Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’de gelecek hafta başlayacak ‘Sex and the City 2’nin, bütçesi 10 milyon dolar civarında olduğu söylenen stil ve kostüm şovunu bekleyenlerden misiniz? Filmin fotoğrafları bu şovun çok zamanlı ve çok kültürlü olacağını işaret ediyor; dolayısıyla dört farklı kadının yaz boyu konuşulacak stillerini evimize uyarlayarak bir adım öne geçebiliriz!

New York’ta yaşayan ve Sex and the City 2’nin kostüm departmanında görev yapan stilist Sanem Gök kabul etmese de, sadece Carrie Bradshaw’ın tam 144 kıyafet giydiği düşünülürse filmin kostüm bütçesinin çok yüksek olduğu aşikar. Kullanılmayan marka hemen hemen yok gibi, özellikle Sarah Jessica Parker’ın kreatif direktörü olduğu Halston markası çok ön planda. Mykita gözlükleri ise daha film vizyona girmeden satış rekorları kırdı. Filmden basına yansıyan karelere bakıldığında çokzamanlı ve çokstilli bir moda defilesi ile karşılaşacağız gibi görünüyor. Carrie’nin yakın arkadaşı Stanford’ın düğününe giydiği Dior smokini tamamen apayrı bir stil ifadesi olarak yorumlarsak; öne çıkan üç

Kendiniz olun yeter
temayı ele alabiliriz:


Feminen ve seksi
Filmde çok sık göreceğimiz Hermès ve Chanel’in koleksiyonlarıyla kızlar tabii ki öncelikle feminen ve seksi! Estetik zevki önemseyen ve elegan bir tarz seçimini işaret eden böyle bir havayı yakalamak için Acapulco, Palm Beach, St Tropez ve Portofino’daki evlerden ilham alabilirsiniz. Aslolan lüks ama sade olmak. Klasik formları zengin dokulu kumaşlarla kombinlemek, modern detayları antika objelerle birleştirmek, kıvrımlı mobilyalar seçmek, zarif, çarpıcı ama naif aksesuarlar kullanmak, tek ama değerli parçalara yönelmek bu stilin evdeki anahtarları olabilir.

ORTADOĞU?BÜYÜSÜ
Marakeş’te çekilen Abu Dhabi sahneleri, türbanlar, kaftanlar, şalvarlar ve güneş şemsiyeleriyle geçiyor. Baharat kokulu sokaklar, sıcaktan kaçmak için evlerde oluşturulan gizli köşeler ve egzotik bir diyar. Fas, kırmızı, turuncu ve kızıl gibi sıcak tonların hakim olduğu evleriyle uzun yıllardır çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Bu sıcak stili evinize yansıtmak için renkli yastıklar, ince tül perdeler, kum sarısı, kobalt mavisi ve Bizans pembesi gibi renkler, renkli fenerler, bakır siniler ve sedef kakmalı mobilya- ladan yararlanabilirsiniz. Geniş mekânlarda gizlenme duygusu uyandıran paravanlar da, belirleyici unsurlar arasında.

80’LER
Carrie’nin bazı sahnelerde abartarak yorumladığı bu stil, kulüp sahnesinde Samantha tarafından omzu demirli kırmızı elbiseyle tamamlanıyor. Rüküşlük ve kitsch’lik içinde gidip gelen bu çizgi, 80’li yıllara gönderme yapıyor. 80’li yılların sokak stilini eve yansıtmak hem çok eğlenceli hem de çok korkutucu ola- bilir. Siyah ve neon renkler, metal aksesuarlar, parlak odak noktaları ve grafik desenler kullanabilirsiniz. Solgun ve kirlenmiş bir görüntü, denim kumaşlar, XXL mobilyalar görüntüyü tamamlayacaktır.

EV?DEDEKTiFi
Dilara Koçak’ın evi


Kendiniz olun yeter

Şirketlerin ve şirket çalışanlarının beslenmelerine yönelik danışmanlık ile ‘wellness’ kavramını geliştirme konusunda uzmanlaşan diyetisyen Dilara Koçak’ın 82 metrekarelik stüdyo dairesi, doğru çözümler ve kişisel seçimlerle küçük bir alanın bile nasıl güzelleşebileceğinin bir göstergesi. Salondaki tavan yüksekliği ve geniş cam açıklıklarının verdiği avantajla, pek de kolay kullanılmayan koyu renklerin nasıl hoş bir atmosfer yarattığını görebilirsiniz. Tek tek parçalara baktığınızda ‘benim stilim değil’ diyebilirsiniz, ama bütünde yaratılan dinamizm ve enerjinin evsahibesinin kişiliğini eve yansıttığı kesin.

PUANIM:8

LİSTE
- PUNTO’da Siren Ertan imzalı özel koleksiyonun sadece bu hafta sonuna özel yüzde 35 indirimini kesinlikle kaçırmamak.
- MİNE Atalar'ın yaratıcısı olduğu Minush markalı bez çantaları keşfetmek için Cihangir Fashion Project’e gitmek.
- ABD’de dün vizyona giren ‘Sex and the City 2’ ile ilgili stil ve moda yorumlarını okumak için yabancı blog-larda sörf yapmak.


“Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir.”
Henry Ford