Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Metin Hülagü, Abdülhamit araştırmaları ve sevgisi ile tanınan bir isim. Bunu Cumhurbaşkanı tarafından o göreve atandığında da yazmıştık.
Prof. Hülagu, 10 Kasım’da Stockholm’de konferans veriyor. Konu; 2. Abdülhamit... Konferansın başında “saygı duruşu” çağrısı yapılıyor. Ama kime saygı, Atatürk’e mi Abdülhamit’e mi belli değil... Bazı izleyiciler protesto için salonu terk ediyor... Tartışmalar yaşanıyor.
Metin Hülagü’nün Atatürk ve Cumhuriyet’le ilgili tek araştırması yoktur.
***
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Derya Örs, bir Fars dili ve edebiyatı hocası olup Atatürk’le ilgili araştırması yoktur.
Atatürk Araştırma Merkezi’nin başına getirilen Mehmet Ali Beyhan da yine Abdülhamit hayranı bir isimdir. Kendisi söyler...
Bütün bu isimleri Cumhurbaşkanı oraya bilerek ve kendilerinden bir şeyler bekleyerek atamıştır.
Aynı Cumhurbaşkanı, 10 Kasım’da bakın ne diyor:
“Türk milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması Atatürk’ün hayatı boyunca en önemli hedefi oldu. Demokratik, laik bir yönetim yapısının benimsenmesini sağlamasının önemi de bugün çevremizde yaşananlar dikkate alındığında daha iyi anlaşılacaktır.”
Yapılan atamalar bu sözlerle bağdaşıyor mu?

Haberin Devamı

Hırsıza tutanak!

Küçükesat’ta oturan Ankaralı meslektaşımızın evine güpegündüz hırsız girmiş. Akşam üzeri eve geldiğinde durumu anlayınca Küçükesat Karakolu’na telefon ederek polis istemiş. Gerisini kendisinden dinliyoruz:
“Polis arkadaşların eve gelmeleri bir hayli gecikince sebebini sordum. Sadece o gün kendi sorumluluk bölgelerinden 11 hırsızlık şikayeti gelmiş. Hırsızlık olayının bu kadar fazla olmasının başta gelen bir nedeni cezasının 2 yıldan az olması yüzünden hakimlerin tutuklama kararı verememesiymiş. Suçüstü yakalayıp hakim karşısına çıkardıkları hırsızların bile hemen serbest bırakıldığını yana yakıla anlattılar. Daha sonra parmak izi araştırması yapmak üzere ikinci bir ekip geldi. İşlerini bitirdikten sonra tutanak için karakola gittik. Tutulan tutanağı imzalarken baktım, yanıbaşımda bir başka vatandaş da benzer bir belgeyi imzaladı, işi bitince de benden önce çekip gitti. Bir polis memuru, az önce yanınızda tutanak imzalayıp giden kişi sizce kimdi, diye sordu. Ne bileyim, herhalde benim gibi evine hırsız giren bir vatandaştır, deyince polis memuru güldü.
- Hayır, bilemediniz, dedi. O kişi ekiplerimizin yakaladığı bir hırsızdı. Mahkeme serbest bırakınca hakkında tanzim ettiğimiz tutanağı imzalayıp gitti...”

Haberin Devamı

ORMAN

Belgrad Ormanı, Manyas Gölü gibi milli parkların da imara açılmasına olanak sağlayacak ve bu nedenle 113 sivil toplum örgütünün tepki gösterdiği Tabiat Kanun Tasarısı, tüm itirazlara rağmen Meclis Genel Kurulu gündemine alındı.
Vatan’ın haberine göre tasarının çarşamba ve perşembe günleri görüşülmesi bekleniyor. TEMA, yasa tasarısıyla ilgili “Tarihi bir hata olur” yorumunu yapıyor.
Tasarıyla bugüne kadar doğal alanlarda kurulacak HES’leri engelleyen “milli park kalkanı” da kaldırılıyor. Kestiği ağacın yerine fidan dikmenin aynı şey olduğunu iddia eden; maden, yol, AVM özetle para getirecek ne varsa ağaç ve ormanı onun önünde engel gören bir iktidar var işbaşında.
Ülkemizi onlardan koruyalım...

Haberin Devamı

“Osmanlı’yı tekrar kuracağız” diyenler işe
Atatürk’ün kurtarmış olduğu Türkiye’den değil,
- İsrail, Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan gibi -
Osmanlı’nın kaybettiği topraklardan başlasınlar...
****
Sahilde olta atanlardan 200 lira alınacakmış.
Yasaklar bitmiyor!
Rakıdan sonra rakı - balık da yasak!
Akif Kökçe

BEKLE

CHP’de 19 milletvekilinin imzasını taşıyan araştırma önergesi, on gün kadar önce CHP Meclis Grup Yönetimi’ne verildi. Konusu:
“AKP iktidarının, ‘laik devlet’ ilkesini açıkça ihlal eden eylem ve söylemlerinin araştırılması” idi...
Bu önerge on gündür Meclis Başkanlığı’na sevk edilmiyor. Neden? Genel Başkan istemiyormuş... Önerge nasıl olsa kabul edilmez, çok çok üzerinde bir iki saat konuşulur. Bunda çekinecek ne var? Dolaylı söylentilere göre... Genel Merkez “AKP’nin kapatılmasına zemin hazırlıyorlar” diye suçlanmaktan çekiniyormuş. AKP’yi AKP’den çok düşünüyorlar kısacası...