Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milli Enişte Joost Lagendijk, pazar günü Radikal’de AKP’nin anayasa taslağını eleştirenlere hitaben “İki yüzlülüğü bırakın” diye bir yazı yazdı.
İki yüzlü dediği AKP’nin anayasa taslağını eleştiren çoğunluk...
Kendisi bu eleştirilerden çok yorulmuş! Diyor ki:
“Türkiye Anayasası için önerilen değişikliklerle ilgili tartışmada hüküm süren onca samimiyetsizlik ve iki yüzlülükten bıkmış yorulmuş durumdayım.”
Vah yazık...
Yazısında taslaktaki iki maddeyi örnek alıyor. Pek demokratikmiş parti kapatma maddesi. HSYK ile ilgili yapılanmanın “bariz bir yetki gaspı ve yargıçları etki altına alma planından ibaret” olduğu iddiası da yanlış... Enişte yana yakıla şöyle diyor:
“Bütün karşıtlar reformlardan yana olduğunu iddia ediyor, fakat AKP’ninkileri istemiyor. Bununla birlikte, neyi değiştirmek isteyeceklerini veya mevcut anayasanın neresini sorunlu bulduklarını hiçbiri açıkça söylemiyor.”
Enişte belli ki medyayı pek izlemiyor. İzleseydi hukukçuların, aydınların, sendikaların, işverenlerin neyin nasıl değişmesi konusundaki karşı önerilerini bol bol duymuş olurdu. Belki de duydu ama yandaşlık psikolojisi ağır basıyor.
CHP Milletvekili Onur Öymen, Lagendijk’ı Ortak Parlamento Eşbaşkanlığı sırasında Avrupa Parlamentosu’ndaki odasında ziyaret ettiklerini anlatırken şöyle demişti:
“Odasının bir duvarında Tayyip Erdoğan’ı futbolcu kıyafetiyle gösteren bir afiş vardı. Kendisine sohbet arasında lisanı münasiple Eşbaşkanlık gibi görevlerin tarafsızlık gerektirdiğini anlattık...”
O gün tarafsız olmayan Joost’un bugün olması için hiç sebep yok.

Haberin Devamı

Vatandaşa anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesi hakkında ne düşündüğünü sormuşlar, “Yüce Divan’dan kaçmak için milli iradeden yardım isteniyor” demiş...
Haldun Ertem

Erdoğan koruma ordusuyla geziyormuş.
Konuşma yapacağı zaman şakşak için kalabalık toplamaya gerek kalmıyor demek ki..!
Gülhan Elmas

Erzin’e santral
Hatay’a bağlı Erzin ilçesinde dün büyük bir miting vardı... AKP’li Belediye Başkanı dahil 22 sivil toplum örgütünün katıldığı mitingin konusu; İskenderun Körfez yayı içerisindeki 20 kilometrelik alana 7 adet termik santral kurulması yolundaki saçmalıktı. Yalnızca Erzin sınırları içinde biri doğalgaz, dördü kömürle işleyecek 5 santral planlanıyor. Erzin dediğiniz yer dünyanın en kaliteli narenciyesinin yetiştiği alan... Dünya Bankası, Erzin ve çevresinde yaptığı incelemeler sonucu, halkın tepkilerini de göz önüne alarak, bölgede kurulacak santrallara kredi vermeyeceğini açıkladı. Ülkemizde santral için çok daha uygun boş alanlar mevcut. Bu değerli tarım alanları sırf maliyeti düşürmek için santrallara açılıyor. Doğanın ve ülkenin canına okunuyor...

Haberin Devamı

Zahid’e yakıştı(mı?)
Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın belge tahrif etmek gibi kötü bir alışkanlığı var. Son örneği mi?
Efendim, bilindiği üzere bu arkadaş geçenlerde eski RTÜK daire başkanlarından Dr. Cengiz Özdiker’le ilgili Danıştay ve idare mahkeme kararlarını uygulamadığı için 2.5 yıl hapse mahkûm oldu. Bu davanın görülmesi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Duruşmaların gidişatından mahkûm olacağını anlayan Zahid Akman, mahkemeye, Cengiz Özdiker’in görevden alınmasına muhalefet şerhi koyduğunu gösteren resmi bir belge gönderdi. Mahkeme, yapılan itiraz üzerine, belgenin orijinalinde böyle bir muhalefet şerhi bulunmadığını... Kendisine tahrif edilmiş belge gönderildiğini tespit etti... Mahkeme 2.5 yıla mahkum ettiği Akman için bir de bu nedenle suç duyurusunda bulundu.
Zahid Akman bu tür suçları göze alabildiğine göre arkasındaki desteğin çok kuvvetli olduğunu hissediyor kuşkusuz...
Peki neden kuvvetli arkasındaki destek?
Acaba Almanya’daki Fener’den AKP’ye para geldiği saptanırsa bu durum başlı başına kapatma nedeni olacağı için mi? Neden?

Haberin Devamı

Darıca Hayvanat Bahçesi’ndeki aslan yavruları günde 20 kilo et yiyormuş.
Bu memlekette insan değil, aslan yavrusu olmak varmış desenize.
Fahrettin Fidan

Doktor bekliyor!
Genç doktor yakınımız bir üniversite hastanesinde uzmanlık eğitimini tamamladı... Üniversite, eğitim tamamlandığı için doktorun ilişiğini kesti. Genç doktor, mecburi hizmetini yapmadığı için bir yerde çalışamıyor. Üç aydır boşta... Dün sorduk:
- Şimdi ne yapıyorsun?
- Mecburi hizmet kuralarının çekilmesini bekliyorum...
- Ne zaman çekilecek kuralar?
- Bilmiyorum... Belli bir tarih yok...
Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar işe devam edebiliyor ama uzmanlığını üniversitelerde yapanlar boşta... Otuz yaş civarında olan bu genç doktorların çoğu da evli barklı insanlar... Borçla geçiniyor, Sağlık Bakanlığı’nın keyfini bekliyorlar...