Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Ve TBMM’nin açılışının 93. yılı... Kutlu olsun...
Kurtuluş Savaşı, Millet Meclisi yönetiminde yapıldı, Cumhuriyet’i bu Meclis kurdu.
Meclis, önce emperyalist işgale sonra da hilafet ve saltanata son verdi.
Duvarına “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazıldı.
Ne var ki hilafet yanlıları 93 yıldır emperyalizmin desteğinde Cumhuriyet’e karşı intikam savaşı veriyor. Bugün Türk, Atatürk, Cumhuriyet, Ulusal sözcükleriyle ifade edilen ne varsa iktidar güçlerinin hedefindedir.
Milli bayramlardaki törenler kaldırıldı. Atatürk anıtlarına çelenk koymak mesele oldu.
23 Nisan’da çocukların sembolik olarak büyüklerin koltuğuna oturtulması dahi rahatsız edici bulunmuş olmalı ki... Önce iptal edildi... Tepkiler üzerine bu yıl lütfen uygulanmasına karar verildi. Herhalde bu yıl son olacak...
Gelinen noktada artık bir “Anadolu Federe İslam Devleti” konuşuluyor... Bir yandan şeriata, bir yandan federasyona dolu dizgin gidişin bizi götüreceği nokta orasıdır.
Tabii eğer Cumhuriyet neslini ve ruhunu çiğnemek mümkün olursa...
Eğer Türk ulusu çapulculara teslimiyeti kabullenirse...

Haberin Devamı

Anayasa Kurultayı

Bir avuç eski siyasetçi, bürokrat, aydın iki yıldır “Milli Anayasa Forumu” adı altında yurdu dolaşarak vatandaşları anayasa konusunda aydınlatmaya çalışıyorlar.
Bugüne dek yapılan toplantılarda kabul edilen temel görüş; Meclis’in yeni anayasa yapma yetkisinin olmadığı, AKP iktidarının yepyeni anayasa adı altında bir “Bölünme anayasası” dayatması içinde olduğudur. Milli Anayasa Forumu ısrarla mevcut Anayasa’nın:
- Başlangıç bölümü
- Türk dili, Türk Milleti, Laiklik maddeleri,
- İlk 4 maddesi
- Ve inkılap kanunlarının korunmasına ilişkin 174’üncü maddesinin değiştirilemeyeceğini savunuyor.
Bu yurtsever kadro, bugün Ankara’da “Milli Merkez Anayasa Kurultayı” adı altında daha da büyük bir toplantı düzenliyor. Düzenleme Kurulu’nda, Hüsamettin Cindoruk, Yekta Güngör Özden, Mümtaz Soysal, Ufuk Söylemez, Kemal Anadol, Şahin Mengü, Necla Arat, Kemal Alemdaroğlu gibi isimler yer alıyor... Yaşları 70-80 düzeyinde olan bu isimlerin ülkenin bir anayasa komplosuna kurban gitmemesi için gösterdikleri çabalar her türlü takdire değer... Bu yurtseverleri yürekten alkışlıyoruz... Anayasa bir kez değişti mi, her türlü yıkıma ve rejim değişikliğine kapı açılmış olur...

Haberin Devamı

Devlet kurumlarının tabelasından “TC ibaresi” bir çıkarılıyor, bir ekleniyor!
Böyle müsriflik olmaz! 2 tabela olsun. Normal zamanda TC’li, AKP’li kodamalar geleceği zaman TC’siz tabela kullanılsın!
Akif Kökçe

PKK

Akil adamların her gittiği yerde vatandaş en çok şu soruyu soruyor:
- PKK’ya hangi sözler verildi?
İktidar verilen sözleri sır gibi saklıyor.
Ancak PKK tarafı hiç saklayıp gizlemeye gerek görmüyor.
Örneğin, başkanlıklarını Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yaptığı Demokratik Toplum Kongresi’nin dün açıklanan kararlarından sadece birine göz atalım:
“Türkiye ve Kürdistan’ın tüm bölgelerinde ‘Demokratik Çözüm İçin Alanlardayız’ şiarıyla büyük mitingler düzenlenecektir”
Görüldüğü gibi... PKK’lılar artık Kürdistan’ı kurulmuş farz ediyor... Barış sürecini olumsuz etkileme kaygısı da duymadan rahatça telaffuz ediyorlar. İktidar da bunda anormallik görmüyor. Neresi bu Kürdistan diye sormuyor bile...

Haberin Devamı

Polis eylemcileri artık biber gazıyla değil, müzakere yöntemiyle ikna edecekmiş. Peki, ya müzakerede eylemciler polisi ikna ederse ne olacak!
Fahrettin Fidan

PANO

CHP Milletvekili Levent Gök soruyor:
“Ankara’da Gazi Mustafa Kemal bulvarında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz İşletme binası yanındaki arsada bulunan ışıklı Atatürk Panosu ENERJİ - SA çalışanları tarafından sökülmüştür.
- Pano neden sökülmüştür? Sökülmesi için kim talimat vermiştir?”

“İnsanlar çözümü göremediklerinden değil, sorunu göremediklerinden çözümsüz kalırlar.”
G. K. Chesterton