Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ayakkabı kutularındaki 4,5 milyon doları ilgili yerlere dağıtmadan yakalanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, kaçma şüphesi yok diye salıverildiği gibi kendisine yurtdışına çıkma yasağı bile konulmadı.
Ancak Balyoz mahkûmları, bazıları yurtdışında gelip teslim olduğu halde hep tutuklu kaldılar.
Balyoz mahkûmlarına her daim özel bir hukuk daha doğrusu hukuksuzluk uygulandı.
Çünkü bu özel bir dava...
Son birkaç haftada Newyork Times, Washington Post gibi gazetelerde yayımlanan Tayyip Erdoğan’la ilgili yazılarda
“Türkiye’deki yolsuzluklar ve demokrasiye aykırı davranışlar NATO’yu da etkiler... Türkiye bir NATO üyesidir” gibi satırlar okuduk.
Oysa Balyoz sürecinde... Türk ordusu darma duman edildiği halde ne ABD basını, ne de yönetiminden bu davanın NATO’yu etkileyeceğine ilişkin tek satır duymadık. Açıkçası...
ABD, Balyoz sürecini desteklemektedir.
Balyoz sürecinin amacı Türk ordusunu cezalandırmak, etisizleştirmektir.
Washington; Kıbrıs, Ege, Ermenistan, PKK gibi konularda TSK’nin ulusal bir ağırlık koymasından şikayetçidir.
TSK’yi (hatta CHP’yi) gayri milli çözümlere engel olmaması için devreden çıkarmıştır.
AKP, Balyoz’da yeniden yargılamaya gideceği izlenimi vermesine rağmen şimdi yan çizmektedir.
Çünkü dediğimiz gibi; bu büyük kumpasın ardında ABD vardır ve neyin ne olacağına onlar karar verecektir. AKP’nin yeniden yargılama teranesi, taraftar kazanmak için bir manevraydı.
Balyoz bir ABD - Cemaat - AKP ortak kumpasıdır. Teşhisi doğru koyalım...

Haberin Devamı

Tableti okuyalım!
Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün Ankara’da düzenlenen “Tablet Dağıtım Töreni”nde öğrencilere tablet dağıttı. Aynı anda Van, Rize, Samsun, Antalya, İzmir ve Edirne’de de yapılan törenlere video konferansla katıldı. Tabletlerini alan öğrenciler haliyle çok mutlu oldular. CHP milletvekili Prof. Nur Serter‘e göre tablet sahibi olan öğrencilerin en azından bir bölümünün yakında hayal kırıklığı yaşamaları büyük ihtimal. “Çünkü” diyor, “şimdiye kadar dağıtılan tabletlerin önemli bölümü sorunlu çıktı. Kimileri bir çalışıp bir bozuluyor, kimileri bazan şarj oluyor bazan olmuyor.” Serter, tabletler için şimdiye kadar üç kez alım ihalesi açıldığını... Aynı teknik özelliklere sahip tabletlerde her ihalede farklı fiyat ödendiğini... Fiyatın birinci ihalede 722 lira 80 kuruş, ikinci ihalede 381 lira 32 kuruş, üçüncü ihalede de 605 lira 92 kuruş olduğunu söyledikten sonra bazı ciddi iddialarda daha bulunuyor. Örneğin...
- SENTİM BİLİŞİM A.Ş’nin ihale şartnamesine göre gecikme için günlük 100 bin lira ceza ödemesi gerekiyordu. Bu parayı ödemediği gibi ikinci ihaleden men edilmesi gerekirken edilmemiştir.
- 41 ilin alan ağı altyapı ihalesini alan DATA TEKNİK firması işe çoktan başlaması gerekirken hâlâ başlamamıştır.
Prof. Nur Serter ekliyor: Data Teknik firmasının Egemen Bağış’ın seçim çalışmalarını yürüttüğü, aralarında organik bir bağ olduğu, Sentim Bilişim A.Ş’nin Hüseyin Çelik tarafından desteklendiği yolunda güçlü söylentiler mevcuttur...

Haberin Devamı

HSYK
Yeni HSYK yasası ile birlikte ülkede yargının tarafsızlık ve bağımsızlığı tamamen sona ermiş olacak... AKP’li polis, AKP’li savcı, AKP’li yargıç eliyle muhaliflere göz açtırmayan bir yeni düzen kurulacak. Hırsızlık ve yolsuzluklar yasal engellerden kurtulacak... Paralel yapıyı tasfiye ediyoruz diye tek parti diktası kuruluyor. Yaklaşan karanlığı iyi görelim.
* * *
Başbakan sık sık “17 Aralık darbesi”, diyor. Neden mi?
İktidar çevrelerinin yolsuzluklarına yıllarca göz yuman Cemaat yargısının aniden hukuka uygun davranması Erdoğan’a darbe olmuştur. Üstelik bu davranışın ardında ABD’yi görmektedir.

Haberin Devamı

Yolsuzluk dosyaları niye taksit taksit açıklanıyor?
Kamuoyunu iktidarın yolsuzluklarına alıştırmak için...
* * *
AKP paralel yapılar arasında bile ayrımcılık yapıyor!
Cemaat kötü
paralel yapı...
KCK ve PKK
iyi paralel yapı...
Akif Kökçe

HAİN
Düşme potasının hemen üzerinde yer alan 1. lig ekiplerinden Fethiyespor geçtiğimiz hafta Şanlıurfaspor’u deplasmanda 1 - 0 yenerek hayati önemde üç puan aldı. Hocadan futbolculara, yöneticilerden taraftara herkes son derece mutlu ve keyifliydi ki... O keyif ve mutluluk yerini bir anda şaşkınlık ve öfkeye bıraktı. Takımın tek antrenman sahası, “Gençlik Geliştirme Merkezi” inşa edileceği gerekçesiyle Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kimseye haber verilmeden kapatılmıştı... Sebebini herkes az çok tahmin edebilir...
Fethiyesporlu futbolcular iki ay kadar önce sahaya formalarında “YÜCE ATATÜRK“ yazısıyla çıkmışlardı...

TV
Kemal Kılıçdaroğlu dün grupta internete düşen ve Başbakan Erdoğan ile Fatih Saraç arasında geçen “Sarıgül sansürü” konuşmasını dinletti.
NTV, CNN başta olmak üzere haber kanalları bu konuşmayı nakletmedi...
Halkın haber alma hakkı, medyanın iktidar korkusuna yenildi...
Demokrasi de aynı sebepten yenik düşüyor.