Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu ülke yönetiliyor mu? Bir ülke böyle mi yönetilir? İşe bakın... Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TIR’ları gümrükte bekleten Rusya’ya kafadan misilleme başlatıyor. Aynı gün Bakanlar Kurulu toplanarak misillemeyi durduruyor. Bakan boyundan büyük işlere kalkışmış, devletin inandırıcılığını üç paralık etmiş. Ama hâlâ koltuğunda...
Rusya ile Kafkasya arasındaki sorunu çözmeye soyunan Başbakan küçük işlerle uğraşmadığından TIR’lar yine gümrükte bekliyor.
Ayrıca hem o hem de Cumhurbaşkanı karar vermesi zor mu zor, hayati önemde bir sorunla karşı karşıyalar:
- Ermenistan’a gitmeli mi, gitmemeli mi? Maçı nerede seyretmeli?
“Dolmayı zeytinyağlı mı yapsak, yoksa etli mi?” ikilemi kadar beyin yıpratıcı bir sorun bu... Günlerdir karar veremiyorlar. Bir davet patlatıp Ankara’nın elini ayağını birbirine dolaştıran Ermenistan Cumhurbaşkanı karşıdan kıs kıs gülüyor.
Derken bir de Dişli olayı çıktı başlarına... Minare kılıfa sığmadı. Dişli Şaban, CHP’nin iftiralarıyla partisi yıpranmasın diye yöneticilik görevinden istifa etti. Ama TBMM’den istifa etmiyor... Partisinin yıpranmasına kıyamıyor ama TBMM’ye kıyıyor. 1 milyar dolar nerede peki? Onun yerini de söylemiyor muzip adam!
Bir de Ataköy olayı var. TOKİ bir yıl önce Ataköy arazisini satışa çıkardı. Arazinin üzerindeki işletme hakkı daha önce 33 yıllığına DATİ adlı bir ortaklığa verilmiş. Bu araziyi kim para verip alır? Sadece DATİ alır. Referans gazetesi, “Adrese teslim ihale” diye kampanya başlattı. İhale iptal edildi. Bu yıl 3 Eylül’de ihale (oyun) tekrarlanıyordu. Meslektaşlar yine “Adrese teslim ihale” diye ayağa kalktı. Yine iptal. Üç beş gazeteci olayı izlemese 3 milyar dolarlık peşkeş gerçekleşecekti. Erdoğan Bayraktar ikinci kez basına yakalanıyor. Devletin en değerli arazilerinin emanet edildiği TOKİ de işte böyle yönetiliyor...
Binmişiz alamete... Ya bir yere toslarız ya da gideriz kıyamete...

Haberin Devamı

Türkiye’deki savcılar geçmişten bu yana devlet içindeki tüm hırsızlıkları Ergenekon gibi titizlikle takip edebilseydi şimdiye dek çoktaaan süper güçolmuştuk...
Haldun Ertem

Haberin Devamı

 HÜKÜMET neden ürününü erken teslim eden fındıkçıya az, geç teslim edene çok para veriyor. Alper Özgür Akbulut izah ediyor:
“Fındığı geç satanlara yüksek fiyat verilmesinin sebebi, paraya acil ihtiyacı olan üreticiler tüccara 3 YTL gibi bir fiyattan satsın, dayanma gücü olan tüccar da 3 YTL’ye aldığı fındığı 5 YTL’ye satıp yüzde 66 kâr etsin diyedir.”

HALEN hapiste olan generallerden “Horgeneral” diye söz etmiştik.
Emekli asker Şenol Onay, Güncel Yayıncılık tarafından yayımlanan hiciv romanının “Horgeneral” adını taşıdığını, bu sözün patentinin kendine ait olduğunu yazmış... Duyurmuş olalım...

Nasıl AKP’li?
AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçen perşembe günü Balçova’da oğlunu sünnet ettirdi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve çok sayıda davetlinin katıldığı düğüne hediye olarak çok miktarda altın ve para geldi. Aydın Şengül bu altın ve paraları ne mi yaptı? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığını yapmadı. Torbaya doldurup evine götürmedi. Davetlilerin gözü önünde bir tutanak tutturdu ve 25 bin YTL tutan takıların tamamını İzmir Sokak Çocukları Derneği’ne bağışlayacağını bildirdi. Sebebini de şu sözlerle izah etti:
- İl Başkanı olmasaydım bu kadar hediye gelmezdi. İl Başkanı olduğum için davetli sayısı ile takıların miktar ve değerinde artış olmuştur. Sıfatım nedeniyle takılan bu takıları kendi malımız olarak kabul etmemiz doğru olmazdı.”
Bu sözler birileri için yüz kızartıcı olmalı.. Ama...

Haberin Devamı

“İNSANİ yardım götürecek” diye
Karadeniz’e çıkmasına izin verilen
Amerikan savaş gemisi Gürcistan’dan sonra Sivastopol limanına da gitmiş.
Mübarek, “O liman senin, bu liman
benim” gezdiğine bakılırsa savaş değil, aşk gemisi...

Şarköy’den...
Nagehan Sezer adlı vatandaş Şarköy’de bir bina yaptırıyor.. İskân ruhsatı için belediyeye başvuruyor. Yanıt alamıyor. AKP’li başkan Can Gürsoy’a çıkıyor... Başkan karşı teklifini söylüyor:
- 14 ton demire ihtiyacımız var, verirsen iskân ruhsatı veririz...
Bina sahibi 28 milyar lira tutan bu rüşveti veremiyor...
Derken binanın altındaki dükkânları kiralamaya Zapsu ailesine ait A 101 market zinciri talip oluyor. Ruhsat gene yok. Fakat AKP Genel Başkanı danışmanı Cüneyd Zapsu’dan bir telefon gelince manzara değişiyor. Alttaki dükkânlara ruhsat çıkıyor. Şimdi binanın ruhsatı gene yok ama altındaki marketin işletme ruhsatı var... Rezaletin daniskası...

NOT: Güngören Kulübü Başkanı  Yahya Baş’ın adı dün Haydar Baş olarak yazılmıştır.
Düzeltir özür dileriz.