Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Görünen o ki... Milli Güvenlik Kurulu 2004 yılında “Cemaati bitirme” kararı almış.
Sonraki yıllarda da bu kararın devamı sayılabilecek kararlar alınmış...
Ancak Cemaat bitmek yerine hızla büyümüş... Bitirilen TSK olmuş...
Cemaat kalemleri kağıt üstünde kalan cemaat aleyhindeki kararları suçlama konusu yaparken... AKP kalemleri tam tersine Cemaat’in beslenip büyütüldüğüne işaret ediyor. Örneğin Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi dün soruyor:
“2004’ten önce kaç valiniz, kaç milletvekiliniz, kaç bakanınız, kaç üniversiteniz vardı, 2004’ten sonra kaç valiniz, vekiliniz, bakanınız, üniversiteniz oldu?”
Bu arada Bülent Arınç diyor ki:
“... Böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece hükümete - tavsiye edilmiş- olabilir, hükümet de böyle bir tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir.”
Soru: MGK aynı süreçte PKK ile ilgili kararlar da aldı. Bunlar da aynı şekilde rafa mı kaldırıldı? Ne kadarı uygulandı?
Askerler MGK’de alınan kararların uygulanmaması üzerine hiç rahatsızlık göstermedi mi? Hani askeri vesayet vardı?
2004 toplantısına katılan Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’ın, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde “2004 yılında alınmış bir irtica ile mücadele kararı” var şeklinde bir hatırlatma yapmamış olmaları ayıp değil mi?
Bakalım bavuldan daha neler çıkacak?

Haberin Devamı

Muğla kömürü...

Başbakan Muğla’ya gelirken her türlü toplantı ve gösteri yasaklandı. Bu yüzden cenazelerin bile kaldırılamadığı haberleri internet sitelerine düştü... Bu demokrasi ayıbının bir sebebi son günlerde termik santral işçilerinin yaptıkları gösteriler olmalıydı.
Muğla’nın Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleriyle kömür ocakları geçen ağustosta özelleştirme sürecine alındı, 26 Kasım 2013 tarihinde de ihale ilanı çıktı.
Yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı bu tesislerde özelleştirme gerçekleştiği takdirde Tekel sürecinde yaşandığı gibi memurlar başka illere gönderilecek, 4C’li taşeron işçileri ise kapının önüne koyulacak.
Bu konuda geçen hafta ortak basın toplantısı düzenleyen CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Tolga Çandar sordular:
- Özelleştirme sonucunda bu tesislerde çalışanların durumları ne olacaktır? Derhal işten mi atılacaktır? Özelleştirme kararı alırken, bu işçilerin haklarının korunması üzerine ne yapmayı düşündünüz? Ya da düşündünüz mü?
Ciddi bir hükümet sokağa çıkma yasağı yerine bu soruların yanıtlarını verir...

Haberin Devamı

Mülkiye

Prof. Halil İnalcık, Prof. Sadun Aren, Prof. Korkut Boratav, Prof. Mümtaz Soysal... Geçmiş yıllarda “Mülkiyeliler Birliği Büyük Ödülü”ne layık görülen isimlerden birkaçıydı... Birlik, geçenlerde yaptığı toplantıda 2013 Mülkiyeliler Birliği Büyük Ödülü’nün sahibini belirledi; Gezi Direnişi boyunca eşit, özgür, demokratik ve çevreye duyarlı SBF öğrencileri!
Gezi Direnişi’ne katılanlar sürekli cezalandırılırken... Mülkiyeliler Birliği de tam tersine, katılanları bu şekilde ödüllendiriyor...

Erkek gardiyanların “kadınları türlü pozisyonlara sokarak” yaptığı “çıplak arama eylemini” savunan Adalet Bakanı “Utandırmadan soyuyoruz” diyor.
Onlar neyse de bu suça ortak olan “kapanan AKP’li kadın milletvekilleri” de mi bu soyma işleminden utanmıyor?
Akif Kökçe

Haberin Devamı

Y-CHP

Kulislerden sızanlara göre... Y-CHP (Yeni CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na eski CHP’li, ardından eski SHP’li ardından eski DSP’li ardından eski YDH’li... Son olarak CHP’li Mustafa Sarıgül’ü... Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na eski ANAP’lı eski AKP’li eski MHP’li Aytaç Durak’ı... Hatay Belediye Başkanlığı’na eski ANAP’lı eski MHP’li Mete Aslan’ı aday gösterecek.
Önemli olan oy yüzdesini yükseltmek olunca böyle yollara gitmeyi gerekli görüyor Y-CHP... Tabii kökten ve eski CHP’liler bu duruma bozuluyor ama...
Hayat böyle!

Şair

AKP yöneticilerinden Prof. Yasin Aktay, Türk diye bir ırk yoktur, demiş..
Türkiye’de iktidara sahip olanlar “Türk” adına ne varsa silmeye kararlılar...
Ordulu Şair Ali Öztürk onlara sesleniyor:
Yok saysalar bile ırkımızı, soyumuzu
Yine de veriyoruz
biz onlara oyumuzu !