü Hürriyet’in birinci sayfasından büyük tezahüratla verilen haberin başlığı ‘Fileye etek ayarı’ydı...
Haber, Rus antrenör Nikolai Karpol’ün başlattığı ‘etek modası’ hakkında. Efendim Karpol, şort veya mayo yerine sporcularına 20 santimlik etek giydirmeye karar vermiş.

Haberin Devamı

Yeter ki seksi olsun
“Dünya voleybolunun seyir estetiği açısından da yenilik yapması gerekiyor. Bu da formalarla olur. Sporcuların hem maç sırasında rahat etmeleri hem de voleybola temaşa kazandırılması açısından etek modasını getirdik” demiş ünlü antrenör.
Sporcunun olabildiğince rahat edebileceği bir formaya kavuşması güzel tabii. Gerçi şortun neresi rahat değildi, onu anlayabilmiş değiliz...
Karpol’un önerdiği pek de yeni bir şey değil: Teniste de bu tarz etekler kullanılır. Ancak bunlar, şort-etektir... Yani “20 santimin altında ne var” heyecanı yaşatmayan, üstü etek, altı şort olan sportif kıyafetler.
Peki ‘voleybola temaşa kazandırılması’ ne demek oluyor kuzum?
‘Süper mini etek’ sevincine bir akıl uçurucu katkı da eski voleybolcu Inessa Korkmaz’dan gelmiş. Korkmaz, ‘bacakları uzun ve seksi’ gösterdiği, ‘kadın estetiğini öne çıkardığı’ ve ‘etek, erkek seyircinin ilgisini çekeceği’ için desteklemiş kararı...
Voleybolculara sorsanız?
Dikkatinizi çekerim, Korkmaz ne spordan, ne de rahattan bahsediyor... Sanki sahaya çıkan kızların tek derdi bacaklarını daha güzel sergilemek, erkeklerin dikkatini çekmekmiş gibi tuhaf ve bir o kadar da yakışıksız bir yorum yapıyor.
Türk basını ‘süper mini’ dediği formayı şimdiden bağrına bastı. Acaba konunun özneleri, yani oyuncular etek formaya ne diyecek, rahat edecekler mi? Orası şimdilik meçhul.

MUTLAKA!

OKUYUN: Milliyet ekler yayın yönetmeni Deniz Alphan, bunca işinin arasında bir tane daha kitap yazdı. Doğan Kitap’tan çıkan ‘Mutfakta Erkek Var!’da farklı mesleklerden 28 erkek, mutfaktaki hünerlerini konuşturmuş. Sohbetler leziz, tarifler de öyle...
DİNLEYİN: Biraz da kentimizi tanıyalım, değil mi ama? Beyoğlu Salt’ta hemen her gün, alanında uzman isimlerle panel düzenleniyor. 27 Ekim Perşembe günü ‘Yenikapı kazıları İstanbul’a ne öğretti?’ başlığıyla arkeolog Mehmet Özdoğan konuşuyor. Not: Salt’taki etkinlikleri Twitter ve Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.
İZLEYİN: İş Sanat, çıtayı yukarıya çekti... Modern dansın en önemli topluluklarından Martha Graham, bu hafta perşembe ve cuma İstanbul’da... Dansın Picasso’su sayılan Graham, 1991’de öldü. Ancak öğrencileri onun mirasını başarıyla günümüze taşıdı. “Biletler tükendi” deniyor ama şansınızı deneyin!

DERSiM’i HATIRLAMAK
Tarih Vakfı’nın sözlü tarih projesi kapsamında hazırladığı ‘Dersim 38’i Hatırlamak’ adlı kitap çıktı... Tarihimizin bu karanlık, halen çok azını bildiğimiz ve hatırlamak istemediğimiz dönemine ait yaşananların anlatıldığı kitap, yaşanan toplumsal travmanın sonraki kuşaklara nasıl aktarıldığına yer verdiği için çok önemli.
Proje için tam 20 farklı ilde ve yurt dışında, farklı kuşaklardan toplam 125 Dersimli’yle görüşülmüş. Tez zamanda bu kitap alına!

Haberin Devamı