Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Benzerine bazı komedi filmlerinde raslanır... Polis hırsızı kovalarken elektrikler kesilir... Bir süre pata küteden sonra elektrikler tekrar yanar... Bir de bakarsınız ki karanlıkta polisler polisleri yakalamış... Hırsız toz olmuş.
Bizim devlet o durumda şimdi.. Sürekli kendi kendini yakalıyor...
Geçenlerde Hatay’da TIR yakalandı... Vali, polis, jandarma, savcı birbirine girdi... Vali “Devlet sırrıdır arayamazsınız” dedi. TIR yoluna devam etti.
Önceki gün Ceyhan’da üç TIR çevrildi. Araçlarda MİT personelinin bulunduğunu Adana Valiliği bizzat açıkladı... Peki araçların yükü neydi? O açıklanmadı. Sözcü Hüseyin Çelik ısrarlar üzerine şu vecizeyi dillendirdi:
“TIR’lardaki malzemenin ne olduğu kimseyi ilgilendirmez..”
Böylece TIR’ların silah yüklü olduğu kendiliğinden anlaşıldı.
Anlaşıldığı kadarıyla... MİT içindeki paralel yapı silah taşıyan TIR’ları savcılığa şikayet ediyor. Savcılık görevi gereği TIR’ları yolda durduruyor. Arama başlayınca devreye Valilik giriyor. Arama engelleniyor. TIR’lar yola devam ediyor. Cemaat bu şekilde hükümete meydan okuyor. Derken dün sınırda iki aracın patladığı haberi geliyor... Yine insanlar ölüyor...
İktidar bu olaylarda kontrolu kaybetmiş durumda. Nereden ne darbe yiyeceğimizi artık bilmiyoruz. Esad’ı devirme macerası bizi cehennemin kıyısına getirip bıraktı. Aynı zamanda terör destekçisi ülkeler listesinin de kıyısındayız... Haketmedi bu halk bu kadarını...

Haberin Devamı

Suç üstüne suç!

Kriminal bir vaka daha... Adalet Bakanlığı, daha doğrusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dört bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını içeren savcılık fezlekesini iki haftadır elinde tutmaya devam ediyor. Nedeni sorulduğunda, “görevden kaynaklanan suçlamalarla görevden kaynaklanmayan suçlamaları ayırmaya çalışıyoruz” yanıtını veriyor. Dün CHP Konya Milletvekili Atilla Kart bu olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak Bakanı uyardı, fezlekeleri bir an önce TBMM’ye sevketmeye çağırdı. Daha sonra kendisiyle yaptığımız görüşmede Bakan Bozdağ’ı “suç üstüne suç işlemekle” suçlayarak şunları ekledi:
“Adalet Bakanı suç üstüne suç işliyor. Çünkü kendi Bakanlığı’na bağlı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 20 Ocak 2006 tarihinde yayınladığı genelgede de Bakanlığın kendisine intikal eden fezlekeler üzerinde esasa ve içeriğe dair herhangi bir inceleme ve değerlendirme yapma hakkı olmadığı açıkça belirtiliyor. Fezlekelerin Bakanlık’ta bu kadar bekletilmesi, içeriklerinde oynama ya da tahrifat yapılmakta olduğu kaygılarını yaratıyor. Süreç ve bulgular bu yöndedir. Suç üstüne suç dediğim budur. Ve eğer fezlekeler üzerinde herhangi bir tahrifat yapılıyorsa bu mutlaka ortaya çıkar.”
Komik olan... Bakan Bozdağ dün akşama doğru fezlekelerin içerisine bakmalarının sözkonusu olmadığını söyledi. Peki ne yapıyor fezlekeler iki haftadır orada? Bu bir bilmece!

Haberin Devamı

DAILY

İngiliz Daily Telegraph gazetesi Ruth Sherlock ve Tom Whitehead imzalı Gaziantep kaynaklı yazısında:
“El Kaide İngiliz ve Avrupalı cihatçıları dönüşte ülkelerinde hücre kurması için eğitiyor” haberini veriyor...
Haberin bir yerinde şu satırları okuyoruz:
“El Kaide’nin Türkiye’de güvenli evleri var. Suriye’ye girmek isteyen veya Suriye’den ülkesine dönen yabancı cihatçılar bu evlerde barınıyor.”
Türkiye El Kaide ile o kadar içli dışlı oldu ki... Yarın için en büyük tehlikeyi kendi ellerimizle daha doğrusu bu iktidarın yanlış politikasıyla yaratmış olduk. Yazıktır...

Haberin Devamı

“Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk” sloganı suç değilmiş. AKP iktidarında bu eylemlerin kendisi suç değil ki, sloganı suç olsun!
***
TBMM’ye verilen önergede
“AOÇ’deki alt geçide neden OÇ
adı verildi?” diye sorulmuş.
Bu kimin imzası diye sorulsa daha çabuk yanıt alınırdı..
.
Akif Kökçe

MİT

MİT’in kanunda belirtilen görevleri bellidir...
1- Devlet çapında istihbarat yapmak,
2- Bu istihbaratı ilgili makamlara ulaştırmak,
3- Milli Güvenlik Siyaset planı ile ilgili istihbarat istek ve ihtiyacını karşılamak,
4- İstihbarata karşı koymak.
Kanun diyor ki: MİT’e bu görevler dışında görev verilemez ve bu teşkilat devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetlerinden başka hizmet istikametlerine yöneltilemez.
MİT’in görevleri arasında bir başka ülkeye silah taşımak, kamyonlara refakatçi vermek vs. yok... MİT kanuna aykırı iş yapıyor. Üstelik ikide bir yakayı ele veriyor!

DİNK

Hrant Dink için yapılan anma yürüyüşünde beyaz bereli polisler dikkati çekiyor... Hava sıcaklığı 16- 17 derece... Devletin polisi neden Dink’in katili Ogün Samast gibi beyaz bere takıyor? Bu cinayetin arkasında hangi güçlerin olduğunu görmek istemeyenlere mesaj olmasın bu?