Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevdiklerimizin ardından gözyaşı döküyoruz. Onları ne kadar sevdiğimizi ölümlerinden sonra gösteriyoruz. Ama onlar bunu görmüyor, durmuyor. Aklımıza Eduardo Galeano’nun “Ağlayış” öyküsü geliyor. Okuyoruz:

Ekvador Amazon’unda Şuar Kızılderilileri ölmek üzere olan bir ninenin başucunda yas tutmaktaydılar. Ölüm döşeğinin çevresini almış ağlaşıyorlardı. Başka bir
dünyadan gelmiş olan bir  yabancı bunu görünce:

- Gözünün önünde neden ağlıyorsunuz, kadıncağız daha  yaşarken, diye sordu.

Ağlaşanlar şöyle karşılık  verdiler:

Haberin Devamı

- Onu ne çok sevdiğimizi  bilsin diye...

FAY

Önceki gün Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Okullar anında boşaltıldı, halk sokaklara fırladı. Depremden korkmasını biliyoruz. Başka? O kadar...

Körfez depremini izleyen ay ve yıllarda depreme karşı biraz olsun önlem almıştık. Evlerde deprem çantaları hazırlandı, okullarda deprem tatbikatı yapıldı, belediyeler konutları muayeneden geçiren ekipler kurdu, kentin muhtelif yerlerine deprem konteynerleri yerleştirildi, toplanma alanları tespit edildi.

Ama aradan geçen zamanda deprem tehlikesi geçmiş gibi her şey unutuldu. Oysa tehlike düne göre çok daha yakın. Bir deprem anında ve sonrasında kimse ne yapacağını bilmiyor. Bazıları kentin sadece rantıyla ilgili, oysa kent yıkılırsa hep birlikte altında kalacağız. En büyük görev Büyükşehir’e düşüyor.

SAYAR

Gazeteci arkadaşımız İsmail Saymaz, bir süredir arkadaşlık ettiği Şeyda Sayar ile geçtiğimiz hafta nişanlandı. Nikâh ne zaman, tarih belirlediler mi, bilemiyoruz. Şimdiden bildiğimiz nikâh işi de tamamlanırsa Şeyda Hanım’ın alacağı yeni soyadı şöyle olacak:

Şeyda Sayar Saymaz!

SARIMSAK

Ekonomi muhabiri bir arkadaşa:

- Biraz param var, dedim, altın mı alayım yoksa döviz mi ya da faize mi yatırayım, ne dersin?

- Sarımsak al sarımsak, dedi.

- Bırak gırgırı...

- Yok yahu, çok ciddiyim, dedi, gazeteleri okumuyor musun? Sarımsağın kilosu 70 liraya çıkmış, yılbaşına kadar 100 lira olur diyorlar. Üç ayda yüzde 40 kâr!

Bu konuşma hayali ama  içeriği gerçek. Sarımsağın yılbaşında yüz lira olacağı tahminleri güçlü. Çin sarımsağına kiloda iki dolar gümrük vergisi konmuş. Bu yıl dolu ve sel yüzünden Taşköprü’de sarımsak üretimi de aksayınca fiyatlar roketlenmiş.

Haberin Devamı

Yeme de yatırım yap! Sarımsak öyle bir şey oldu!