Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

OHAL kararnameleriyle kamuda görevlerinden ihraç edilenlerin sayısı 111 bini buldu... Peki ihraçlar durdu mu? Hayır...Bakanlar bunun işaretini veriyor:

- Kamuda ihraç edilenlerden fazla FETÖ ilişkili çalışan var...

- İhraçlar 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sürebilir...

Peki FETÖ devletten bu şekilde temizlenir mi?

FETÖ konusunda yıllardır devleti uyaran, bu yüzden hapis yatan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Erken Uyarı” başlıklı kitabında FETÖ yapılanmasını anlatıyor:

“Bu büyük kitlenin, sayıları yüz binleri aşan Cemaat içerisinde yer alanların merkezinde tahminen bin kişilik bir örgüt var. Tamamen profesyonel ve illegal bir terör örgütü gibi çalışıyor, önüne gelen her şeyi kuralsızca yakıp yıkıyor.”

Haberin Devamı

Avcı’ya göre o ekibin çevresindeki Cemaat mensubu yüz binler ise gerçeği göremiyor, Cemaate samimi ve iyi niyetli desteğini sürdürüyor. FETÖ’cü diye kamudan ihraç edilenler ve hapse atılanlar çoğunlukla bunlar olsa gerek.

Devlet o merkezdeki bin kişilik örgütü çalışamaz hale getirdi mi? Mesele bu...

Örgütü çökertmek için ne yapmalı? Kitaptan okuyoruz:

“Cemaatin elemanlarını yakalamak da önemli... Ancak daha önemlisi Cemaatin sistemini, işleyiş biçimini, yönetim biçimini anlamak, onu işlemez, çalışamaz duruma getirmektir...”

Kısaca... Bir zamanlar Bank Asya’ya para yatırmış ya da Aktif Sen’e üye olmuş insanları darbeci diye açlığa mahkûm etmek yerine FETÖ’nün beyin merkezlerine inmek gerekiyor.

Şehir ağlıyor...

“İstanbul’u sel aldı, bir yar sevdim rant aldı” diye başlık atmış yazısına değerli yazar Ahmet Çınar... Şehir betonlandı, sular akacak yer bulamıyor o yüzden etrafı sel basıyor, diyor uzmanlar. Ama kimin umurunda. Bütün çaba bütün kavga biraz daha beton için...

Çağlayan’da her gün tıkanan ve Florence Nightingale Hastanesi’ne hasta getiren ambulans çığlıklarının eksik olmadığı kavşağa yeni bir gökdelen kompleksi konduruluyor...

“470 daireli rezidans, 37 katlı 4 gökdelen, 240 odalı otel ve AVM...”

Şişli Endüstri Meslek Lisesi alanına uygulanmak istenen proje hakkında konuşan İBB Meclisi CHP Üyesi Tonguç Çoban

Haberin Devamı

- Bu proje Şişli’nin tam merkezine 20 bin kişilik ek nüfus artışı getirecek, diyor...

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Şişli Belediyesi projeye itiraz etti...

Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölge özel proje alanı ilan edilerek ruhsat verildi. Arazinin imar planı, “sınırsız kat izni” ile çıktı.

Son olarak Şişli Belediyesi, planların iptali için dava açtı. Dava Şişli Belediyesi lehine sonuçlanarak, planlar iptal edildi.

Ancak müteahhit firma İstanbul İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak, iptalin durdurulmasını istedi. Mahkemeden çıkan ara karar sonucu projeye devam edilmekte. Göz göre göre bir İstanbul cinayeti daha işlenmekte..

S 600

“Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın halen emrine tahsis edilmiş Mercedes marka, çok lüks bir makam arabası var. Buna rağmen yeni bir makam arabası daha aldırdı. S 600 modeli Mercedes marka bu yeni otomobilin değeri yaklaşık 5 milyon lira....”

Meclis Başkanı İsmail Kahraman bu iddiaya karşılık kendi aracının dört yılda dört kez bozulduğunu, yeni araç almanın zorunluk olduğunu, sözü geçen aracın da o fiyatın çok altında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İki soru.. Son model Mercedes dört yılda dört kez bozuluyorsa neden hâlâ bu markada ısrar ediliyor...

İki... Aracın faturasını açıklayıp gerçek rakam budur diyerek tartışmalara son verme yoluna neden gidilmiyor?

“Hapishanelerinde en çok

gazeteci

bulunan

ülkeyi yönetmek bazılarını

mahcup

etmiyorsa yapacak az şey

kalmış demektir...

ADAY

Kemal Kılıçdaroğlu 2019 cumhurbaşkanı adaylığı konusunda son demecini “Nasıl” dergisine vermiş... Diyor ki:

“Bugünden 2019’da seçilecek adayı tartışmak doğru değil... Bugünden biz şu yöntemi kullanacağız dediğimiz zaman onlar bir yasal değişiklikle o yöntemin kullanılmasını engelleyebilirler. Hayır bileşenleri olarak 2019 yaklaştığı zaman yine arka kapı diplomasisi yoluyla nasıl hareket etmemiz gerektiğini kendi aramızda konuşabiliriz...”

Karşı taraf, yani AKP, genel başkanını ve cumhurbaşkanı adayını belirlemiş, 2019 için bütün devleti arkasına alarak koşuya başlamış, CHP ise henüz yarışa sokacağı adayını nasıl seçeceğine karar vermemiş... Anlaşılan son dakikada göstermelik bir aday seçilip yarışa sokulacak...