Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Meclis’te Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP adına Öztürk Yılmaz söz alıyor... Ege’de işgal altındaki 18 adaya getiriyor sözü... İki cümlesi AKP sıralarından alkış alıyor:

- Biz “Adaları AKP işgal ettirdi” demiyoruz...

- Bunların bir kısmı da Atatürk zamanında zaten işgal edilmiş!

Oysa Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım sık sık, 18 ada ve kayalığın Yunanistan tarafından 2004 yılından sonra işgal edildiğini ısrarla yazmaktadır.

Öztürk Yılmaz, sözlerine devamla “Ne zaman işgal edilmiş olursa olsun” hükümetin bu adalara sahip çıkması gerektiğini ekliyor.

Haberin Devamı

Söz alan Mevlut Çavuşoğlu, Öztürk Yılmaz’a hitaben şöyle diyor:

“Bunun sorumlusu Ak Parti’den önce iktidarda olan partilerdir. Sen de söyledin ki ‘Atatürk’e kadar gider’ dedin.”

Bu arada salondan atılan sözlere sinirlenen Çavuşoğlu CHP’lilere çıkışıyor:

- 1996’dan önce işgal edildi beyefendi! Duymuyor musun! Anlamıyor musun?

Çavuşoğlu böylece adaların işgal altında olduğunu onaylıyor.

Ama adalara sahip çıkma ve geri alma konusuna girmiyor.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos CHP’ye (ve Türkiye’ye):

- Gel de al, diye sesleniyor...

Cumhuriyet tarihi boyunca Atina ilk kez bu kadar üst perdeden meydan okuyor.

AB’yi arkasına alınca cesaret geldi.

Gazeteciler...

İstanbul’da Reina gece kulübünün basılıp 39 kişinin öldürülmesi, 57 kişinin yaralanması davasında 7 sanığın tahliyesine karar verildi... Duruşmalar sırasında “Gider Şam’da da Medine’de de savaşırım. Çünkü cihat savaşına inanıyorum” diyen bir sanık da tahliye edilenler arasında..

Tahliye gerekçeleri; suçlama vasfının değişmesi ihtimali, kanıtların “büyük ölçüde” toplanmış bulunması, sabit adreslerinin olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması.

Ellerine kalemden başka bir şey almamış 146 gazetecinin de aylardır hapiste tutulması için tek bir sebep yok. Ancak onlar bir türlü tahliye edilmiyor. Onların şahsında tüm gazeteciler ve gazetecilik mahkûm ediliyor.

ZWEIG

Ajans Press, 2017 yılının en çok satan kitaplarını incelemiş.

Listede Zülfü Livaneli’nin “Elia ile Yolculuk” kitabı birinci, Noah Harari’nin “Hayvanlardan Tanrılara Sapiens” isimli kitabı ikinci, Stefan Zweig’in “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” kitabı üçüncü, aynı yazarın “Olağanüstü Bir Gece” kitabı dördüncü sırada yer almış...

Haberin Devamı

Stefan Zweig’ın böylesine sevilmesi ve okunması memnunluk verici...

Ancak bu ülkede bugünlerde okunması gereken kitap onun “Vicdan Zorbalığa Karşı” adlı eseri olmalıdır...

Karanlık Ortaçağ Avrupası ile bugünün Türkiyesi ne kadar birbirine benziyor... Şaşırırsınız...!

Müslüman dünyası ABD’nin Kudüs’ü tanıma kararı karşısında da ikiye bölündü... Şu Müslüman dünyasının birlik olduğu tek konu “KKTC’yi tanımama” kararı oldu!
G.E

AHLAK

Acaba büyüklerimiz, ‘Batı’nın teknolojisini alın, ahlâkını almayın’ demekle hata mı etti? Yoksa, biz onların teknolojisini alırken, onlar bizim ahlâkımızı mı aldı?
Nereye gitti ahlâkımız...
Y. Ziya Cömert

- “Yılbaşı sepetlerinini içinde tütün mamulü ve alkollü içkilerin bulunması yasaklanmış... E onları çıkardığın zaman zaten ramazan kolisi oluyor...”
Caner Oktay


- ABD’nin yeni güvenlik stratejisi dünyayı nereye götürür? Üçüncü dünya savaşına... “Donald Hitler” savaş çıkarmakta kararlı.