Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ülkenin çılgın gündemi kafamızda çılgın sorular bırakıyor.
Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa mı etti, istifa ettirildi mi? Ettirildiyse neden şimdi? Sakıncalı hali mi görüldü? Peki neden 13.5 yıl koca kenti yönetmesine izin verildi? Gökdelen ormanına dönüşen İstanbul kentinin bu manzarası Kadir Topbaş’ın eseri mi, yoksa devrede başkaları da mı vardı?
****
Erdoğan Amerika’dayken YPG’ye iki bin TIR ağır silah gönderen Donald Trump’ın bir yandan da “Hiç bu kadar yakın olmamıştık” sözleri ne anlama geliyor?
Bu sözler Türkiye’ye 11 milyar dolara 40 adet Boeing yolcu uçağı satıvermenin coşkusuyla söylenmiş olmasın. Tayyip Bey, eski Bakan Zafer Çağlayan’a yakalama kararı çıkartılması üzerine “Şantaj yapıyorlar” demişti. Bu şantajın sonuçlarını mı yaşıyoruz?
***
Erdoğan’ın Amerika dönüşü gazetecilere TEOG’la ilgili söylediği:
“Öğrenci kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat olursa lise kendi imtihanını yapar” sözleri ne anlama geliyor?
Bu yüzlerce, binlerce lisenin ayrı ayrı yüzlerce, binlerce sınav yapması öğrencinin bir sınavdan diğerine koşması anlamına gelmiyor mu?
Ya da öğrenci ne yapacak? En yakın okula kaydını yaptıracak..
O okul da söylemeye gerek yok: imam hatip okulu...
Bu muydu eğitim devrimi!

Haberin Devamı

RS

En güzel sabah programı hangisi?
Bize sorarsanız bu konuda bir numara RS FM’de hafta içi sabahları 07 - 09 arası dinlediğimiz “Seyr ü Sabah” adlı program. Hazırlayan Zafer Arapkirli...
Boğaziçi mezunu olan, 6 yıl BBC’de çalışan 20 yıl çeşitli gazetelerin Londra muhabirliğini yapan Zafer Arapkirli, önemli konulara değiniyor, tuzu - biberi kıvamında politik eleştiriler yapıyor...
Fırsat bulursanız dinleyiniz...

LABEP

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği öncülüğünde LABEP kuruldu.. Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu anlamına gelen LABEP 26 sivil toplum kuruluşundan oluşuyor. ADD, Eğitim İş ve Eğitim Sen’in de desteklediği ve ilk toplantısını dün İstanbul’da yapan LABEP, 30 Eylül Bursa, 7 Ekim İzmir, l4 Ekim Ankara, 21 Ekim Eskişehir ve 11 Kasım’da Adana’da halkla buluşacak. Eğitimdeki yanlışları tartışacak. Her defasında ana konu; Müfredat ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikatlarla işbirliği olacak... Toplantılarda yeni öğretim yılında çocukları bekleyen tehlikeler konusunda anne - babaları uyaran, onlara görevlerini hatırlatan bir broşür de dağıtılacak.
Toplantılara herkes davetli...

Haberin Devamı

BİTMEZ

15 Temmuz davalarını adım adım izleyen değerli gazeteci Müyesser Yıldız’la sohbet ederken söz Akıncı davasına geliyor... Bu dava ne zaman biter?
Müyesser Hanım anlatıyor:
- Akıncı’da yargılanmakta olan toplam sanık sayısı 481. İlk duruşmanın yapıldığı 2 Ağustos’tan bugüne kadar toplam 27 celse yapıldı ve sadece 32 sanık dinlenebildi. Bu hızla giderse Akıncı davasında yalnızca savunmalar 1.5 - 2 yıl sürebilir...
Bu davada pek çok kişi ifade verirken Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı tanık gösterdi. Davanın kilit ismi Org. Akar... Peki Akar’ın tanıklık yapmasına izin verilecek mi? Eğer verilmezse bu dava da havada kalır...

Değiştirilen her şeyin tekrar tekrar değiştirilmesinin nedenlerinden biri, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan yöneticilerin kendilerini doğuştan yetenekli sanması.
G.E


HUKHUK

Kemal Kılıçdaroğu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara’da gözaltına alındı, İstanbul’a getirildi. Bir haftayı aşkın süredir İstanbul Emniyeti’nde savcının ifade almasını bekliyor. Gözaltı süresi son KHK’larla 14 güne çıkarıldı. Celal Çelik için bu süre sonuna kadar kullanılacak mı? Bilinmiyor.
Bu arada bir merak... Celal Çelik’e yakıştırılan suçlardan biri malum; Kılıçdaroğlu’nun protesto çağrısına uyarak Digitürk aboneliğinden çıkması.
Acaba 2015 yılında, o çağrıyı izleyen tarihlerde Celal Çelik gibi Digitürk aboneliğinden çıkan yüzlerce kişi de soruşturmaya uğrayacak mı? Gelin de merak etmeyin!