Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CHP eski yöneticilerinden Kemal Anadol, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bazı adayların hoşuna gitmeyecek bir mektup yazdı. Dedi ki mektubunda:

“31 Mart 2019 yerel seçimlerine giren tüm partilerin Belediye Başkanı ve Meclis adaylarına, kendilerinin ve birinci derecedeki yakınlarının taşınır ve taşınmaz varlıklarını kamuoyuna açıklamaya davet etmenizi rica ediyoruz...”

Telefonda Kemal Anadol’a sorduk:

- Siz milletvekili olduğunuz dönemde mal beyanı yapmış mıydınız?

- Tabii, dedi Kemal Anadol, ben 5 dönem yani toplam 20 yıl milletvekilliği yaptım. Her dönemde mal beyanımı Meclis Başkanlığı’na verdim. Verdiğimin ertesi günü de basın toplantısı yaparak kendimin ve yakınlarımın mal beyanını kamuoyuna sözlü olarak açıkladım.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinden önce vekillerin mal beyanı yapacağı yolunda bir vaatte bulunmuş ancak sonradan bunu uygulamamıştı. Malını mülkünü gizlemeye gerek görmeyen vekillerin bu çağrıya uymama gerekçeleri olabilir mi? Kişilerin gelir ve giderleri sıkıca izlendiği halde Batı ülkelerinin çoğunda seçilmişler mal beyanını açıklıyor. Bizde neden olmasın!

DURUGÖL ÇAĞRISI...

Ordu ilinin nadide parçalarından Durugöl’ün çevresinde 74 dönümlük bir alan geçen yıl özel proje alanı ilan edildi, ardından 20 katın üzerinde yapılara izin verildi.

İmar iznini veren Belediye Başkanı Enver Yılmaz geçen yıl partisince istifa ettirilmişti. Yılmaz’ın yerine bu göreve gelen Engin Tekintaş’a çağrılar devam ediyor. Ordu Mimarlar Odası’ndan Baro’ya, Ticaret Odası’ndan İşadamları Derneği’ne kadar 33 sivil toplum ve meslek kuruluşu imar izninin geri alınmasını, bu tatlı su gölü çevresinin ilk planda olduğu gibi spor ve rekreasyon alanına dönüştürülmesini istiyor. Ordu Olay gazetesinin açtığı kampanyada imza sayısının 75 bine ulaştığı bildiriliyor.

Ordulular Ankara’ya sesleniyor:

“Durugöl’ü kurtaralım, Durugöl katledilmemeli...”

SENFONİ

İstanbul Büyükşehir CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri bir yana Beylikdüzü’ndeki icraatı kamuoyunca tam biliniyor mu? Sanmıyoruz...

Örneğin İstanbul’da gençlik müzik okulu ve senfoni orkestrasına sahip tek belediyenin Beylikdüzü olduğunu kaç kişi bilir...

Haberin Devamı

Orkestra Şefi Hakan Tepeli’nin verdiği bilgiye göre...

Belediyenin müzik okulunda halen 14 - 19 yaş arası 90 genç klasik müzik eğitimi görüyor... Bu gençlerden 55’i senfoni orkestrasını oluşturuyor...

Yarın akşam saat 20.00’de Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde konserleri var yine...

Brahms, Bizet ve Türk bestecilerinin eserlerini çalacaklar...

Müziksever tüm vatandaşlar davetli...

ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir’e bağlı Şahinbey Belediyesi’nin zehir gibi bir belediye meclis üyesi vardır; Uğur Kalkan... Yiğit adamdır. Rasladığı bütün yolsuzluklara, laiklik karşıtı kararlara, Atatürk’e yönelik densizliklere karşı tek başına mücadele verir. Üç üniversite mezunu bir mühendis olan Uğur Kalkan sık sık hem kamuoyunu hem Meclis’i uyarır... Gazetelerde onun açıklamalarını
okuruz.

CHP, bu dönemde bu Uğur Kalkan’ı Şahinbey Belediye Meclis Üyeliğine 6’ıncı sıradan aday gösterdi.

Kalkan ile konuştuk... Şahinbey belediye meclisine tekrar seçilebileceğini ancak Büyükşehir üyeliğinin pek mümkün olamayacağını anlattı... Parti en çok çalışan üyesini saf dışı bıraktı. Rakiplerini rahatlattı.

Haberin Devamı

İZİN

Sayın okurlardan bir parça izin rica ediyoruz. Görüşmek üzere...