Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener dünkü genel kurulda “Başbakan Akşener” tempolarını “Cumhurbaşkanı” diyerek düzeltti... Böylece cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını da açıklamış oldu. Yeni sistemde adayları siyasi parti grupları, en az yüzde 5 oy almış partiler veya 100 bin imzayla vatandaş gösterebilir...

Meral Akşener’in adaylığı da ancak 100 bin imza ile mümkün olabilir.

İmzaların geçerli olması için kuşkusuz noter şartı aranacak.

Ancak... Noter şartı getirilmesi halinde her bir belgenin 150 lira olacağı, bunun da 15 milyon TL’ye kadar dev bir masraf ortaya çıkarabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Odatv konuyu hukukçulara soruyor...

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Anayasa değişikliğinin gerektirdiği yasal düzenlemelerin 6 ay içinde yapılması gerektiğine, ancak halen yapılmadığına dikkat çekiyor. Prof. Ersan Şen ise noter masrafının Anayasa’ya aykırı olacağını belirterek:

- Bu durumda seçme - seçilme hakkı engellenir diyor...

100 bin imzanın bedelsiz toplanabilmesi için bir yol bulunmalı...

Bakanlıktan...

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp TBMM kürsüsünden ağır eleştiride bulunmuş, kayyum olarak görevlendirilen 9 kaymakamın yolsuzluk yaptığını ancak onların başka merkezlere yine kaymakam olarak atandıklarını ileri sürmüştü. Yiğitalp bu konuda bir de soru önergesi vermiş, ancak ne bakanlık ne hükümetten bir açıklama gelmemişti. Konuyu 15 gün bekleyerek yazmıştık...

İçişleri Bakanlığı önceki gün yazımıza uzun bir açıklama gönderdi. Bakanlık ağustos kararnamesiyle 322 mülki idare amirinin yerlerinin değiştirildiğini, kayyum görevi yapan 15 kaymakamın da bu süreçte başka yerlere tayin edildiğini belirtiyor. Şöyle deniyor: “Adı geçen kaymakamımızla ilgili soruşturma amaçlı müfettiş görevlendirilmemiş, soruşturma açılmamış, tam tersine bu kaymakamlarımız başarıları dolayısıyla terfien atanmışlardır.”

İYİ PAR

İyi Parti kuruldu, yöneticilerini seçti... Hayırlı uğurlu olsun, ülkeye iyilikler getirsin.

Türkiye’de iyi bir partiye ihtiyaç vardı.

Bu partinin göze çarpan farklarından birisi...

Haberin Devamı

Emekli dört diplomatın kurucular listesinde yer alması...

Bu diplomatlar; Tugay Uluçevik, Aydın Sezgin, Ethem Tokdemir Ahmet Erozan...

CHP kadrosunda malum; emekli diplomat Öztürk Yılmaz dışında hariciyeci bulunmuyor.

İyi Parti’ye siyasette iyi yolculuklar diliyoruz.

İktidar; “İstanbul’a ihanet ettik!” diyor. Neyse ki

Gezi eylemiyle Gezi Parkı bu ihanetten kurtuldu.

G.E

ATMA

Fransız İhtilali’nin ateşli hatiplerinden Mirabeau, 23 Haziran 1789 günü Meclis’i boşaltmaya gelen kralın adamlarına şöyle demişti:

“Gidin efendinize söyleyin; biz halkın iradesiyle buradayız, bizi buradan ancak süngü gücüyle çıkarabilirsiniz”

Cumhurbaş-

kanı’nın “İstifa et” talimatını verdiği belediye başkanları hiç böyle zorluk çıkarmadılar. Tıpış tıpış istifa ettiler. Direnmek için başkanın mazisinde kirli çamaşır olmaması gerekir. Ama nerede öyle başkan! Bazısı pazarlık etmek için istifayı biraz uzattı o kadar. Anlaşılıyor ki o görevde halk adına değil parti büyükleri adına bulunuyorlar. O yüzden de atamayla gelen atmayla gidiyor.

Haberin Devamı

“Hiçbir şey öğrenilmemişse, sonraki yaşam öncesinin aynısı olacaktır.”

Richard Bach